emma1 -> RE: Стојалката,опасност за децата? (12.10.2010 11:11:21)
|
gore dole ist e slucajot i kaj nas. pocna da lazi na 6.5 meseci (za 5 dena puni 7), ama onaka ubavo da lazi. ne saka nikako da sedi koga i da mu podadam race on direktno se isprava na noze. koga ke sednam so nego na zemja doaga do mene i se pentari po mene samo kolku da zastane na noze. dubak mu kupivme pred 2 dena, uste ne ja sfatil fintata za odenje, pomlaku nanazad, poveke si igra, ama ne go drzi interes mnogu dolgo. ionaka ne sakam da go drzam dolgo vo dubak, ama sepak pomaga zatoa sto nekogas neznam sto so sebe, nemozam jadenje da mu spremam, na zemja da lazi ne smeam da go ostavam sam, na krevet ni vo ludilo, vo ogradica retko koga saka da sedi, a so edna raka tesko se sprema hrana :). i na nas vidoevski ni rece deka moze vo staticen dubak, znaci ne se problem kolkcinjata nego da ne se prevrti pri dvizenje. site sto gi znam sto imale deca gi stavale vo dubak, a i nie sme izrasnati site vo dubak, se nadevam deka nema da mu nasteti. iako iskreno posle site muabeti sto gi slusam celo vreme mi e vo glava da ne se povredi, da ne se prevrti da ne se udri :(((
|
|
|
|