Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Стојалката,опасност за децата? 5.11.2012 11:50:18
anaana
kupivme pred nekoj den dubace. se pravi i kako staticen si ima podloga. i se pravi kako lulaska ova e turska firma i e dosta dobra pak ne mi odi so stavanje sliki :)
< Поракaта ја уредил anaana -- 5.11.2012 11:53:42 >
RE: Стојалката,опасност за децата? 5.11.2012 11:56:09
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage
Iskreno po mene dubakot e sosem nepotrebna rabota, da ne recam glupost. I deset deca da imam nitu edno ne bi stavila vo dubak.
Moeto dete bese i seuste e hiperaktivno megjutoa nikoga ne sum se dvoumela dali da sednam i da se odmoram ili da go setam deteto so zgravena kicma.
Moj stav , moj izbor :-)
Jas pa mozam da kazam deka MNOGU rabota mi vrsi dubakot... I ja patkam i sama si odi so nego. Go prasav ortopedot dali ima steta ako odi vo nego ,mi rece deka e opasno da se prevrti a inaku nema steta..takada kerkami si odi vo nego i jas sum si na raat...
RE: Стојалката,опасност за децата? 10.1.2013 15:22:43
eli07
ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana
go kupiv od struga 2900 den ova e turska firma dolu se vika mislm deka i vo prilep vo taa alf kids deka nosat ama ne sum sigurna
I jas go gledav ova dubace vo Bebe Supermarket (negde okolu 3000 den bese) i mi fati oko pa me interesira kolku si zadovolna, dali e stabilen i od sto materijal e podlogata dali e samo platno ili plastika? Fala :)
RE: Стојалката,опасност за децата? 25.11.2014 16:22:07
sandriana RR
За Т имав позајмено дубаче од другарка ми, и искрено дете не ми беше воодушевено од него. Поседуваше по 10-15 минути максимум, и го возеше назачки . Инаку негде од 9-10 месеци мислам ја ставав.
RE: Стојалката,опасност за децата? 10.3.2015 23:36:15
vezilka RR
Деновиве го ставивме Јосиф во дубак. И ептен ми е чудно. Сеуште се мислам дали да продолжам. Некако ми е опасно, вака се му е достапно и секаде фаќа. Сите играчки на Никола му се на дофат,и тие што треба и тие што не треба. Прееска на пример за две минути го бутна звучникот, и му скина две книги на Никола. А нему му е многу интересно, очигледно оти многу е среќен кога ќе го ставиме во дубакот.
RE: Стојалката,опасност за децата? 10.3.2015 23:43:06
lukajana RR
Јас Јана ја ставам веке еден месец и сака кога е во дубак,е сега фаќа се ама раскренавме опасните работи и најчесто се бркаат со батко низ дома.Ајде уште малку па ке почнат да одат а и не се држат цел ден во рака вака малку ке здивнеш
RE: Стојалката,опасност за децата? 11.3.2015 14:01:58
Defne90 RR
Првиот синко ми порасна во дубак.До 14 месеци го стававме додека не прооде.Ама и колку пати се има превртено тоа не знам не ни бројам.Е затоа помалиот дали едвај двапати го имав ставено во дубак.Додуше ни он не сакаше да седи во него многу па брзо брзо го собрав.Побезбедно ми беше да му постелам ќебе да ставам перници отсекаде и околу него некои меки играчки и така да го остаам неголи во дубак.Инаку подобро е во џампер да се ставаат мене и ортопедот ми рече да не го ставам во дубак евентуално како што реков џампер.
RE: Стојалката,опасност за децата? 4.2.2016 11:11:17
Milicka 30
Мајки ќерка ми наполни 7,5 месеци па се мислам дали да земиме дубак или статичен? Ортопедот ни препорача уште од 6 дека може да ја ставаме дека е цврста , ама ете кога читам многу ортопеди забрануваат па сум во дилема...незнам што е попрактично?
RE: Стојалката,опасност за децата? 4.2.2016 12:59:42
sandriana RR
Практично е она што му одговара на детето. Ортопеди сега по најново препорачуваат природен циклус - седење, лазење, стоење, одење, меѓутоа не сите деца ја следат таа линија. Некоја штета од умерено користење на стојалка/дубак нема, тоа сигурно. Има дубаци со двете функции- се прави и статичен, да биде само стојалка, а по потреба се симнуваат тркалцата и станува класичен дубак. Од мое лично искуство - првата ќерка воопшто не го сакаше дубакот, во ниту една форма, а за малата неколку месеци ми вршеше работа, да речеме по 20тина минути, 2-3 пати дневно (толку и беше интересен).
RE: Стојалката,опасност за децата? 4.2.2016 18:03:48
lolla RR
Јас сум за природниот тек, за ништо да не се форсира. Имаме стојалка но не употребена (за поклон ја добивме). Исто сум против дубак, кога ке прооди нека ровари по куќа.
Е сега моите го пропаткаа Л, па сега си бара сам со рачињата и страшно сум им лута за тоа. Сметам дека бебе треба да прави нешто кога ке е спремно за само.