Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.8.2010 22:25:26
lukas
zdravo na site!Jas sum nova na forumov.Jas sum vo brak so soprugot godina ipol,vo januari mesec imav spontan,posle toa pravev laparaskopski procistuvanje na kanalite sum imala zapushuvanje na leviot jajnik,site hormoni mi se super samo sto progesteronot mi e mnooogu slab,kako a doznam za plodni i neplodni denovi posto sakame nov clen vo semejstvoto.pozz fala ako ima nekakov sovetuser posted image
na nekoi plodnite denovi mu se vednas posle ciklus toa najdobro ke e da odis na ginekolog jas barem taka gi otkrivav mi bea na 14 ti den od ciklus...no jas bev na terapii probvaj vednas posle ciklus togas mislam deka e najubavo...no najubavo so ova da se konsultiras so svojot ginekolog toj najubavo ke ti kaze...kaj site e razlicno za tie plodni denovi a ete pak nekoi i ja osekale ovulacijata...pozz i naskoro da ni se falis...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.9.2010 10:24:07
mazule
Zdravo rr. sakam da znam dali sekogas testovite za bremenost se tocni, oti jas napraviv test dva dena otkako mi kasnese no nisto. Mene sekogas mi se tocni ciklusite na 28 dena i osekav bolka vo jajnicite pred da mi dijdii no ne mi dojde i sega ne osekam nisto ovie dva dena. pozdrav i neka pisi nekoj ako ima vakov slucaj.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 2.9.2010 11:38:38
lukas
mazulle ne e i toa mnogu rano dva dena ti kasni a ti odma so testot obicno velat posle 1 nedela e najsigurno kazuvam kako so mislam,no kako sto veli vezilka najubavo ti e da si odis da proveris krv od toa nema posigurno,pozz..
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.9.2010 16:11:24
mazule
Zdravo rr. Praev hormonsko ispituvanje na 7 den od menstruacija so redoven ciklus na 28 dena i rezultatite se ovie. FSH 4,51 LH 3,00 PROLACTIN 22,8 ESTRADIOL 49,1 Dali se vo red ako znae nekoj da mi kazi. odnapred blagodaram. Pozdrav4e
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.9.2010 21:14:42
Bogdancanka
мазуле мила јас по моите резултати знам дека имаш малку покачен пролактин мојот беше 20,5 а границата за пролактинот е до 19,5 затоа примав и терапија али најдобро со резултатот да си одиш на матичниот гинеколог и ако треба нешто да ти препише позззз мила
RE: Колку време се обидувате да забремените? 15.9.2010 18:48:58
mazule
No mene mi rece doktorot rezultatite se vo red i deka prolaktinot max e do 25,0 vo fertilna faza a ne vo postmenstrualna taa e do 19,0 neznam oti taka mi rece? A ti koga se ispituvase vo koj den i sto terapija ti dade? Jas vo 7 den. Pisimi oti se zagriziv.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 21.9.2010 0:43:56
taci83
Jas so kerka mi zabremeniv od prva sega ima 3god sega planiram vtoro no treba da pravam mikrobiologija zosto pravev konizacija pred godina ipol i sto citam po net posle se tesko zabremenuvali dali ima nekoj iskustvo koj pravel konizacija i bremenosta da pisa negovo iskustvo
RE: Колку време се обидувате да забремените? 21.9.2010 0:49:18
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule
No mene mi rece doktorot rezultatite se vo red i deka prolaktinot max e do 25,0 vo fertilna faza a ne vo postmenstrualna taa e do 19,0 neznam oti taka mi rece? A ti koga se ispituvase vo koj den i sto terapija ti dade? Jas vo 7 den. Pisimi oti se zagriziv.
mazule mila nema sto da se razocaruvas jas pravev na treti den od menstruacija i prolaktinot mi bese 20,5 maticniot mi rece deka mi e na granica e sega koja mi bese terapijata treba da pobaram da vidam ne sum bas sigurna,samo piev edna doza pozzz mila
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.9.2010 0:09:27
*sandruska*
Vi blagodaram na site za ubaviot priem,vi blagodaram od srce,jas sega na 16 oktomvri pravam svadba,ama so vreme pocnavme da rabotime na slucajot,zatoa i se resiv da se priklucam na vaseto semejstvo.pozzzz
RE: Колку време се обидувате да забремените? 22.9.2010 22:53:21
Bethany
Zdravo na site! I jas sum nova na forumot i mnogu mi se dopaga, i temite i site vie. Nekako vladee topla atmosfera tuka :) So maz mi se obiduvame nepunih 2 godini i se molam na Gospod da ne cekame uste dolgo Pozdravce!!!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.9.2010 12:47:36
lukas
Zdravo na site! I jas sum nova na forumot i mnogu mi se dopaga, i temite i site vie. Nekako vladee topla atmosfera tuka :) So maz mi se obiduvame nepunih 2 godini i se molam na Gospod da ne cekame uste dolgo user posted image
dobre ni dojde i ubava druzba tuka,ke bide se nemoj samo da se sekiras...pozz
RE: Колку време се обидувате да забремените? 27.9.2010 9:56:09
fiore
ameli i jas se isto taka se nadevav sekoj mesec.si velam aj idniot sigurno ke bide ama nisto od toa eve pominaa 5 godini i eden mesec ama nikako da gi vidam tie .stvarno sum mnogu razocarana ama nema da izgubam nadez.jas cvrsto veruvam deka site sto ocekuvame ke go imame i nema da se ceka dolgo.taa radost i sreka se nadevam eden den ke zacuka i na nasata vrata pozzdddddrav na site i vi posakuvam se najubavo
RE: Колку време се обидувате да забремените? 27.9.2010 10:09:31
fiore
ti blagodaram lukas na utehata toa ke bide tokmu togas koga ne ocekuvame ama znam deka ke bide eden den.stiskam palci za site sto ocekuvaat ovoj mesec da gi vidat .eve jas treba da dobijam na 29 e sega ke vidime to ke se sluci dali ke dojde ili ke ima .pozzzzzzzzzz
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.