Elce -> RE: Clexane-инекции за време на бременост (30.7.2011 20:38:28)
|
Аспирин се пие максимум до 28 недела,не се пие после тоа,се продолжува со клексан инекции ако има потреба се разбира,најдобро е доплер да направиш на папочна врвца,веке ти пишале за тоа,така најдобро ке знаеш дали има доволен проток до плодот,две вредности беа важни да се измерат,на 4д ехо е најдобро.За Аспиринот така ми рече др.Димчев од Систина,бидејки на почеток на мојата бременост ми направија паника со зголемени афа,па пиев аспирин од 9-та до 14 недела тогаш може да се зема,Афата се среди со Аспиринот,а после примав Клексан од 14-16 недела заради намален протеин С,којшто се испостави дека е нормално да биде намален во тој период,така да немаше потреба од Клексани но на секои две недели,подоцна и на месец дена правев испитувања,на сите кои што ги упатиле на трансфузиологија во Ск,им го препорачувам Д-р Кочо Димитровски работи во вторник во амбуланта,најдобар е,имам пишувано на темава другите докторки кои претходно меводеа ми препишуваа Клексан од ракав по 30 инекции,ако постои навистина потреба сум за Клексан да се прима,но само да ве води стручен доктор.
|
|
|
|