|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
9.1.2011 21:54:01   
taci14
ИЗВОРНА ПОРАКА: taci14

imame dij oligospermija,na mazot mi mu pravea biopsija i mu zamrznaa spermat dali e podobro so zamrznati ili so svezi ako ima nekoj vakvo iskustvo ve molam da mi odgovori  

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 526
9.1.2011 22:07:27   
cleo
Samo napred draga Olivia ti posakuvam mnogu sreka vo tretiot obid. Daj Boze da ti se ispolni zelbata pa naskoro da si bides user posted image  kako i site nie koi go posakuvame toauser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 527
9.1.2011 23:02:50   
Bogdancanka
eve i jas da si go kazam moeto iskustvo od tranferot mene na poslednoto invitro transferot mi bese na 5-ti den,na predhodnite invitra transferot mi bese na 3-ti den za zal site invitra mi bea neuspesni,transferot zavisi od toa kako se razvivaat jajce kletkite toa e moe mislenje...pozzzzz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 528
9.1.2011 23:44:03   
kikimiki
vidov deka nekoj prasa druga opcija odnosno nekoj drug lekar ....jas znam za ordinacija ultramedika na ul. orce nikolov, do bivsa americka ambasada toa e ordinacija na dr. Isijanovska, potoa dr. Ina ne se sekavam na prezimeto ama mislam deka taka i se vika i ordinacijata, a i dr. Lidija Jurukovska-Grunevska ordinacijata i e so taftalidze 1 site tri se specijalizirani za vestacki olpoduvanja, pa dokolku razmisluvate za promena na lekarot so sto se soglasuvam dokolku se napraveni nekolku obidi, ama se neuspesni ne e loso da se konsultira i drug lekar. Samo napred i so pozitivni misli user posted image

Непосредна врска до пораките: 529
10.1.2011 0:50:48   
chery33
kikimiki moz sakas da pomognes so postov tvoj nekomu i si objasnila za ovie ordinacii moze samo da se kolsultira nekoj so niv a nedaj boze da pravi ivf tamo-ovaa dr.isjanovska ordinacijava mu e vo stan od 60mk vo zgrada zarem toa se uslovite za ivf toa ne e stomatosloska ordinacija odis vadis zab i doma toa e procedura kaj so e potreben strucen tim naj vazno e so anestezija se rabote kaj so e vo prasanje zivot,,za ina tie se novi ,ovaa Jurukovska kerka mu od stariot doktor jurukovski od drzavna ginikologia nistoi od nea za promena na kilinika moz da dojdat vo predvir plodnos,re-medika,sistina ili dr.organgjiev go falat a ne ovie drugivve

(Одговор на членот kikimiki)
Непосредна врска до пораките: 530
10.1.2011 15:39:19   
Zmej
Dragi ringerajki moze nekoja ima iskustvo i ke mi pomogne .Vaucerot od fondodt nikako da go dobijam pomina mesec dena otkako prasav po telefon i mi potvrdija deka odgovorot e pozitiven.Dr Ljubica mi vika deka e praten i deka ne mozat da dadat drug posto se izdavalo samo po eden original.Vika da cekam ili da odam vo bolnicata kade sto ke pravam IVF i od tamu da im se javat na niv za da im potvrdat >Ke moze li taka ????? Neka napise nekoja ako ima slicno iskustvo.Odnapred fala.

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 531
10.1.2011 16:03:36   
siki1
zmej najprvin osigurajse dali navistina imas poz odgovor a potoa odi vo posta tamu kaj sto si ili vo fzo od tvoeto mesto tie ke baraat.no kaj mojot slucaj mi kazaa deka prateno ti e poz a ustvari doma mi dojde uste da podnesam dop dokumenti.itie nekako gore se umorija od nas zasto vikaat davame bespari ama so maki taka mu doaga toa.i eve jas uste si cekam so novi dop dok.da dobijam odgovor/znaci vo posta baraj ili vo tvojot zxo pa tie znaat kaj da barat

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 532
10.1.2011 16:05:53   
Zmej
Fala ti Siki ,taka i mislev denes odam vo posta, se nadevam deka me ceka tamu user posted image

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 533
10.1.2011 16:29:48   
diti
Zmej i jas mislam deka e najdobro da odis vo posta i da go pobaras bidejki tie pisma se preporacani i ne gi ostavaat doma, nitu gi davaat na nekoj drug zosto treba tvoj potpis.Moze ne si bila doma koga ti go donele, i jas koga doagal postarot nebev doma i ne go dale na svekormi tuku mu kazale da odam vo posta. Ajde mila odi se nadevam deka tamu te ceka pozitivniot odgovor

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 534
10.1.2011 16:45:47   
bozin
Kaj mene ET bese 5 den, so toa sto uste denta koga mi ja pravea punkcijata, doktorkata mi spomena deka najverojatno ke odime so blastocista-za posigurna da bila procedurata. A isto mi ima spomenato i deka dokolku pri ET dojde i do najmalo ostetuvanje na grloto od matkata so kateterot(toa ke se vidi dokolku pacientkata ima kafeaviscedok po ET)togas sansite za uspesnot pagjaat na samo 10 % (ova se odnesuva i na IVF i na inseminacija-pri ufrlanje na semenskiot materijal)

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 535
10.1.2011 16:51:45   
diti
koga go pravev jas moeto ivf, go prasav doktorot so 30 godisno iskustvo so ivf dali transferot da e 3 ili 5 den i toj mi rece deka ako ima poveke oplodeni j.k se ceka 5 dena za da se vidi koi ke bidat najdobri i tie da bidat transverirani vo sprotivno kako sto bese i kaj mene 3-4 j.k toa se pravi 2-3 den bidejki podobro ke im bilo vo matkata otkolku vo labaratorija.
Докторот има 30 години искуство и го создал  првото бебе во Германија во 1982 година и благодарение на него Германија станала петата земја во светот која успејала да созаде нов живот после Англија, Австралија, Америка и Франција.  Во 1986 успева да го создаде  првото бебе од KRYO – постапката ( од замрзнати ембриони ) во Европа и второ бебе во светот. Благодараение на него е создадено првото бебе во Sevilla, Amman, Salzburg, Würzburg-Würzburgu и многу други.
Тоа е доктор од кој зрачи позитивна енергија, додека трае постапката цело време те бодри и ти дава надеж и нон-стоп прашува дали имаш некои прашања. Јас сум презадовојна од докторот иако моето ивф не беше успешно. Така требало да биде да се надеваме дека наредниот пат сите ние ке имаме повеке срека и ке си ги видиме user posted image

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 536
10.1.2011 17:02:19   
Bogdancanka
Змеј мила најдобро е да одиш во пошта да се распрашаш за да го добиеш ваучерот,незнам зашто од фондот ти кажале дека може да одиш во клиника и они само да проверат дали ти е одобрено или не,бидејки мене оригиналот ваучер ми го бараа во Систина бидејки ако не бил доставен ќе сме имале проблеми со фондот така ми беше кажано....инаку мене ваучерот ми дојде дома и поштарот ми го предаде лично на мене друг неможеше да го прими...ајде мила ти посакувам многу среќа сигурно позитивниот одговор те чека во пошта позззз

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 537
10.1.2011 23:02:33   
cleo
Diti i Bozin, bas zatoa i jas se zamisliv sega zatoa sto jas imav 7 oplodeni jace kletki so odlicen kvalitet (taka mi bese kazano) pa sepak mi gi vratija na 3 den, a mislam deka imase golem potencijal barem dve da opstanat do blastocista i da mi bidat transferirani 5 den. Na ova go nadovrzuvam ova sto se zbori deka zaradi stedenje na mediumi kaj onie preku Fond se gleda na sto e mozno poveke zeni et da bide na tret den. Sega mi e krivo sto ne porazgovarav so doktorot vo vrska so ova pred et...sledniot pat definitivno ke insistiram na 5 den da bide et, osobeno ako ima kvalitetni embrioni kako prviot pat

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 538
10.1.2011 23:15:22   
cleo
Cherry33, te potpisuvam za se sto imas pisano. Jas ja pravev poslednata inseminacija vo Ultramedika, i definitivno toa ne se uslovi za ivf, pa nitu za inseminacija. Mislam stan od 60-tina kvadrati, vo edna soba e boxot za intervencii, vo drugata se vrsi oploduvanjeto i promivanje na spermata. Uzas! Toa voopsto ne se uslovi za vakvi specificni i seriozni postapki. A i dali ste slusnale nekoja da imala uspeh so ivf ili inseminac kaj ovaa doktorka?? Cisto si pravam sporedba so IVF oddelot vo Sistina na primer i ovaa ordinacija...i svakam deka ednostavno nema sporedba user posted image user posted image  Imam vpecatok deka taa se sama pravi, sto za mene e malce neseriozno i neprofesionalno, vsusnost e nevozmozno - dodeka vo normalnite kliniki raboti cel tim doktori, sestri, embriolozi, anesteziolozi, bilozi, itn.. A za drugite dve koi gi navela kikimiki nemav poim deka pravat ivf, a se prasuvam dali imaat validna dozvola za toa, bidejki na sajtot na FZOM gi pisuva instituciite koi imaat dozvola od nego za vrsenje na ivf postapka, nam veke dobro poznati - Sistina, Remedika, Sv. Lazar, Plodnost, pa i ovaa Ultramedika, i uste dve mislam bea.

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 539
11.1.2011 10:20:15   
Zmej
Decki ova so mojov vaucer e haos,vo posta vikaat odamna ti go pustile(zosto vo Fondot mi rekoa deka e pusten na 16-ti )tie knigi ne gi cuvame, statsav i do sefot na postari ,isprakacot trebal da pokrene postapka za pismoto vo sektor za poplaki ,cisti gluposti.Denes ke odam vo FZO da mi go kazat tocniot datum na isprakanje dali e 16-ti ,pa pak vo posta -of lele so kakvi gluposti se zanimavam i gubam vreme ,nego sakav da ve prasam otkoga ke se otide vo bolnica da se dogovori za IVf od koj den od ciklusot se pocnuva so inekcii i kolku trae celata postapka do EM otprilika, iako znam deka e individualno kaj sekoj???

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 540
11.1.2011 11:07:44   
Olivia
Zmej mila so inekcii se pocnuva uste od prviot den od ciklusot, ti gledaj pobrzo da go najdes toj vaucer i da ja zapoznes procedurata, pa da ne raduvas so ubavi vesti, pozz

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 541
11.1.2011 12:46:00   
stanka
Kleo ne e vistina deka ako se so fond pacientkite na 3 den gi vrakaat mene vo plodnost mi gi vratija 5 den =blastocisti i eve uspesno =preku fond sum  (tri pati predhodno turcija 3 i dva pati 5 den pa  nisto )Mnogu e biten  embriotransferot isekako momentot na vrakanje
kiki miki  za ordinaciite sto gi spomna toa ti se hari mata hari i nemojte  niv da im gi preporacuvate za ivf toa se petparacki konsultantski ordinacii koi nemaat vrska so ivf(site gi pominav) dr Organgiski do sega za zal nema od in vitro bremena(imam informacija od fondot) Ostanuvat i ke ostanat 3 glavni ivf centri vo makedonija Plodnost Remedika I Sistina i dovolno dosta se  i mislam deka ravnopravno  se nosat so najpoznatite evropski centri (nikoj ne moze da me ubedi deka ne e taka)Pozdrav
Zmej so sreka baraj go vaucarot i pocnuvaj da ni se pofalis souser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 542
11.1.2011 14:24:31   
zorana
Zdravo na site rr ve citam  site na site sto uspeavte  cetsitamuser posted image user posted image user posted image user posted image  na onie sto neuspevte  vi isprakam poraka da ne se otkazuvateJas ja teram 30 nedela i sakam da vi kazam deka vo makedonija imame  odlicno in vitro -samo bidete strplivi  site ve guskam i vi prakam novogodisni cestitki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 543
11.1.2011 14:32:05   
Bogdancanka
Змеј мила баш ми е жал што на сета мака сега се малтретираш и потврдата сама да си ја бараш,само не ми е јасно како може да не стигне до тебе али тоа ни е во сите институции е хаос никој не си ја гледа работата како што треба....ајде мила се надевам дека ова со твојот ваучер ќе се реши и набрзо ќе започнеш со подготовките за инвитро....инаку за бочкањето кај секој е различно затоа кога ќе избереш клиника ќе си се договориш со докторот и ќе започнеш со стимулација и што треба понатаму...поззззз 

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 544
11.1.2011 19:34:24   
Eli2010
taci 14,prasuvas dali e podobro da se oplodat j.kl so smrznati ili so svezi spermatozoidi,taka te razbrav.Moe mislenje e deka e podobro so svezi spermatozoidi(ako se po odredenite kriteriumi vo red),no naseto iskustvo pokaza deka od prva moze da se zabreneni i so iksi postapka so zamrznati spermatozoidi .Zavisi sigurno od mnogu raboti,tebe i na drugite od forumot sto se pripremate vi posakuvamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 545
11.1.2011 20:28:28   
kik@
Dragi moi taci14 i cleo jas 3 pati bev preku fondot od koi 2 pati neuspesno vo "Plodnost" vo Bitola i tretiot pat vo Sistina kaj Dr.Popovic uspesno.Site 3 pati mi gi vratija na 3 den taka sto mislam deka nema vrska koj den ti gi vrakaat tuku samo da se razvivaat dobro.Za nisto na svetov ne bi go menala Dr.Popovic bidejki tij e covekot sto mi ja dade ovaa radost sto rastye vo mene eve veke 9 nedeli i duri vcera mu go slusnav srceto.Na site vi posakuvam da go pocustvuvate ova custvo sto pobrzo.Pozdrav do site.user posted image

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 546
11.1.2011 20:30:01   
ole2004
Jas prvpat pravev IVF vo Sistina minatata godina.Mi izvadia 20jajce kletki,se oplodia 16,5ti den mi vratia 3,se zadrza eden i rodiv prekrasna kerkicka.Me interesira koja e cenata,ako nekoj pravel privatno vo Sistina,bidejki kolku sto znam fondot ne odobruva za vtoro dete.Mnogu sakam da rodam uste edno angelce.Pozdrav i uspeh za site koi sakaatuser posted image  

(Одговор на членот Eli2010)
Непосредна врска до пораките: 547
11.1.2011 23:01:12   
cleo
Stanka, toa i jas sakav da go kazam. Spored site procitani statii na net vo vrska so ovaa tema - 3 ili 5 den - statisticki e dokazano deka sansite za uspesna implantacija se mnoooogu pogolemi vo blastocista. E sega moe mislenje e deka konkretno kaj mene trebase mozebi da se vratat na 5 den bidejki mi bese kazano deka embrionite bile so mnogiu visok kvalitet, a so toa i golem potencijal da se razvijat vo blastocista. Jas si zboruvam za sebe, a se razbira deka postojat milion razlicni iskustva. Eve tvoeto e na primer sosem razlicno od Ole2004, taka da nema da pravam sporedbi so nikoja, sekoj slucaj e individualen. A toa sto se zbori deka onie sto sme preku Fondot sme razlicno tretitani - naglasiv vo eden od moite prethodni postovi deka mozno e da se samo izmislici i glasini. Kako i da e jas sledniot pat bi insistirala na et vo blastocista, bez ogled na site iskustva. Ednostavno smetam deka taka ke imam pouspesna implantacija. Pozdrav

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 548
11.1.2011 23:03:42   
cleo
Ole2004, mislam deka vo Sisitna e 80 000 denari na privatno plus terapijata - od 300 do 500 evra. Kaj koj doktor pravese ivf vo Sisitina? Ti posakuvam uspeh sto i da odlucis. Pozdrav

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 549
11.1.2011 23:29:39   
zorana
ako e taka togas jas ne bi go menuvala za nieden dr Tase i plodnost od Bitola Vo Sistina (3 pati neuspesno) Gent  belgija 2 pati VoSistina mi rekoja(aj ne sakam imeto da go spomenam na doktorot) da se otkazam deka sum za donor jajna kletka .Bog gospod drTase i Plodnost ja demantiraa i evropa Gozpod da mu dade zdravje i sreka Samo dva meseci cekam do porogaj 

Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?