AnnaMolly RR -> RE: Религија - што е тоа? (16.10.2011 16:50:12)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR Не верувам во Господ, не верувам во судбина, во задгробен живот и слично. Верувам во случајности, факти и опипливи и видливи работи. Meinteresira annamolly ako ne veruvash vo gospod ....dali beshe na molitva posle 40dena bidejki jas koga bev i go prashav popot da mi potvrdi deka molitvata e za novorodenceto toj mi rece nee ovaa molitva posle 40dena e za majkata"Жената преку раѓање деца ке се спаси! се вели во библијата!" idekanovorodenceto ja prima verata so samoto krshtevanje ....dali i kako ke go krshtevash ili seuste ne e krsten filip ako ne veruvash vo gospod ??? Veruvash vo hristijanstvoto ?!bidejki ako veruvas vo nego togas veruvash i vo boga . Izvini ako nesto te navredam ! Бев на молитва за 40 дена, правевме и крштевка за Филип, се венчав и во црква... ЈАС не верувам во Господ, но мм и целата моја и негова фамилија верува. Јас не сакав да се венчам во црква, но на мм многу му значеше тоа и решив да ја испочитувам неговата желба, мене тоа не ми прави разлика, а на мм многу му значеше. А тој е среќен што се венчавме во црква и што го крстивме Филип. И јас сум крстена, па чудо големо. Кога ќе порасне, ако сака и будист нека стане, сеедно. И таман работа, не се навредувам. Исто како што не сакам и некој да се навреди од моето гледиште на работите. Се надевам дека си задоволна од одговорот.
|
|
|
|