Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.1.2011 14:54:22
Olivia
ИЗВОРНА ПОРАКА: stanka
Ja teram 22 nedela kako vremeto pominuva brzo,bev vo ista koza kako i onie sto treba da pocnat a i onie sto neuspeale Bidete strplivi se ke si dojden na svoe mesto sakam da pomognam ve citam nemam vreme da odgovoram za aspirinot dr tase mirece da go primam do 25 nedela Utrogestanot go zemav do 12 nedela proginovata( estrofem)do 8 nedela Ova ako na nekoja i znaci nesto vaka neka gi primenuva Cestitam na site sto uspeale ivf ili inseminacija
Stanka pa eve so si pisala ne zbuni site si pisala eve deka teras 22 nedela a deka do 12 si primala utrogestan????? mislam???? a ti ne si ni 10, vo sekoj slucaj kako so pisa Julie doaga do zabuna i na drugite rr-ki vo sekoj slucaj uzivaj si vo bremenosta!!!
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.1.2011 15:47:59
siki1
VECKASR jas zemaf ciklo proginova za normaliziranje na hormonite tuka spega i fsh gi zemaf 6 meseci i pisle toa proverif mi bea super a sega zemam kapsuli DHEA po preporaka na doktorot i sega se naj naj ovie kapsuli gi zemam eve 4 mececi i sega sakam da gi prekina no ke vidime mislam ke prodolzam probaj i ti so dhea ke gi najdes po teretanite za vezbanje malku se skapi no dobri se se se vitamini poslednovo gi najdof za 800 den 100 kapsuli.probaj ne se stetni
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.1.2011 16:26:52
adabejb
Veckasr proveri si uste ednas za FSH moze da dade visoki rezultati ako predhodniot mesec si imala stimulacija .Mene mi se sluci istoto otidov da proveram hormoni posle inseminacija i FSH 11,nesto!Doktor.mi kaza deka toa e od stimulacijata.Veke naredniot mesec se stabilizira i sega eve na dvapati veke si e 6,i nesto:)
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.1.2011 17:29:38
mareto
zdr na site dobredojde da mu posakam na novite rr i ke imat ovde so sho da se posovetuvaat oti stvarno ovoj forum e lek za site nas.inace jas slabo pisuvam poradi toa sto sega ne pravam nisto cekam da mi dojdi pa ke vidime drugiot mesec.inace sakav da ve prasam poradi toa sto citam deka od nekoj apcinja se zdebeluvale jas iskreno od estrofemot mnogu se zdebeliv dali deka gi piev mnogu vreme kako so kazuvav ne pravev transfer poradi toa sto nemase zadebeluvanje kakvo so trebase.duru i stomakot mi e poduen abe isto kako da sum bremena kuzne dali ke se oslabi.i ti olivia gi piese ovie apcinja kako reagiraa na tebe.izvenete ako nekoi rr gi zaboraviv ama so olivia imame ista situacija i se konsultiram so nea.pozzzzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.1.2011 17:38:25
Olivia
Srcka Mareto kako si mila me raduva sto citam vedrina vo tvojov post, za zdebeluvanje od estrofemot ne prasuvaj kako naduvan balon stanav ama ke projde,i mene meseto mi se zdebeli duri me prasuvaa da ne sum trudna do pred eden mesec,ama ke se stegnes so jadenjeto malku i ke se stabiliziras, a jas ke pocnam pak da gi pijam drugiot mesec od prv den na ciklusot okolu 15 pa zdravje kaj 1vi mart negde ke bide transverot,ama ovoj pat nema lezenje i jadenje se sprotivno ke pravam pa valjda ke bide i rezultatot sprotiven vo odnos na minatite, Ti mila Mareto koga se odluci da pravis et?
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.1.2011 23:50:33
verica p
ИЗВОРНА ПОРАКА: coco
Bremena sum 21nedela so IVF. Treba da zemam aspirin od koi mnogu mi se losi. Dali nekoj ima slicno iskustvo i za sto se zema aspirinot i do koga.
Draga Coco aspirinot se pie zaradi cirkulacija na krvta. A posto si so INf i moras da miruvas prvite 3 maseci togas se pie i aspirinot, Jas go piev non stop zatoa sto takva mi bese bremenosta morav da lezam no drugarka mi koja isto bese so INF taa gi piese okolu 2 i pol meseca. No ako ti se losi od nego konsultiraj se so dr da ti prepise nesto slicno. Ti posakuvam lesna bremenost.
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.1.2011 12:00:37
stanka
Oh draga Olivija jas sum 9 nedeli PLus 5 dena kaj korunovski pred 3 dena eho pregled: pisuva ziv plod so CRC=30,1 kok odgovara na 9w+5d Treba da odam od 12-14 nedela za gentsko eho za merewe na vratno zadebeluvanje Vistina sum napisala 22 nedela jas pred 22 nedeli ne ni bev clen na 22.Citam americki postovi mnogu ineteresni me tzanese eden post so pac koja vo 22 nedela i e videno deka bebeto nemalo racinja (grozno i strasno)verojatno se prenesov na toa Inaku do pred 2 nedeli zemav proginova do 12 ned treba da zemam utrogest a aspirin mi e preporacan od plodnost do 35 nedeli a matiocniot dr Korunovski mi preporacuva do 12 nedeli Kako i da e se e ok tebe ti pozeluvsam da si imas dobar i uspesen embrijtransfer
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.1.2011 12:36:58
Olivia
Stanka ne zbuni site pomisliv deka patuvame niz vremeto me raduva sto ti bebusot ste super obavezno aspirinot da si go pies i necitaj takvi gluposti drug pat, uzivaj si vo bremenosta kaj da e ke si go vidis meseto kako raste, pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.1.2011 22:21:43
veckasr
ke moze li nekoja ringerajka da mi kaze kolku cini vo sistina eden obicen ginekoloski pregledne e za mene za edna prijatelka prasuvam ona imase vonmatericna bremenost pa saka da napravi pregled tamu
RE: Вештачко оплодување - II дел 31.1.2011 15:36:18
mareto
zdr rr sakam da ve prasam poradi toa sto jas stvarno ne se sekavam dali koga ke gi pieme apcinjata utrogestan bolat gradite isto kako pred da ti idi i imas mnogu belo pranje i dali e vistina deka od ovie apcinja se prodolsuva procesot za da ne ti dojdi menstruacija.prasuvam za moja prijatelka a poradi toa sto ne se sekavam sakav vas da ve prasam.da napravam usluga.pozzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 31.1.2011 16:08:41
suzeto
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr
ke moze li nekoja ringerajka da mi kaze kolku cini vo sistina eden obicen ginekoloski pregledne e za mene za edna prijatelka prasuvam ona imase vonmatericna bremenost pa saka da napravi pregled tamu
RE: Вештачко оплодување - II дел 31.1.2011 19:27:54
mareto
olivia pozz sega zasega nemam nisto vo plan da ti kazam malku sakam pauza si mislam premnogu se predozirav so tie estrofem ko mecka se naprajv pa ke vidime.ti kako si?pozzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 31.1.2011 19:41:26
Olivia
mareto
si mislam premnogu se predozirav so tie estrofem ko mecka se naprajv
Haha me nasmea Mareto, pa po terapija na estorofem koga si ima golemi sansi za dobivanje na nekoe kilce poveke i jas ne sum poarana, sega samo detoksikacija mnogu ovosje i zelencuk da go iscistis organizamot i sto pobrzo da se spremas za ET, misijata ne ni e zavrsena uste rabota ne ceka, pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 31.1.2011 20:45:04
babydoll
siki mila eve go dobivme i resenieto od ministerstvoto pa pocnavme iso postapkata za ivf.za okolu 14 dena ke bide transferot.se nadevam deka se ke bide kako sto treba i ke vidam i jas konecno ,ti do kade si?inaku na site rr sto se bremeni imposakuvam lesna bremenost a site drugi sto pobrzo da si gi vidat .pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 31.1.2011 22:23:03
verica p
ИЗВОРНА ПОРАКА: mareto
zdr rr sakam da ve prasam poradi toa sto jas stvarno ne se sekavam dali koga ke gi pieme apcinjata utrogestan bolat gradite isto kako pred da ti idi i imas mnogu belo pranje i dali e vistina deka od ovie apcinja se prodolsuva procesot za da ne ti dojdi menstruacija.prasuvam za moja prijatelka a poradi toa sto ne se sekavam sakav vas da ve prasam.da napravam usluga.pozzzzz
Mareto mila utrogestanot sodrzi hormon progesteron i toj se prima dodeka ima bremenost vo prvoto tromesecje.
RE: Вештачко оплодување - II дел 1.2.2011 12:44:48
babydoll
inaku fala i se nadevam deka i ti ke pocnes sto pobrzo so transferot,i jas pijam estrofem 3 po 2 .vo petok ke odam na eho pregled za da vidime kako stoi debelinata na endometriumot.pozz