Mrs.Tinka -> RE: Clexane-инекции за време на бременост (23.11.2011 23:05:15)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: *mika* Mrs.Tinka, najverojatno prethodnata doza ne bila dovolna, pa zatoa ti ja zgolemile. I jas okolu 17-18 nedela primav 2 pati na den po 0.4ml, znaci 0.8 dnevno mu doagjase. Neznam kaj koj transfuziolig i ginekolog ides, koj ti gi prepisuva, ama ne ti se visoki mnogu d-dimerite. Osven ako imas i drugi parametri koi nalagaat da primas kleksani (kako visok pritisok, lakuni vo postelka, zadebelena postelka, kakov e protokot niz placentata, hemostaza...). Jas posleden pat koga ispitav imav 4250 d-dimeri, pa ne mi prepisaa nisto, deka vekje ja imav pominato 30tata nedela, a drugoto bese ok. A za toa na kolku saati da se primaat, mene mi rekoa da gledam da bidat okolu 12h. Jas go nauciv mm da mi gi stava vo ramo, mnogu e lesno, i pozgodno, ne mora da iskacas na ladnovo. Ili nekoja prijatelka blisku sto zivee, zemi ja ednas da vidi kako sestrata ti gi stava i posle nemas gajle :) Inaku mene togas mi gi dadoa, vo 30-ta nedela. Go nauciv mm da mi gi stava,i sega raat sum. Puknav odejki po doktori i dezurni ambulanti navecer i vo nedela. Najveke mi bese strav od virusi. D-dimerite ne se mnogu visoki ama postelkata e uzas. Mislam deka ova ke bide posledna doza, abe 37 nedela sum i imam uste za 8-9 dena da gi primam.
|
|
|
|