RE: Лапараскопија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Melanija RR -> RE: Лапараскопија (2.6.2012 19:46:34)

Јас правев кај др.Трајковски и сум задоволна од се,сега условите се одлични,персонал и една ноќ и дома си [sm=smiley1.gif]

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 19:48:03)

edna nok ?????prviot pat jas bev 3 dena

varsa -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 19:55:23)

ве молам уште некој што има искуство со јасмин да ми пише како да ги пијам дали да ги пијам со пауза 7 дена и 8 пак да почнам или без пауза, не ги пијам за контрацепција тука ми се дадени како терапија6 месеци по лапараскопија отстрането цисти од двата јајника ендометриоза и сега матичниот гинеколок ми вика без пауза а докторот со ме оперираше со пауза и сега јас кога ке ги допијам а уште 5 имам незнам шо да правам дали веднаш да почнам ново пакованје или да правам пауза 7 дена , ми имаше пишано некој но ве молам ако има уште некој искуство нека каже.

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 20:02:48)

znaci si se pravela veke operacija ti posakuvam pobrzo zakrepnuvanje kaj koj dr.e pravese.......jas posle laparo bez prekin piev danoval mislam deka ti imam pisano........no za zal bez razlika so pauza ili bez pak se povtori taka da neznam sto da te sovetuvam mislam deka e najdobro bez prekin bideki cistite neli se polnat pri samata minstruacija barem mene taka mi e objasneto..........jas ne sum piela kontraceptivni samo ednas i toa ne uspeav da gi dopijam prokrvariv pa potoa dr.mi gi zamena za drugi, taka da neznam i dali odma dobivas stom prekinis ili ne dobivas menstruacija ???????????

vanessa30 -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 20:34:37)

neli dr.dimitrov ima brat na klinika so koja oblast toj se bavi ili kaj nekoj drug dr. ...............se mislam dali e podobro na klinika .....ne e podobro nego mi bese zborot radi cenata da mi ostanat parite za da mozam posle da pokusam ivf

Da suze d-rGligor Dimitrov ima pomal brat d-r Goran Dimitrovkoj uste e na klinika, megutoa neznam dali se bavi so laparskopski operacii, megutoa tesko e da go dobies, jas za poragaj se mislev dali da odam na GAK kaj nego, ama od drugi izvori mi kazaa deka bil nemnogu poverliv narodski sto se veli trcilazi.(taka barem mi kazaa za nego, i ne si sigurna bas ) za razlika od Gligor.
E sega ti si znaes dali tamu ili REmedika.Neznam koj doktor da ti go preporacam za tamu , ama gledaj nekoj dobar da e i siguren, bidejki od toa mnogu raboti ke ti zavisat.
Na drugarkami koleska se pravese vo GAK pred nekoj mesec histeroskopija poradi septum kaj nekoja doktorka, kaj 3-4 pati ja vrakaa (poradi kvar na oprema i neznamti sto), na kraj fati vrski i ja napravija. Posle operacijata ogromni bolki imase i pokacena temperatura, i ja barase doktorkata kade sto se pravese operacija i nikako da ja najde i koga ja najde taa i veli deka ne e od operacija tuku deka fatila nekoj virus. Inaku devojcevo e doktorka, i se posomnevala deka nesto ne e vo red i pravo vo Sistina, tamu i napravile mikrobioloski brisevi i izleglo deka zakacila Clamidija od nesterilna oprema.

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 23:58:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Јас правев кај др.Трајковски и сум задоволна од се,сега условите се одлични,персонал и една ноќ и дома си [sm=smiley1.gif]

od endometrioza se operira ???????????pred kolku vreme??????? kako si sega???????

varsa -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (3.6.2012 12:07:27)

suze jas se pravev kaj dr tofovski na gak

a kade imase bolki drugarkati, posto i jas imam mn bolki ama odozdola i mn me pece koga mokram i mn mi e vcrveneto a a eve deneska e 25 ti den od operacijata a pred edna nedela pocna da mi bide vaka , mozebi i jas sum zakacila nekoja bakterija , em se mackam so kanasten, so kantarionovo maslo , se mijam so caj od kamilica i nema podobruvanje.

Melanija RR -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (3.6.2012 15:36:39)

Јас правев лапараскопија поради не целосно проодни канали а хистероскопија само дијагностички и така и излезе.
Правев на 12 март и по 1 недела бев на работа.Ден пред интервенцијата не бев во болница туку дома пиев за прочистување,и следниот ден во 7и30 бев во ГАК преспав таму и следниот ден во 11 си заминав дома.Супер се помина.Будење од анестезија се супер никакви лошења и што ти ја знам,ептек супер помиав.
После следниот ден поспанос и мали болки.Ставав лапанки со газа зошто ми сметаше на облеката.

Nasha29 -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (3.6.2012 16:47:40)

Varsa, jas pravev laporoskopija vo Remedika, kaj dr. Vasilevski, super pomina, edna noc i doma [sm=smiley1.gif] mi bese otstraneta cokoladna cista od desniot jajnik i nekolku pomali zarista. Jasmin piev po sema, 6 meseci, znaci pies 21 den pa pauza 7 dena pa pak 21 den itn. Se e OK fala bogu, do den denes, samo edno ne e vo red, sto uste nema [sm=duda.gif] ama sega so site sili se spremam za inf pa zdravlje Boze, moze ke me blagoslovi so [sm=nosecka.gif]
Znaci Jasmin gi piev so pauza po 7 dena.

varsa -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (3.6.2012 19:20:36)

nasha 29 fala so mi pisa i prethodno mi imas pisano, znaci ti so pauza piese i se e vo red cistata ne se vrati, kaj mene bese endometrioza i mn mi e strav da ne se vratat cistite, inace zdravje samo ke bide i za[sm=duda.gif] neznam jas imam uste 5 apcinja ama eve od vcera mn me pece dole i mi tece kako kafeafo kako poslednite denovi ciklus neznam dali e neso od apcinjata zdravje utre ke odam na ginekolok neznam od so moze da e taka .

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (3.6.2012 20:48:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam

Varsa ne se sekiraj pij si gi slobodno ,ti imase teska operacija te mislev i vcera ama ne bev doma ...pij gi ne se misli mora da odmori organizmot i bidi si na dietata sto ti ja kazav.pozdrav te guskam

za kakva dieta stanuva zbor moze li i jas da ja dobijam ........blagodaram

Дечка -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (12.6.2012 13:30:14)

Zdravo devojki,
Mene me nemase nekoe vreme zatoa sto cekav za operacija, sega veke pomina. Se operirav kaj dr. Jadranka na klinika. Vi blagodaram mnogu za preporakite za drugi lekari ama dodeka cekav sfativ deka sakam ona da bide zatoa sto ona mi ja vodese operacijata, najdobro mi ja znae sostojbata a i golem optimist e.
Operacijata pomina dobro, za zal tubata vo koja sto imase vonmatericna ne e veke proodna iako od nadvor dobro izgledala. Imala dosta prirastoci ama i koga gi trgnala ne prosla tecnost. Nekolku pati doktorkata probala da ja otvori, ama ne uspeala. Drugata tuba za sreka e dobra, ima prosiruvanja i stesnuvanja ama e celosno proodna.
Mi pravese i histeroskopija. ja otstrani pregradata koja ispadnalo deka ne e bas mala kako sto se mislese. Histero-patoloskiot naod vo glavno e ok, samo imam mal broj na kletki koi go sozdavaat endometriumot vo vtorata faza na ciklusot i mi videle nekoja mala hronicna inflamacia iako brisevite mi se cisti. dali nekoj od vas ima vakvo iskustvo.

A za endometriumot ke pijam 3 meseca primulut nor.

Melanija RR -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (12.6.2012 23:37:28)

Дечка добро е што се помина во ред [sm=smiley1.gif]
На непроодната туба затоа си имала вонматерична.Имаме ист заеднички проблем.Канали со проширувања и стеснувања.Што те советуваше за тоа?

Дечка -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (13.6.2012 0:13:55)

Zdravo Melanija,

Dr. Jadranka bese mnogu pozitivna okolu celata situacija. rece tubata e celosno proodna i da prodolzam so prirodno zabremenuvanje. Potoa vo izvestajot procitav deka ima stesnuvanja i prosiruvanja. Taka da znam deka ne e idealna ama gledam da go nadminam toj strav.
Ako e i kaj tebe ista situacijata i ako ovuliras sekoj ciklus ili skoro sekoj ciklus i ti da si prodolzis prirodno.
Tebe sto ti imaat kazano lekarite?

Mene sega poveke mi e strav za matkata. Taa nekakva lesna inflamacija za koja ne se pokazuva bakterija, pa tenkiot endometrium. Za endometriumot dr. Jadranka mi dade primulut nor. ama od koga ke go dopijam naznam uste kolku vreme ima dejstvo. da ne pocne od sledniot ciklus pak po staro.

Najlosoto e sto mojot maticen ne prezema nisto, tuku samo me plasi. On zboruva diametralno od Jadranka. vika "ova e katastrofa, zosto ne ste gi zatvorile dvete tubi, vaka moze pak da zaglavi, za tebe e samo invitro. ajde ke te stimuliram, nemozes ti prirodno" iskreno od edno odenje kaj nego za da go vidi rezultatot ke pripadnev koga iskacav"toj me ispoplasi so prosiruvanja i stesnuvanja. Ama jas gledam na Jadranka da i veruvam zosto ona vide so svoi oci.
Stom mi pomine ciklusot ke odam pak kaj nea. Steta sto nema vreme ubavo da sedneme da ja rasprasam.

Melanija RR -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (13.6.2012 9:41:15)

Јас бев кај др.Трајковски кај мене се е во ред освен каналите и изостанок на овулација.Мене ми рече да продолжам уште со инсеминации имав само 1 направено,па одма после лапаро. и хистеро. правев уште една.Ми останаа уште две.Ми рече во следниве 6 месеци ми е можноста .Што значи ми даде надеж но и рок.Пред операцијата ми рече да размислам ако е лошо да се затворат,но по операцијата не.
Така што шанси има но колкави кој знае.Не суп песимист но сум реалист.И мене ме плаши вонматеричноста.
Но како и да е не ги затварам зошто има каква таква надеж и ќе ги направам останатите 2 инсеминации.

Дечка -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (13.6.2012 12:55:09)

Za izostanokon na ovulacija, dali znaes koja ti e pricinata. Ova ti go kazuvam zato sto i mene taka me vodea so godini, a vsusnost jas sum ovulirala ama pokasno. Na maticnite ginekolozi ne im se zanimava da brojat posle 16 den. Mojata e na 23-30 den. Sama si ja najdov. Se zavisi kolku dena ti trae ciklusot. Mojot e podolg. Ako imas slicna situacija ke ti objasnam. Inace edinstveno dr.Тrajkovski i dr. Jadranka me podrzaa deka dolg ciklus ne e problem. Bas pred edna godina Trajkovski mi kaza "zena mi ovulira pokasno. taka ja zeznav i za zatrudniv :-)"
Bidejki gledam na site forumi deka mnogu se zboruva za inseminacija i za stimulacii, jas bidejki mnogu sum se napatila so doktoriu sto me ubeduvaa na vestacki metodi, pa morase sama da citam knigi za da doznaam st i kako, bi go sovetuvala slednoto. Inace veruvam deka poveketo e poznato.
Ako postojat proodni tubi i maskiot faktor e vo red togas nema potreba ni od inseminacija ni od invitro. Ova duri vazi i ako zenata e postara od 35. Treba da se resi pricinata za nedostatok na ovulacija. Toa moze da e nizok progesteron pa da ima krvarenja na sred ciklus ili kratok ciklus primer 21 den. Se resava so dodatok na progesteron koj se pie 3 meseci. Ako epten, epten toa ne pomogne togas klomifen. Druga pricina e pokacen prolaktin koj se resava so bromergon. Inace koga ke se otkrie treba da se snimi hipofizata i da se proverat nadbubreznite zlezdi. Jas porano imav takov problem i bese do hipofizata. Epten mal izrastok koj se hrani so prolaktin i proizeduva prolaktin. Inace po moe baranje mi se proverija hormonite, togasniot lekar so meseci me klukase so dabroston bez efekt. Treba da se proverat i tiroidnite hormoni i sekerot vo krvta koi isto pravat izostanok na ovulacija. Ako nekoi od ovie faktori e izmesten, stom se resi zabremenuvanjeto moze da se sluci prirodno. Ako ovulacijata izostane zaradi folikularna cista od predhodniot ciklus ili pred 2 ciklousa, ne e strasno. cistata iako puknala za da se dobie menzis i trebaat nekolku ciklusi da se povlece. Na moja od 9 cm i trebaa 3 ciklusa. potoa bese se normalno.

Plus kade sto ima problematicni tubi - so prosiruvanja i stesnuvanja ne e najpozelna stimulacija so klomifen. Toj ja namaluva peristaltikata na tubite, i tie moze da ne uspeat da go izbutkaat embrionot do kraj. Ova na svoja koza go probav koga niz prooden kanal ne mi projde embrionot zaradi klomifenot. Poznat doktor od Remedika ne gi procita dobro HSG slikite i na iskriveni tubi mi dade klomifen. Vsusnost dr. Jadranka prva gi procita pravilno i mi pokaza kako se gledaat prirastoci na HSG. Drugi lekari na klinika mi kazaa deka klomifenot isto taka potpomognal vo zaglavuvanjeto. Potoa citav mnogu za klomifenot vo oxford medical journal i ispadna deka e vistina. I noviot maticen mi go potvrdi istoto iako od petni zili me ubeduva da zemam klomifen. A jas ko za inaet na nego pocnav sekoj mesec da mu ovuliram. Sreka sto jadranka i trajkovski vikaat deka nesto podolg ciklus ne e problem inace ne bi bila olku hrabra.

Дечка -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (13.6.2012 13:59:25)

Inace vo istrazuvanjata objaveni vo oxford medical journal procitav mnogu za site problemi sto mozat da nastanat so stimulacija i so invitro. Tie ne se golem procent ama sepak gi ima dovolno. Mene prethodna maticna mi bese Nadica Gerovska i pred da prekine so fondot ja prasav okolu ova i ona kaza deka vo makedonija veke se gledaat posledici od ovie metodi ama za toa ne se zboruva javno. Konkretno zboruvavme za nevoobicaeni defekti vrz fetusot i toa vo makedonija go imalo ama koga ke se rodi defektno dete so invitro nikoj ne kazuva deka e od invitroto. Na dve nejzini pacientki decata se so neizleclivi problemi. A dve ne e mal procent, ako se znae deka ne moze da e bogznae kolku golem brojot na pacientki sto gi ispratila na invitro.
Danski studii pokazale deka zenite stimulirani za invitro, duri i od ednas, vleguvaat vo rizicna grupa za rak na jajnici. Toa e nekoj neinvaziven rak koj se zadrzuva samo na jajnicite. Kaj niv invitroto se upotrebuva podolgi godini od kaj nas i zabelezale znacitelno zgolemen broj na pacenti so ovaa bolest, a doagale od grupata zeni sto imala invitro. Jas se prasuvam dali invitro bez stimulacija ne e podobar izbor. Moze invitro so priroden ciklus ili malku stimuliran ciklus, na primer so klomifen. Pomal broj na embrioni, ama em ne e mnogu skap em e pozdrav. Ionaka so drzavno invitro im se plaka na klinikite uste 500 evra za dopolnitelni lekovi. A site se zalat deka koga e drzavno privatnite kliniki fuserski rabotele. Ova za plakanjeto i za losata rabota nekolku drugarki mi go kazale. Ima uiste eden metod bez stimulacija. Vidov deka go ima vo remedika, bi trebalo i kaj drugite. Se vika IVM - invitro maturation. Se stimimulira zenata do odreden stepen i potoa se vadat taka polusozreani jajce kletki i pocnuvaat da se hranat vo labaratoriski uslovi duri ne sozreat. Vo invitroto najopasna e taa krajnata inekcija - trigger shot, a so ova se izbegnuva. I ovoj metod e poevtin od klasicno invitro, treba da se razgovara so lekarite.

Vtoro istrazuvanjata za posledici vrz fetusot isto ne se najpozitivni. Onie voobicaeni sindromi za koi sme slusnale se zgolemuvaat 3-5 pati. Tie i onaka se malku, pa i ovoj procent ne e strasen, ama ostavil vpecatok vo istrazuvanjeto. Ima i dopolnitelni defekti.
Kako najnepozelen, a cest (vo toj mal procent) go kazuvaat detski rak na bubrezi. Jas koga procitav prvpat slusnav za toa i za glava se fativ. Sepak bese oficijalno i priznaeno istrazuvanje. Posle najdov i konferencii na taa tema. Ovakvi defekti se javuvaat zaradi tecnosta vo koja rastat embrionite. Taa im ovozmozuva da rastat ama ne e sosema bezbeda, hemikalijata na nekoj nacin im smeta. Ne uspeva celosno da ja zameni prirodnata sredina. Postojat 3 metoda koi mozat da ja zamenat ovaa tecnost t.e. embrionot se vraka vo teloto. Prvite 2 se slicni se vikaat ZIFT i GIFT. Za niv treba da se ima zdravi jajcevodi. Oplodenata jajce kletka se vraka vo tubata i tamu se ostava da si patuva do matkata. ili pak se zema jajce kletkata i se stava direkno vo tubata. vo tubata se stavi sperma. se ostavaat da si se spojat i da si prodolzi embrionot do matkata. Tretiot metod e IN VIVO. Nekolku godini e star, svajcarski, gi pominal istrazuvanjata, veke ima srekni roditeli ama uste ne e komerciujalen. Kaj nego oplodenite jajce kletki se stavaat vo malo silikonsko cevce i toa se vraka vo matkata. gore dolu kako spirala. vazno e embrionite da se razvivaat vo sokovi od telooto.Cevceto ima dupcinja niz koi propusta tecnosti. Po 2 dena se vadi, se proveruvaat embrionite i se stavaat vo matkata kako pri normalno invitro. Ova e oficijalniot sajt na kompanijata ANECOVA  a go ima vo oxford medical journal. Paralelno so in vivoto e praveno i invitro t.e. imalo embrioni vrateni vo matkata i embrioni vo labaratoriskiot rastvor. Koga gi proverile videle deka in vivo dalo pokvalitetni embrioni.

Дечка -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (13.6.2012 14:38:00)

Samo uste nesto devojki.
Ne mi e namerata da kazam deka invitroto e generalno loso. Sepak problemite procentualnio se mali.
Samo sakam i sebe i vas da ve potiknam ako imate zdravi tubi, nemate endometroza ili nesto tolku strasno, ako maskata strana e zdrava ili popravliva, togas sredete gi malite nedostatoci i dajte i sansa na prirodata. Veruvam deka taa ke ne nagradi. Ako ste pod 35 ne se plaset_e za vremeto. Duri i postari prirodno zabrmenuvaat, drugarki moi mi se primeri za prva bremenost na 36.

Mislam deka ako ovuliramie i znaeme koga ni e ovulacijata*, ako pocneme malku da sportuvame, zdravo da se hranime i da vodime ljubov na sekoi 36-48 saati vo denovite pred pa i posle ovulacija, da uzivame vo toa, a posle i da si polezime uste eden saat, i da ne se nervirame vo narednirte dve nedeli, uspehot uste vo prvite 3 meseca kaj mnogu od nas ke bide vidliv.
Plus moze malku vino, moze i pivo, ama bez cigari e najdobro.

* Vi isprakam eden sajt od kade sto jas nabavuvav testovi za ovulacija.
saveontests
Kanadski se, ispagaat mnogu poevtino od kaj nas duri i sose transport.Stignuvaat za 15-20 dena. Nema carina, a na plikoto pisuva deka e kozmetika. Jas si imav kupeno 75 na 2 pati i nekolku meseca merev sekoj den. Posle pocnav da si gi prepoznavam telesnite znaci vo tie denovi, a i veke znaev koga e otprilika. Drugarkata sto mi kaza zabremeni uste prvior mesec - na 45 den ja najde ovulacijata. Mene prvoto zabremenuvanje mi bese na vtoriot ciklus koga merev. Prasajte me slobodno za sovet.
Vo sluvaj da ne primenuvate nikakva metoda ovulacijata e na 12 -16 dena broeno od krajot na ciklusot. Decata se pravat 2 dena pred ovulacija. Spermatozoidite se tie sto treba da ja cekaat gospogicata da dojde.[sm=smiley36.gif]
Ama sigurno ovie raboti gi znaete.

Izvinete sto denes vaka se raspisav .

bella80 -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (13.6.2012 23:29:32)

Decka znaci alal da ti e!Ti expert si stanala...Daj Boze pojse da ne ima ko tebe po forumov.Fala ti mnogu i sekoja cest!

liljak -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (6.7.2012 16:11:47)

zdr ...neznam sto da pravam i ve molam za sovet....primav kleksan inekcii, denes na kontrolata mi bese dimerot sreden i doktor tase mi rece da gi prekinam , no menstruacija nemam dobieno a trebase da dobijam na 1 juli , obicno mi e tocna menstruacijata, pri pregledot doktorot mi veli imas folikul ne e puknat , ajde odma napravi test za bremenost da vidime sto ke pokaze, no testot mi izleze negativen....dali ovoj folikul e cista??????pred edna nedela imav tri dena po red po edna kapka krv , mnogu malku...lele se plasam ????dosega vakvo nesto ne mi se slucilo ....samo dosega ednas mi ima izlezeno cista , no togas odma mi kaza ne ti idi menstruacijata bidejki imas cista, a sega mi rece ova e folikul.....pomagajte , ve molam pisete mi sovet....uste se nadevam deka mozebi sum bremena....pozdrav

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (28.7.2012 18:20:50)

jas denes bev kaj dr. tase......da vidam sto ke mi rece dali imam sansi so istata sema kako pred 8 god.da zabremenam ili ivf na priroden ciklus no toj mi rece deka sansite mi se nikakvi ,za dzabe ke si gi trosam parite nego da si napravam laparaskopija .........64000 den sose analizite i toa samo laparaskopija bez histeroskopija neli po drugive bolnici ista e cenata no so histeroskopija..............se dvoumam kaj koj da odam dr.tase dimitrov ili na klinika?????????......kakva operacija dali laparaskopija ili klasicna...no kako uspeav da se zaboravam da go prasam dali e podobro klasicna...........i iako se pravam laparaskopija sepak ke ostane endometrioza prisutna bideki ima i na creva a od tuka ne moze da se iscisti toa sama go zakluciv bideki mi rece deka ke mi go rusi crevoto ako odi podlaboko za da iscisti........pak go prasav sto e opasnosta ako ne se operiram bideki ne raste nemam bolki.....toj mi rece deka moze da se pretvori vo karcinom.........izvinite za dolgiot post...
a se zaboraviv mi rece deka jajnicite ne se vo dobra sostojba deka ne sozdavaat jajce kletki.no toa go vide samo na eho neli treba dodatna analiza za da se proveri toa.......i mi rece ako probame stimulacija ke mi trebaat mnogu inekcii mozda i 20 no jas mislam deka ke mi se dosta i 10 prosliot mesec so klomifen po edno na den od 3 -5 den piev i na 10 den imav folikul od 19mm....neli e toa dobro.........i toa se zaboraviv da mu napomenam se mislam dali da mu se javam......

greska od 3-8 den piev klomifen a ne od 3-5 znaci 5 dena piev klomifen

Melanija RR -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (29.7.2012 12:08:44)

Сузето 64 илјади за лапаро или класична е премногу,почитај погоре во систина мислам пишаа дека толку е за двете,а пак на Гак за најмногу 4илјади.
За јајце клетки се испитува Антимилеров хормон( прочитај ТУКА), а за терапија со кломифен ако одиш на инвитро малку е само еден фолкул веројатно затоа и ти рекол дека треба повеќе инекции.

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (29.7.2012 13:26:07)

da no jas se zaboraviv da mu kazam za klomifenot neli 10 inekcii ne se bas malku.........so klomifen 19 mm folikul na 10 den neli e toa dobro.....inace nema da pravam ivf bideki mi e mnogu skapo ...........inace procitav sve za AMH.....toa samo vo adrialab se ispituva neli?????????neznam dali moze kaj nas da mi zemat krv pa da go pratat tamu........utre ke prasam

suzeto -> RE: Лапараскопија (30.7.2012 15:41:52)

mu se javiv na dr.tase i mu kazav za klomifenot deka na 10 den imase 19mm folikul i toj rece deka toa e dobro ...........nego tase mi nasmena deka moze i kanalite da se pritisnati od cistite

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (30.7.2012 15:44:22)

vo remedika e 1100 evra za dvete.......no tase mi rece deka matkata mi e dobra nemora histeroskopija .......se gleda na eho dali e dobra ??????neli so histero se gleda dali e dobra???????????
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Сузето 64 илјади за лапаро или класична е премногу,почитај погоре во систина мислам пишаа дека толку е за двете,а пак на Гак за најмногу 4илјади.
За јајце клетки се испитува Антимилеров хормон( прочитај ТУКА), а за терапија со кломифен ако одиш на инвитро малку е само еден фолкул веројатно затоа и ти рекол дека треба повеќе инекции.

Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>