|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колку време се обидувате да забремените?
28.5.2010 15:20:27   
majka 79
ИЗВОРНА ПОРАКА: fiore

sakav da prasam za plodnite denovi,deneska mi e vtor den i me interesira dali bolkive vo polovinava se znak deka sum vo plodni denovi i po nekogas imam blagi bolki vo desniot jajnik?

ako ti e vtor den od menstruacija ne bi trebalo da ti se plodni denovi.
mene jajnicite me bolea sekogas na 12,13,14 den i sum mislela deka togas imam ovulacija. no za dvete deca sum ostanata bremena vednas po menstruacija  pred 10-ot den,

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 201
28.5.2010 15:30:27   
Anushka
значи дефинитивно (проверено со сите три мои бремености): при редовен циклус, плодни денови се од 7 - 15 ден од прв ден на добивање на циклусот.
Дополнителен коментар: многу парови добиле бебе и после 10 години заеднички живот. Од кога почнале да мислат на љубовта и сексот, а не на плодни/неплодни денови, спермограми и продувувања јајници.

(Одговор на членот majka 79)
Непосредна врска до пораките: 202
28.5.2010 15:57:17   
fiore
ne jas sakav da kazam deneska mi e vtor den od plodnite denovi.po ispituvanjata sto mi gi napravija plodni denovi mi bile od 15 do 20 den.zatoa dali e normano da se ima bolki.sega imam bolki vo dolniov del od stomakot,i bolki vo polovinata.

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 203
28.5.2010 16:06:52   
Anushka
Фиоре, плодните денови се менлива категорија. Во принцип, јајце клетката е спремна за оплодување (овулира)само неколку часа...
А болките не се вистински индикатор. Тоа можеби и да е заради овулација, а можеби само малку си настинала...
Не се преоптоварувај, те молам. Туку, уживај во љубовта, младоста и пролетта.
Ако сакаш со сигурност да си ја зголемиш плодноста, тогаш:
- не пуши
- не конзумирај повеќе од 1-2 чаши вино
- бави се активно со некоја физичка активност
- јади многу, многу овошје, зеленчук, месо и млечни производи
- биди расположена

Непосредна врска до пораките: 204
2.6.2010 16:18:56   
mazule
Zdravo na site. Denes mi e 22 ri den od posledniot ciklus i imam belo pranje sto da pravam? Dali da probam so kantarion maslo so tampon, no neznam dali sum bremena. Ve molam za sovet. 
Непосредна врска до пораките: 205
2.6.2010 21:11:23   
pinokio2010
Da se vratam na temata, jas i MM se obiduvame da imame bebe veke 2 i pol godini. Posle 6 meseci obidi, pocnavme so ispituvanjata. Vo globala se e vo red, osven mojot pokacen PRL za koj pijam Dostinex i go drzam vo granici na normalnoto. Imam redovni ovulacii i menstruacii.  Do sega imame napraveno 3 inseminacii i naredniot mesec se nedevam  4 koja ke vrodi so uspeh.

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 206
2.6.2010 21:59:32   
Тања РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule

Zdravo na site. Denes mi e 22 ri den od posledniot ciklus i imam belo pranje sto da pravam? Dali da probam so kantarion maslo so tampon, no neznam dali sum bremena. Ve molam za sovet. 

Mazule јас ти препорачувам да почекаш некој ден. Не верувам дека кантарионот ќе му наштети на евентуалното user posted image , но зошто да се ризикува. Ако не помине белото прање најдобро е да се советуваш со гинеколог, можеби ќе треба да направиш микробиолошки испитувања.
Инаку, јас имам бело прање откако знам за себе а брисевите најчесто ми се уредниuser posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 207
4.6.2010 16:27:05   
mazule
Fala za informacijata. Sega na 8mi treba da dobijam. Pa ma interesira za simtomite isti mi se kako za da mi dojdi, tapa bolka kaj jajnicite, zgolemeni gradi i me bolat, samo imam custvo kako za gadenje. Dali ima nekoja razlika pomegu PMS i bremenost?

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 208
4.6.2010 16:39:54   
Anushka
нема. Разликата е тоа што ако си бремена, сепак нема да добиеш:
градите се зголемени, нервозна си, те боли долниот дел од стомакот, дури имаш и чувство како да ти протекува нешто, гладна си нон-стоп или ти се гади нон-стоп, ти се спие... Кога ќе ти изостане циклусот, тоа е добар знак дека веројатно си бремена. Во тој случај, остануваат само отечените и болни гради.

Непосредна врска до пораките: 209
4.6.2010 16:41:52   
bushavka
mazule simptomite se isti kako za pms so sigurnost ti kazuvam sega barem znam...i kaj mene bese isto i ocekuvav vo sekoj moment da dobijam, ama ete deneska na testot user posted image ..ajde pobrzo i kaj tebe..

Непосредна врска до пораките: 210
4.6.2010 17:21:16   
none
busavka posle kolku dena od izostanuvanje na menzis napravi test kazuvajjjjjjjjj brzo da odma da kupam i jas nemozam veke  da cekam mene mi e 7 den kako nema kasni

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 211
4.6.2010 17:35:23   
bushavka
none jas na 8 den otkako mi kasnese napraviv test...brzo vo apteka po test i se nadevame na user posted image ...

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 212
4.6.2010 18:08:05   
mazule
Cestito za Tebe Busavka. So lesno nela ti e bermenosta i uzivaj. Znaes koga procitav za tebe se rasplakav od radost. Da taka i jas se custvuvam i imam apetit golem, samo tem. mi e celo vreme tocno 37,0, a genikologot mi rece trebalo da bide nad 37,1. Kako bese kaj tebe ima uloga toa? Kiss 

Непосредна врска до пораките: 213
4.6.2010 18:10:49   
bushavka
mila da ti kazam iskreno deka jas temperatura ne premeriv nitu ednas...inaku gi imame istite simptomi, ama kaj sekoj e razlicno....pozdravce za tebe i od se srce ti posakuvam da vidis user posted image

Непосредна врска до пораките: 214
4.6.2010 19:38:35   
jasmina 25
jas so dva dena kasnenje si vidov user posted image ,inaku temperaturata mi bese 37.2 mnogu mi se spiese i omalaksana bev i mi se odese mnogu vo wc,isto taka me bolea pupkite na gradite i jajnicite toa bea prvite znaci na bremenost a veke od 6ta nedela pa do den deneska mi se gadi i mnogu mi se jade pred toa ne...poz i na tie sto ste vo iscekuvanje vi posakuvam da si vidite user posted image ...

Непосредна врска до пораките: 215
4.6.2010 19:50:34   
fiore
dali i temperaturata aku e visoka ete primer 37,1 e znak deka si bremena.i koga se meri user posted image

(Одговор на членот jasmina 25)
Непосредна врска до пораките: 216
4.6.2010 20:00:40   
Палешка РР
фиоре КЛИКНИ ТУКА имаме убаво објаснето како и кога се мери базалната телесна температура

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 217
5.6.2010 19:28:47   
mazule
Za da mi bidi pojasno. Tempereturata ostanuva zgolemena za 0,2 stepeni toa znaci povisoka od 36,9. Oti mene celo vreme od ovulacija mi bese tocno 37,0, a denes dva dena pred da mi dojdi 36,9. Ke vidam i utre ako paga togas ke mi dojdi men. ako ostani 36,9 i po denot za men togas si bremena. Pozdrav4e

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 218
10.6.2010 13:41:00   
djuli78
Zdravo!
Jas sum nova vo forumov i voopsto na stranicava, pa sakam da prasam nekoi raboti. Mazena sum kratko vreme , 1 mesec, megjutoa se obiduvame da imame dete vekje 1,5 godina i ete ne ide..user posted image .Idam na ginekolog vo Dijagnosticki centar i taa voopsto ne mi se dopagja, jas moram za se da ja potsetuvam, a i koga ke sakam nekoe ispituvanje da napravam taa mi vika deka nemalo potreba, pa bi sakala prvo nekoja od vas da mi objasni koi se ispistuvanja da gi napravam i ako moze preporaka za drug ginekolog.Znam deka baram mnogu megjutoa vremeto pominuva, a kaj mene nisto ne se slucuva....user posted image .

Odnapred Blagodaram za sekoj komentar i objasnuvanje.

(Одговор на членот Lola)
Непосредна врска до пораките: 219
10.6.2010 16:14:23   
pinokio2010
djuli78 imas pp

(Одговор на членот djuli78)
Непосредна врска до пораките: 220
10.6.2010 23:08:14   
riba79
dobredojde na RR..user posted image sto se odnesuva do ginekolog jas toplo go preporacuvam d-r Stamboliev vo mvr ambulantata se naoga i mislam deka doktorot e dosta strucen i prijaten,znae se ubavo da ti objasni,

(Одговор на членот djuli78)
Непосредна врска до пораките: 221
16.6.2010 22:32:56   
sonjce
Zdravo drustvo
Jas sum nova i na ovoj forum nekako si se pronajdov sebe si. Nie imame kerka od 12 godini. Posle poroduvanjeto jas nikako da zabremenam. Site mozni ispituvanja gi napravivme i se bese vo red kaj dvajcata, a bremenost nema. I pratevme folikuli i pravevme inseminacija i ne saka i ne saka. Veke mi dojde preku glava od odenje po lekari i krenav race i bez da znam, bez da meram temperatura, bez da brojam plodni denovi sum zabremenila. Napraviv test i se pojavija dve crticki posle 11 godini. Mislam deka nemase po sreken covek od mene, no srekata kratko mi traese, samo edna nedela se raduvav.
Zamislete sto mi se sluci = VONMATERICNA BREMENOST. Me unisti, me srozi. Ne mozam da se pomiram so toa nikako. Posle 11 godini zabremeniv i nisto od toa.
Sega doktorot mi preporacuva da pravime in vitro.
Mnogu se raduvam koga ke slusnam deka nekoja zabremenila, deka nekoe bebence se rodilo.
Sama si se ubeduvam deka mozebi ke uspeeme so in vitroto, amase plasam zosto slusam deka i toa ne e 100 % sigurno, a nemam povekek sili za po lekari
Iskreno ve pozdravuvam site i se nadevam ke se druzime i ke si gi delime site momenti zaedno, a na site sto se borat za bremenost im ja pustam seta sreka na svetov

(Одговор на членот Sanja)
Непосредна врска до пораките: 222
16.6.2010 23:09:40   
Bogdancanka
најпрво добренидојде милаuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image секако тука ќе си се дружиме и ќе ги споделуваме нашите моменти.....мила баш ми е жал за тоа што ти се случилоuser posted image user posted image user posted image биди храбра и упорна ќе се радуваш повторно наuser posted image само позитивно мила и без нервози и ќе си дочекаме ситеuser posted image Да точно е тоа дека на ивитрото нема 100%сигурност,али мисли позитивно ќе биде.Еве јас имам поминато 3 неуспешни инвитра али не сум изгубила надеж...сигурна сум дека сите кои толку силно ги посакуваме user posted image ќе си ги дочекамеќе се радуваме и ние
поз мила user posted image user posted image user posted image user posted image за тебе и твојата принцеза

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот sonjce)
Непосредна врска до пораките: 223
17.6.2010 8:49:09   
prvenka
Prvo dobredojde Sonjce,ke si imame ubava druzba.user posted image Mnogu mi e zal za toa sto ti se slucilo,ali nema otkazuvanje morame optimisticki da gledame sekgas na rabotite.inf ne e 100% siguren metod deka mora da uspee,no znam slucai kade sto od prva im uspealo zatoa nema otkazuvanje samo smireno NAPRED i ke bideuser posted image z site sto ocekuvaat

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 224
17.6.2010 14:37:06   
Bitolcanka
Добредојде Соњче user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Секој од нас во себе има нешто тажно, болно... Тука сме да си помагаме преку совети, разговор, искуства... Заедно сме посилни. Некогаш на човек му е потребно само да се искаже, болката се намалува, а надежта се зголемува user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот sonjce)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.