Elce -> RE: Вакцини (15.9.2011 14:15:41)
|
Ние бевме на прва вакцина на Ди-Те-Пер и матичната и докторката кај вакцините препорачуваат да се даде Ефералган ако качи Т над 38.5,и јас као ке ги слушам нив.Вакцината ја примивме во 09,15 часот Сара цело време кенкаше и не се одделуваше од мене,за во 13,00часот да почне да плаче страшно,никако не можев да ја смирам,ја расоблеков ја шетав и пеев,детево уште посилно плачеше,на крај и јас плачев со неа,а сама дома бев,му се јавив на мм да се дојде од работа оти почна и да ми помодрува,не се снајдов во моментот и сирупот не можев да го отворам од паника со ме фати,плус не сакаше да цица,и замислете со ладна водичка и алкохол со ми беше смесата ја мачкав по телцето,после се кааев за тоа што го направив,а нели треба да се ставаат облоги на местото каде што е боцната,а Т ми качи до 37,9,ја возевме во кола за да ја смириме.Потоа и дадаов уште двапати Ефералган,значи реакцијата од вакцината не е само висока температура па да се чека за лек,него може и ваква голема вознемиреност како кај Сара,поучена од тој ден сега во вторникот кога ја вакцинирав од ХИб,сакав разводено да ги прима веднаш штом се вративме и дадов Ефералган и поминавме убаво,додуша оваа вакцина е полесна,ама ја болеше ножето.
|
|
|
|