Calypso -> RE: Скапа-ефтина струја (31.1.2013 14:38:04)
|
Со струја никако не се исплати да се грееш навака према Илинден, Петровец и не знам уште што има... јас сум во Ергеле, одма после Маџари, а прилично пред Илинден. Како што пишав претходно, стално снемува струја. Ние сме сега на парно со камин на дрва, ама мора и струја, за да врти пумпата за циркулација на водата во радијаторите. Тоа не е некој трошок, ама ако снема струја, нема греење, плус може притисокот толку нагло да се покачи што доведува до пукање на цевките. Нас тоа ни се случи пред некоја недела, снемало фаза, и тоа фазата на која работи пумпата, а јас не приметив, и притисокот се качил па пукна цевката, уф ужас, мислам дека детево трауми ќе има од тоа. Секогаш кога станува од спиење преку ден вели, „пукна цевката“ бидејќи тоа пукање се случи во момент кога детево стана од спиење. Ставивме и акумулатор, за не дај Боже пак ако снема струја или фаза. Миана, не знам дали ти се исплати на пелети, велат дека биле многу скапи. Тетин ми лани имаше такво парно, со камин на пелети, рече дека повеќе му се исплатело да се грее на струја.
|
|
|
|