Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 0:00:53
veckasr
mene mi gi ispituvat bilo koj den od ciklusot hormonite bidejki imam celosno hormonsko poremetuvanje taka da nemora da znaci striktno na 3 den ili na 5 den od ciklusot mora da ti ispituvat hormoni
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 0:12:44
veckasr
na mene ne na vtori ne na treti i na 10 den pokazuvat koga ne se vo red gi ispituvam kazi reci sekoj mesec 3 godini taka da mnogu dobro mi se poznati tie raboti gi imam ispituvano site hormoni i da se zapazat tie denovi i da ne se zapazat toa ti e
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 10:48:26
adabejb
Zdravo devojki,da vi posakam dobro na site da ne sledi i mnogu bebinja godinava:)Ne bev ovde pa nemozev da vi pisam... Inaku sto se odnesuva do hormonite mislam deka nekoi hormoni mora da bidat ispitani od 3-5ti den kako sto se LH i FSH i nekoi drugi ,znam za Prolaktinot deka nema vrska koga ke se proveruva isto za Progesteronot deka e na 21-22den od ciklus itn.Ova e do moe iskustvo...Inaki za FSH moze da pokaze losi rezultati(visoko nivo) ako e prethodniot mesec imalo stimulacija,isto od moe iskustvo...Inaku jas se spremam za naredniot ciklus za IVF so priroden ciklus bez stimulacii pa ke vidime sto ke bide:))imam uste nekoi ispituvanja,za sekoj slucaj da vidam dali e se OK:)
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 12:31:21
babydoll
zdravo na site cestitki na site sto se bremeni i mnogu sreka na site ostanati .siki draga eve me imav mnogu obvrski na rabota pa retko se uklucuvavav.od 25-ti pocnuvame so terapijata ,den dva pred toa ke odam za semata taka mi rece Hadzi lega .pa zdravje boze se nadevam deka se ke izleze kako sto treba.sto napravi ti dobi li vaucer ,so potvrdata od ministerstvoto za donorot sto se sluci.pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 13:34:50
Zmej
Fala vi RR-ki za odgovorite ,srcinja ste...Vistina e ona sto go zboruvaa za Remedika deka osven participacijata od 6000den,se plaka od 300-500eur za se ona sto ne spaga vo terapijata sto ja pokriva fondot .A minimuot e 300EUR???Sestra mi pravese IVF vo Sistina osven participacijata imase dopolnitelni plakanja no ne poveke od 100eur ,i da e individualno za sekoja pacientka zosto vo Remedika vikaat od 300 pa do 500?Stvarno ne mi e jasno ,ne se golemi pari ama ne se ni malce ,pa celata postapka na privatno kosta 1300Eur a ova em si preku fond a moze ke treba da platis 500EUR??????????????????
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 13:51:45
Olivia
Zmej srcka jas pravev IVF vo remedika privatno i daleku poveke me fati od 1300evra, ama za preku fond toa so treba da doplatis 300-500 evra se misli zavisi kolku stimulacija ke imas zavisi kolku inekcii ke treba da doplatis , tie se skapi a fondot ne pokriva se, vo sekoj slucaj sega pari ne se zalat samo daj boze da ti uspee milicka pa da se raduvame site
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 15:14:42
Bogdancanka
утрово напишав еден пост гледам дека не е тука Честитки Змеј за позитивниот одговор ти посакувам многу среќа, каде и да се одлучиш се надевам ќе имаш позитивни резултати,само опуштено и позитивно...инаку за тоа што покрива фондот имаат во клиниките списоци кои треба да ни ги даваат да ги прочитаме за да знаеме колку и што не следува...некаде имав напишано што се следува само сега немам време да го барам,колку што сум запамтила еве ќе напишам повторно...следуваат 2 шишенца супрефакт,30 фостимон,1 анестезија,1 трансфер,3 ехо прегледи,една пункција имаше уште нешто но сега во моментот не ми текнува...потоа тој формулар го потпишуваме а ако треба уште нешто плус терапија се плаќа....
јас бев во Систина и ништо друго не платив освен партиципацијата од 6000 илјади денари позз
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 15:37:02
Bogdancanka
еве што точно не следува за инвитрото преку фондот
3 ехо прегледи се бесплатни 30фостимон инекции се бесплатни(ако треба повеќе си ги купуваме) 2шишенца суперфакт 1анестезија 3 лабораторијски испитувања 1пункција 1трансфер
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 19:28:47
stanka
Da takae Bogdancanka Samo ke dodadam deka od celiot naveden spisok imas pravo na 3 eho pregledi I jas vo Plodnost plativ samo 6000 den participacija i uste 2x680 den za hormoni bidejki imav poveke od 3 hormoni .Inaku na pocetokot na stimulacijata mi dadoa lista na koja sto pisuva se sto ni sleduva od fondot se potpisav na nea dali ja prifakam Neznam zosto vo Remedika pokraj participacija se plaka i 500 eu plus Pa toa idi kako na privatno Boze nema pravda nema zakon (Vo naseto drzavice za nekoj ne vazat zakonite )
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 19:36:28
cleo
I jas vo Sistina plativ samo 6 000 denari za participacija i bukvalno nisto drugo. Ne mi e jasno kako moze vo Remedika da gi naplakaat inekciite kako na privatno????
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 20:24:53
Olivia
A koj toa platil 500 evra vo remedika a pravel preku fond , jas neznam od kade ovie negoduvanja, sekoj si e razlicen slucaj za sebe i sekoj ima potreba od razlicna terapija a ne sega eden ako platil tolku zasto imal potreba od poveke stimulacija ne znaci deka site plakaat, zatoa najubavo da ne se sirat dezinformacii ovde najubavo da si se znae sopstveniot slucaj i koj kolku potreba od terapija ima!
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 20:25:28
chery33
dva pati na tovar na fondot vo re-medika mi naplakaat dve razlicni sumi participacija od 6000den toa ok,aliprviot pat 300e a vtroiot pat 500e ova go pisuvam niz sto sum pominala na fakturata koja j ja izdavaar tie300 iili 500 evra se pod obrazlozenie NAD SRANDARDNI USLUGI-e toa tesko narod so lopovanata kaj se refondiraat ovie natstandardni uslugi...nikade:( da bide ke zaboravis i pari i sve ama koga ne biva toa gopravi uste potezosk porazot
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 20:32:27
chery33
privatno ivf re-medika za prv pat 106.900 den, a vtor pat ima nekoj minimalen popust i izensuva 80 000 den. za terapija nepisam si se kupuva privatno i se refondira posle
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 20:37:46
chery33
ole2004 6000den za participacija ti e ok.a ova 6000den za anestezija za punkcija toa ti spaga na toovar na fond ne treba da ti se naplati osem ako si imala dve punkcii(ako imalo potreba od dva pati)
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 20:49:19
ole2004
Neznam zosto mi naplatija.Mi dadoa list da potpisam deka sakam anestezija za punkcija i otkako mm plati me zemaa na punkcija.Mozebi bidejki mi izvadia 20jajce kletki,no seedno sega si guskam
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 22:15:17
Olivia
Chery33 ne sakam nikakvi dokazi od tebe samo da ne siris dezinformacii toa baram od tebe, a ako tolku ne si zadovolna nema da ides pa i po vtor pat vo remedika!