|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
26.1.2011 20:52:49   
coco
Bremena sum 21nedela so IVF. Treba da zemam aspirin od koi mnogu mi se losi. Dali nekoj ima slicno iskustvo i za sto se zema aspirinot i do koga.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 701
26.1.2011 21:39:22   
Olivia
Draga Coco jas gi prekinav aspirinot zasto mi se losese na 4 den po ET i doktorot me iskara pa naredniot den zavrsiv so temperatura a po 6 nedeli spontan, vcera koga bev na ispituvanje na krv doktorka od transfuziologija mi rece nikako prekinuvanje na aspirinot do 12 nedela dokolku bide uspesno moeto naredno IFV naredniot mesec, jas mislam da ne ja pravis istata greska kako mene , posovetuvaj se so doktor sepak si 21 nedela mozebi moze da gi prekines!!!

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот coco)
Непосредна врска до пораките: 702
26.1.2011 22:19:09   
ole2004
Coco posovetuvaj se so svojot dr. sto ti pravel IVF i ti ja sledi bremenosta.Mojata doktorka mi gi ukina aspirinot i utrogestanot vo 12nedela,a se pie za podobra krvna cirkulacija vo matkata.Pozdrav i lesnauser posted image

(Одговор на членот coco)
Непосредна врска до пораките: 703
26.1.2011 22:25:08   
Katerina81
Devojki mene na semata za ivf kaj lekovite mi pisuva aspirin do srceva akcija i vo ponedelnikot dr. rece deka iam akcija i gi prekinav....a citam tuka do 12 nedela neznam dali da prodolzam eve veke 3 dena ne pijam???

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 704
27.1.2011 9:29:06   
arh_diz
katerina 81 prasaj si go nujubavo ginekologot

Биди тоа што си

(Одговор на членот Katerina81)
Непосредна врска до пораките: 705
27.1.2011 10:53:44   
Zmej
Dragi RR-ki eve me i mene redovno go citam forumov ama nekako nema postovi ,ve uspa zimava a????
Jas vcera bev kaj doktor Lazarevski mi dade sema i od vcera pijam Jasmin ,a od 7-mi Februari inekcii Supr.,pozitivna sum i raspolozena vo vrska so se ,se nadevam deka ke uspeam user posted image .Pozdrav do site.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 706
27.1.2011 11:00:04   
Eli2010
Draga coco,zdravo
Jas primav utrogestan i aspirin do 12 nedela,no nemav problemi od tip na krvarenje na primer.
Sum slusnala deka ako ima indikacii i  aspirin a mozda i utrogestan se prima i podolgo.Jas sum vo Plodnost,6 mes.bremena,se konsultiram cesto so doktorot i sestrite za se sto me interesira.Do sega se pokazaa user posted image odlicno,se nadevam deka taka i ke odime do kraj
Nema pricina za griza,samo smiri se i kosultiraj se so svojot doktor.
Ti posakuvam se najubavouser posted image

(Одговор на членот coco)
Непосредна врска до пораките: 707
27.1.2011 12:39:47   
Bogdancanka
добредојде за новите членови и честитки за трудницитеuser posted image user posted image user posted image

Змеј мила само така позитивно и сигурна сум дека ќе успеешuser posted image ти посакувам многу среќа

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Zmej)
Непосредна врска до пораките: 708
27.1.2011 13:35:49   
jana81
eve i jas da se javam vcera bev na kontrola (8ma nedela ) bebceto e super si raste ima i srceva akcija.od denot na transferot pokraj ostanatata terapija(utrogestan, folna i aspirin) pijam i estrofem 2*1 i inekcii progesteron depo na sekoi 7 dena.e sega vcera dr mi gi prekina estrofemot i inekciite pa sakam da slusnam vase iskustvo i mislenje za ovaa terapija.
super se cuvstvuvam pa nekako mi e strav da prekinuvam terapija.sepak mislam deka dr si znae ama ete sakam da se konsultiram i so vas

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 709
27.1.2011 18:33:30   
Katerina81
Eve ja se slusnav so dr. sabajle i rece da prodolzam so aspirinot pa ke mi kazel on koga da prekinam...vo ponedelnik sum na kontrola pa ke vidime....znaci bas bez vrsjka gi pravat tie semi ubavo si pisuva tamu srceva akcija aspirin STOP...bezvrska....valjda nema da mi stane nisto 3 dena sto ne gi piev???

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 710
27.1.2011 19:19:45   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Katerina81

Eve ja se slusnav so dr. sabajle i rece da prodolzam so aspirinot pa ke mi kazel on koga da prekinam...vo ponedelnik sum na kontrola pa ke vidime....znaci bas bez vrsjka gi pravat tie semi ubavo si pisuva tamu srceva akcija aspirin STOP...bezvrska....valjda nema da mi stane nisto 3 dena sto ne gi piev???

Dokolku dosega ne se slucilo nema da se sluci a i aspirinot ne e hormon
Vo sekoj slucaj vnimatelno so lekarstvatA

Биди тоа што си

(Одговор на членот Katerina81)
Непосредна врска до пораките: 711
27.1.2011 19:56:23   
dezdemona
Jana 81
Edno prasanje, zosto se tie inekcii progesteron depo?
Ti primase utrogestan a tie koja mu e ulogata?
pozdravce i uzivaj vo bremenosta

Непосредна врска до пораките: 712
27.1.2011 20:59:15   
jana81
dezdemona da ti kazam pravo neznam tocno pretpostavuvam kako dopolnuvanje na utrogestanot da ne dojde do krvarenje, barem taka mislam mozebi toa mi e loso samo slusam sto ke mi kazat a ne prasuvam koe za stoe a estrofemot mislam deka se za zdebeluvanje na endometriumot, sega treba da gi prekinam i niv.
Ve molam vase mislenje za estrofemot do kga se pijat vo bremenosta i koja e nivnata uloga

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 713
27.1.2011 21:19:15   
coco
Vi blagodaram na site za odgovorot mene  mi e IVF Dr.Popovic vo Sistina i toj mi rece da gi primam do kraj, maticniot lekar mi rece dobro e da gi zemam no ako nemozam da gi prekinam.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 714
28.1.2011 16:11:23   
stanka
Ja teram 22 nedela kako vremeto pominuva brzo,bev vo ista koza kako i onie sto treba da pocnat a i onie sto neuspeale Bidete strplivi  se ke si dojden na svoe mesto
sakam da pomognam ve citam nemam vreme da odgovoram za aspirinot  dr tase mirece da go primam do 25 nedela Utrogestanot go zemav do 12 nedela  proginovata( estrofem)do 8 nedela Ova ako na nekoja  i znaci nesto vaka neka gi primenuva Cestitam na site sto uspeale  ivf ili inseminacija  GOLEMA PODRSKA DA ISTRAETE SITE DEKA KE DOJDE DEN KOGA SONCE KE VE OGREE  i ova ke bide minatouser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот coco)
Непосредна врска до пораките: 715
28.1.2011 17:11:43   
cece81
Zdravo RR ! so vas sum ve citam, eve po podolgo i jas da vi pisam. Golem pozdrav i edno golemo dobredojde za site novi RR , vi cestitam bremenost i uzivajte vo nea.
Siki1 ti posakuvam sto pobrzo da go dobies odobruvanjeto od ministerstvo.
Olivija mila i jas ke pocnam vo mesec fevruari so terapija , do sega odev da pravam ispituvanja neka ni e so sreka i na site drugi rr do kade i da se so ovaa procedura . da se mnozat user posted image . Golem pozdrav!

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 716
28.1.2011 18:31:42   
jana81
stanka, 22 nedela??
neli pravese ET na 18.12. se sekavam eden den posle mene jas pravev na 17.12., ili sum greska??
olivia i cece81 vas vi posakuvam mnogu mnogu sreka ovoj pat i da ne izraduvate so user posted image

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 717
28.1.2011 22:38:18   
veckasr
dali nekoja od vas go znae brojot na liljana grozdina bilkarka bila taa zena i zavcera li vcera li zboruvala na kanal 5 na emisijata na marija sazdeva 

Непосредна врска до пораките: 718
28.1.2011 22:40:29   
Bogdancanka
mislis na onaa od Veles?

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 719
28.1.2011 22:48:36   
veckasr
neznam dali e od veles ili ne taka mi kazaa samo da prasam dali nekoja od vas go znae brojot 

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 720
29.1.2011 1:59:15   
Olivia
jana81

stanka, 22 nedela??
neli pravese ET na 18.12. se sekavam eden den posle mene jas pravev na 17.12., ili sum greska??
olivia i cece81 vas vi posakuvam mnogu mnogu sreka ovoj pat i da ne izraduvate so

ИЗВОРНА ПОРАКА:
18.12.2010 14:07:39  
stanka

Zdravo na site forumgivki Vi blagodaram za podrskata prekrasni ste
Jas denes napraviv transfer na 2 blastocisti Gi vidov na ekran kako izgledaat Zamrznav uste 3 .Sakav da mi vrata tri ili site(sansite za bremenost se pogolemi na poveke embrioni) no ne mi dozvolija  zakonot ne daval poveke od 2 No mislam deka i toa e dovolno.

Stanka koga pominaa 22 nedeli????? pa ni 12 me pominaa???

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 721
29.1.2011 12:18:15   
siki1
iki kiki riki do kade si so tab DHEA,jas eve setiri meseci kako gi zemam ama odkako gi pocnaf tie veruvala ili ne mnogu sum zdebelene sega dali e od DHEA ili ne neznam i sto da pravam neznam dr mi rece deka ako sakam mozam da gi pijam i edna godina no jas sakam da gi prekinam ,sakam pak da prodolzam so cajot MACINA TREVA.neznam baram sovet dodeka dobijam soglasnost od ministerstvo nesto da zemam no ovie deka se ocekam ko balon a na nif sostavot e dikalcium phosvat,gelatin celluloza i magnesium stearate.se se vitamini no sepak nesto ne mi e jasno zosto na nif pisuva da se koristat posle 35 god a jas imam 32.neznam pozzzzzzzzzzzzzz

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 722
29.1.2011 13:13:17   
iki kiki riki
Gi zimav 3 meseci skoro, i ja se custvuvav zdebelena i naduena, ali mnogu mi se podobrija hormonite t.s mi se normaliziraa.Sega eve 2 nedeli gi prekinav,bev na pat 10 dena i ne gi nosev, i normalno se custvuvam i bas se mislev dali da pocnam pak da gi zimam.Inace za godinite,stvarno neznam,jas i taka imam poveke od 35,pa ne sum razmisluvala okolu toa.Vo sekoj slucaj nemozat da nastet,vitamini se.  

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 723
29.1.2011 13:37:32   
stanka
OLIVIA  10 NEDELA SO POCETNO FORMIRANJE NA RACINJA I NOGINJA SO POZITIVNA SRCEVA REAKCIJA  KAKVA 22 NEDELA TOA E POVEKE OD 5 MESECI GRESKA NE NI  GO PROCITAV POSTOT POSLE PISUVANJETO sORRY MISTAKE

(Одговор на членот iki kiki riki)
Непосредна врска до пораките: 724
29.1.2011 13:44:12   
Julie1
ИЗВОРНА ПОРАКА: stanka

Ja teram 22 nedela kako vremeto pominuva brzo,bev vo ista koza kako i onie sto treba da pocnat a i onie sto neuspeale Bidete strplivi  se ke si dojden na svoe mesto
sakam da pomognam ve citam nemam vreme da odgovoram za aspirinot  dr tase mirece da go primam do 25 nedela Utrogestanot go zemav do 12 nedela  proginovata( estrofem)do 8 nedela Ova ako na nekoja  i znaci nesto vaka neka gi primenuva Cestitam na site sto uspeale  ivf ili inseminacija  GOLEMA PODRSKA DA ISTRAETE SITE DEKA KE DOJDE DEN KOGA SONCE KE VE OGREE  i ova ke bide minato

ИЗВОРНА ПОРАКА: stanka

OLIVIA  10 NEDELA SO POCETNO FORMIRANJE NA RACINJA I NOGINJA SO POZITIVNA SRCEVA REAKCIJA  KAKVA 22 NEDELA TOA E POVEKE OD 5 MESECI GRESKA NE NI  GO PROCITAV POSTOT POSLE PISUVANJETO sORRY MISTAKE

Станка со среќа бременоста, но мислам дека малку ги имаш измешано неделите, а тоа прави забуна кај другите корисници. Ако си сега 10 недела како што јас разбрав од претходниот пост до 12 недела си зимала утрогестан.

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali ?
Jana9

Dali ste popustliv roditel?

Da (100%)

Ne (0%)

Ponekogas (0%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!