Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.11.2010 23:56:26
suzeto
uh nesto se sluci so postot sto go pisav...evo na kratko pak... jas sum 10 god.vo brak po 4 godisna borba ,sega povtorno 5 godini po istiot trnliv pat,prvite godini ne se ni zmarav dali ke rodam uste edno dovolno mi bese i edno,no koga pocna da bara i maliot bebce si rekovme ajde da porabotime poveke na slucajot neka ne bide sam no nisto ne sakada se fati pa ne.koga ostanav bremena si velev nema sansi da go odam istiov pat povtorno dosta mi e falamu na boga i na edno,no ne bilo taka povtorno cekoram po istiot trnliv pat
RE: Колку време се обидувате да забремените? 19.11.2010 14:17:43
light
Zdravo Da gi napravivme site analizi jas pred edna god imav edna vanmatericna bremenost i se plasev da ne mi se zapuseni tubite napraiv HSG i fala na gospod ne bea zapuseni 2 meseci pijev klomifen isve vo red po 6 folikuli perskaa ama nisto ovoj mesec ne pijev klomifen posto dr mi rece nemam problemi so ovulacija i mi napravi UTI-procedura toe e isto kako HSG samo sto ne ti pravat snimki i ti stavat ampuli za cistenje od nekoja infekcija pa se nadevam ovoj mesec daj boze za site i za mene
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.11.2010 12:58:53
jas sum
Здраво на сите! Јас сум нова на страницава и воодушевена сум од концептот . Во брак сум неколку месеци само, меѓутоа процесот на забременување трае од поодамна.Ги имам направено сите анализи, како јас, така и маж ми и се е во ред, освен овој месец на 21 ден прогестеронот ми беше покачен (31.3). Кога ми направи ехо,на 22 ден, докоторката ми рече дека сликата што ја гледала и укажувало само на едно, т.ест дека сум бремена. Јас после 2 дена значи на 24 ден направив тест и излезе негативен. Немам никакви симптоми на бременост, само на предменструален циклус.Сакам да прашам, ако некоја од вас го имала истото искуство, дали може во 22 ден да се примети бременоста или пак само она ми го стави црвот во глава и јас сега немам мир нити трпение. Значи симптомите сега ми се баш како пред добивање. Благодарам и ве молам ако некој има каков таков одговор нека пише.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.11.2010 13:11:38
arh_diz
Dobredoje jas sum na RR ti posakuvam prijatno druzenje Mnogu cudno sto doktorkata taka rano videla bremenost no se e mozno pocekaj uste nekoj den da ti kasni pa napravi si test ili ispitaj preku krv.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.11.2010 14:30:06
maripoza
здраво јас сум и добредојде на форумот....јас пред еден месец бев на лекар бидејки имав грип а и ми каснеше неколку дена и тоа му го реков на лекарот ти тој ме гледаше на ехо ми вика дека сум била бремена но јас не осекав други болки освен како за добивање, направив тест излезе негативен и по некој ден ми дојде и ми траеше краткоден два после тоа ми вика дека сум имала спонтан абортус за на крај кога отидов после 5/6 дена ми вика као дека сум имала мала циста а бременост не е ни постоела...тоа е моето искуство да се надеваме дека ти ке си иначе јас имам едно дете и со него симптомите ми беа подруги мада не мора секогаш да значи дека се ке се исти кај секој е различно.поздрав..
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2010 12:08:17
jas sum
Ma jas gi procitav site mozni simptomi za bremenost ovde na forumov i ne se najdov vo nieden, ali ajde ima uste eden den do menstruacija pa ke vidime. Mada nesto ne sum mnogu ubedena.Vo sekoj slucaj fala za spodeluvanjeto, greski se pravat...:)
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.11.2010 14:01:38
veter
zdravo devojki kako ste jas sum nova i imam eden problem ce ve molam za sovet.Neznam dali da se ili denes bev na doktor zatoa sto mi docni 10 dena i doktorkata mi veli matkata mi izgleda kako bremena ama plod odnosno negledem ve molam neznam sto da pravam POMOGNETE ako ste imale ili cule nesto vakvo pliss
RE: Колку време се обидувате да забремените? 24.11.2010 13:22:14
sandra83
zdravo na site jas eve da vi pisam deka konecno mi se pojavija crticki posle tolku maka i cekanje konecno i jas ostanav bremena blagodarenie na mojot doktor.na site sto nemozat im posakuvam pobrzo da se izraduvaat kako i jas sto se izraduvav
RE: Колку време се обидувате да забремените? 24.11.2010 13:36:19
iki82
cestitki sandra83 i lesna bremenost kazi mi i ti imase policisticni jajnici neli? moze li da mi kazes sto terapija ti davaa? fala i uste ednas cestitkiii
RE: Колку време се обидувате да забремените? 24.11.2010 13:58:26
light
zdravo veter dali ti rece da izvadis bhcg da vidis za sigurno vidi da ne se raboti za vanmatericna bremenost jas lani imav van matericna bremenost odi pravi bhcg i ke bides sigurna pozdrav
RE: Колку време се обидувате да забремените? 25.11.2010 14:30:07
mazule
Zdravo rr. Denes gi zedov rezultatite od pap i imam kandida. Doktorot mi prepisa vaginaliteti no utre treba da dobijam menstruacija dali da pocekam da mi zavrsi pa da gi koristam ili ..? I dali ovaa infekcija preci vo zabremenuvanjeto. Fala i pozdrav4e.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 25.11.2010 14:46:10
veter
zdravo ne nisto ne mi spomena za bhcg ne ni znam sto znaci te molam kazi sto napravi dali se cistese ili ne mnogu mi e tesko neznam sto da pravam mnogu go posakuvam ova pozdrav4e
RE: Колку време се обидувате да забремените? 25.11.2010 18:28:02
veter
ti blagodaram mnogu za odgovorot no ne mi rece da napavam obicen test i izleze negativen sega mi e strv da ne imam vonmatericna bremenost a i denes zabelezav rozev iscedok sto podocna stena potemen no vecerva nemam nisto ve molam pomagajte dosta mi e od nesposobni dr.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.