pinokio2010 -> RE: Вештачко оплодување - II дел (26.2.2011 13:17:54)
|
Devojki, me nema podolgo vreme, pa resiv da pisa i nakratko da vi raskazam sto se slucuva so mene. Otkako podnesovme dokumenti za IVF preku fondot, cekavme dva meseca na odgovor i na krajot ne odbija so obrazlozenie deka ne postojat patloski indikaci koi bi se lecele so ivf I deka za da se dijagnosticira idiopatska neplodnost sme trebale da bideme tri godini vo brak, a nie sme bile neceli dve sto e malku( toa sto seobiduvame veke nekolku godini i sto imam 33 god a soprugot 37 pu-pu ne vazi) Kako i da e, nie se resivme da odime privatno vo Remedika kaj dr. Petanovski. Se pokaza deka napravivme dobar izbor, mnog sum zadovolna i od doktorot i sestrite, embriolozite, celiot personal i toplo gi preporacuvam. Znaci odevme na dolg protokol so Suprefakti Fostimon 4 ampuli dnevno . Dobro reagirav na site lekovi. Na punkcija imav 20 folikuli, mi izvadija 19 jajce kletki od koi 18 zreli i site se oplodija. Vtoriot den imav 16 zdravi embrioncinja i se dogovorivme transferot da bide na tretot den. Na denot na transferot koga lezev i cekav da mi dojde redot, dojde embriologoti mi kaza deka od site embrioni samo tri ostanale, a samo dva osumkletocni G1(grade one-znaci prva klasa). Drugite ednostavno prestanale da se razvivaat. Nikoj ne znaese ili ne sakase da mi kaze zosto moite embroni edostavno prestanuvaat da rastat sao mi rekoja deka jas najverojato sekoj mesecostanuvam bremena no plodot ne se razviva. Sepak, mi rekoja deka dvata sto ke mi gi vratat se odlicni so 99% sansa da se fatat. Za zamrznuvaje nisto ne ostana. Denes na 12dpt pravev test so utrinska mokraca i bese negativen. Vi posakuvam na site da imate poveke sreka od mene i ako imal nekoj nedaj Boze slicen problem ili barem poznava nekoj takov neka mi dade nekoj sovet ili makar neka me utesi.
|
|
|
|