stojanoskad -> RE: Религија - што е тоа? (21.2.2011 11:33:15)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: milijana Pozz..Dragi moi..se nadevam deka nema da go izbriset_e ova moe pisuvanje.Toa ke se temeli na procitano od biblijata..a ne kako moe licno razmisluvanje, zatoa odnapred blagodaram.Mislam deka ova e odlicna tema..i sakam da napisam delovi koi gi pisuva biblijata(seuste najaktuelnata kniga)Za mene bog postoi, kako sveto trojstvo( Otecot, sinot i svetiot duh)Pisuva : ,,Ziva si i zdrava za da go najdes Bog..a ne za da go negiras..Ziveeme za da staneme bozji deca..a ne za da gi zadovolime svoite stasti vo zivotot.Ova se citati od biblijata,a ne moi licni razmisluvanja.Sekoj eden covek ako go negira postoenjeto na Bog, se plasi da gi smeni svoite zivotni naviki.Ako go pustis Bog vo tvoeto srce, mora da go otfrlis svojot dosegasen zivot.Se sto e tehnika..napredok, revolucija..se e toa od svetot..i toa e materijalno.Zarem dusata na covekot kopnee za se sto e materijalno??Ako e taka, togas za toj covek, ne postoi Bog.Onoj koj se resil da mu pripaga na BOg, zivee duhovno.Znae deka koga ke umre, ke se potpre na Bog.Nema da ponese nisto so sebe na toj svet..osven ,,Negovata vina pred bog,,Site nie sme gresnici, no ima nekoj koj umrel za nas na krstot(Isus Hristos) i licno ne izmil so svojata krv, ne otkupil, gi platil grevovite. Toj nudi proska za grevovite, zatoa sekoj moze dobrovolno da go povika Bog vo sekoe vreme i vo mir i tisina da mu ja kaze svojata maka. Vilhem Bus vo svojata kniga ,,Isus nasa sudbina,, veli ,,Da se negira bog e golema glupost, kako i da se negira postoenje na zlo i gavol.Za nego bog e vo druga dimenzija, edna raka blisku do nas..za nas nevidliva so golo oko. I uste dodava: ,, koga sakam da zboruvam so Bog samo si ja otvoram biblijata i citam.Taa mi dava mir i spokojstvo,a Bog mi zboruva preku nea.Ne moram da otidam vo crkva, za da mu kazam na Isus sto me maci.,,Za ovoj covek zivotot bez bog e zaguben.Sekoj den e blagosloven isto kako na Avraam koga nautro velel ,,Gospode ti napred, jas po tebe,,i site raboti mu odele dobro.denes lugeto planiraat,a neznaat utre sto gi ceka-veli biblijata.Se e taka dobro kazano vo biblijata.Izvinete za dolgiot post.Se nadevam korekno napisav..i nikogo ne go prozvav..a bev na vistinskata tema ,,za religijata,, Sekoja cest na napisanovo, vo celost se soglasuvam. Jas veruvam vo boga i mozam da recam deka i so mazot mi seme i dvajcata religiozni. Nekolku pati ja oset_iv na svoja koza bozjata sila,a cesto mi e i zivoten dvigatel.
|
|
|
|