vesna1 -> Какво искуство имате со бебиситерките (3.11.2010 9:33:14)
|
Eve jas da si ja olesnam dusata. Veke 6 meseci kako sum trgnata na rabota i najdov bebisiterka za cuvanje na kerkickata. Koga dojde na intervju izgledase kako prekrasna osoba koja se pretstavuvase deka ima iskustvo vo cuvanje na deca. Bidejki ziveese vo moja blizina moeto dete bese poveke kaj nea doma nego kaj mene,znaci taa si gi vrsese site domasni raboti a deteto na posledno mesto. Poslednata kapka ja preli koga ja odnese maleckata vo Tetovo bez moe znaenje demek so sinot ke gledale namestaj. I bidejki nemase vreme dadov oglas. Mi se javija preku 50 zeni i site se pretstavuvaat kako svetici, so golemo iskustvo i.... Odbrav edna koja mi rece deka imala cuvano 5 deca od bebinja i koga dojde ja gledam deka vrska nema neznae kako da ja preoblece malata, neznae kako da i napravi kasicka, neznae kako da ja narani i mi vika nejke da jade i deteto gladno cel den. Vcera i vikam napravi kasicka, mevce, kompir, morkov, brokula a taa i napravila samo meso i brokula. I koga dojdov doma mi vika nejke da jade i vikam a kompir i morkov i stavi li, a taa mi odgovara zaboraviv. Malce mi falese da ja isteram. Neznam sto da kazam, ocigledno jas neznam da ocenam karakter na covek. Kazete mi kako vie gi birate bebisterkite, kako se odnesuvaat so decata, imaat li golemi mani ili jas baram previse.
|
|
|
|