kikimiki -> RE: Вештачко оплодување - II дел (15.1.2011 1:15:13)
|
donegde i se soglasuvam so chery33 za remedika, zasto i jas bev tamu ednas za insemenacija i sfativ deka e toa samo fabrika za pari, ama toa e spored mene ke vi kazam i sto mi se sluci. Dodeka cekav vo sobata oblecena vo mantil bolnicki da me viknat i d ame stavat na boks mi vlaga lekarot i mi vika: znaete....se usporija spermatozoidite.....Vo toj moment mene mi se digna pritisokot i znaev deka nisto nema da se sluci, kako sto i bidna, nisto. Ama ot kako zavrsi seto toa mi tekna deka sakase popoleka da me sprema za uste insemenacii koi vo remedika sose stimulacii cinat 200 evra, za da mi nagovesti spremanje za ivf. Super vospostavena sema. Ve molam SE USPORILE SPERMATOZOIDITE, a be ajde, pa zosto im go dadovme materijalot toa sabajle, za da go cuvaat na adekvatna tempreatura neli, a ne da mi kazuva prikazni od zelenata suma. Pa niz svetov se pravat ivf so sperma koja so godini stoi zamrznata, a ovoj mojov SE USPORILE SPERMATOZOIDITE DADENI SABAJLETO U 08:00 H. Nego ajde projde i toa, pa jas si zbremeniv po priroden pat, spontan, i toa posle ivf, koe zavrsi neuspesno i koe go pravev na gak. Se opustiv i dignav race, zasto pravev pod fond, a za privatno ivf ne bev bas finansiski spremna. Sto znam izgleda taka trebalo da bide? Ajde site ke bidete trudni samo pozitivni misli, i poveke na sala vrtete gi rabotite, za da si olesnite ponekogas i toa pomaga[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|