|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
3.3.2011 15:26:07   
dezdemona
Boganicka kako si ti? pozdravce

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1001
3.3.2011 15:32:19   
Bogdancanka
dezdemona mila za da ne nastane zabuna Vodickata imase transfer na 28.02 taka da rano e za bilo kakva reakcija...zatoa najdobro bi bilo da se obrati kaj nejziniot lekar,sigurna sum deka ke i dade najdobar sovet...zatoa Vodickata mila ne se sekiraj javi se polesno ke ti bide...

jas sum dobro vcera pravev Pap test,poleka pocnuvam so priprema na dokumenti za da apliciram povotrno za invitro preku fondot...pozz

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1002
3.3.2011 15:57:46   
humana
Se nadevam deka site ke si uspeete i se molam ovoj pat da vi bide posleden sto ke pravite:)pozz

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1003
3.3.2011 19:23:51   
pinokio2010
Vodickata, da ne ti se grcevi vo crevata slucajno? Dobro velat rr javi se na lekarot i toj najdobro ke ti kaze.
Posle kolku dena od prestanok na Utrogestanot dobivate M? Jas prestanav vo ponedelnikot no uste nemam aber da dobijam..pocnuvam da se plasam, do sega odma otkako ke prestanev da gi koristam dobivav. A vremeto za dobivanje mi e pominato veke najmalku edna nedela..

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1004
3.3.2011 19:49:14   
vodickata
nemam br od doktorot a vo sistina mi kazaa da odam da me vidi dezuren user posted image user posted image momentalno mm e na pat go cekam da se vrati i ne mi ostanuva nisto osven da odam... a dali nastanuvaat grcevi vo crevata od terapijata (estrofem, folna, aspirin, utrogestan ) dali nekoj ima iskustvo?? user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 1005
3.3.2011 19:50:16   
Olivia
Pinokio bi trebalo da dobies po den dva jas dobiv tocno na denot koga trebase da dobijam i toa na denot pred da pravam bhcg uste primav utrogestan,no kaj tebe se rabotese za biohemiska , ili pocekaj uste nekoj den ili pojdi pak na lekar da ne se nakacila betata,ima takvi sluacaevi 1 vo 1000 , nikogas ne se znae

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 1006
3.3.2011 19:58:20   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata

nemam br od doktorot a vo sistina mi kazaa da odam da me vidi dezuren user posted image user posted image momentalno mm e na pat go cekam da se vrati i ne mi ostanuva nisto osven da odam... a dali nastanuvaat grcevi vo crevata od terapijata (estrofem, folna, aspirin, utrogestan ) dali nekoj ima iskustvo?? user posted image

Da, jas imav mnogu grcevi vo stomakot od Utrogestanot i zapek, zatoa se preporacuva mnogu tecnosti, tecna hrana, ovosje sokovi i kompot od suvi slivi, go olesnuva varenjeto na hranata.

Olivija ti blagodaram. Me boli stomakot kako za dobivanje no taka e veke poveke od edna nedela, uste pred betata, se javiv kaj sestrata i mi rece ako ne dobijam nekade do petok sabota da odam na pregled. I jas porano dobivav drugiot den otkako ke prekinev so Utr. zatoa sega mi e cudno..

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 1007
3.3.2011 20:16:30   
vodickata
ti blagodaram pinokio

Непосредна врска до пораките: 1008
3.3.2011 21:31:50   
veckasr
pinokio i jas posle utrogestanot otkako go prekinav dobiv ciklus zatoa odi na pregled vidi si sto ti e 

Непосредна врска до пораките: 1009
3.3.2011 21:52:17   
babydoll
pinokio mila i jas eve denes dobiv a go prekinav utrogestanot vo ponedelnikot isto kako i ti.taka da najdobro e da si se javis na ginekolog  bidejki tie sekako znaat podobro od nas.inaku eve jas se vrativ vo normala trgnav na rabota pa sega sobiram sili za slednata borba koja sekako planiram da ja dobijam.pozz

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1010
3.3.2011 22:48:41   
siki1
jas taman dobif od site strani odobrenie i pret dva dena napravif mikrobioloski brisevi vo koj za prf pat izlegoa bakterii vo cervikalniot i vaginalniot bris STREPTOKOKUS I ESHERIKIJA KOLI i sega ke moram prvin da se procistam pa potoa.a taman mi bese trebase da dobijam sega na 13 i ke pocnef ,,no nema dodeka ne bide se vo ret ,mi dade maticnata da pijam AMOKSIKLAV OD 1000 dva pati na den i vaginaletiPOLIGINAX,da gi pijam deset dena pa potoa pauza edna nedela i pak da go poftoram brisot,sto mislite dali ke pomine lesno ili koj ima vakvo iskustvo jas prfpat imam vakvo nesto

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1011
3.3.2011 23:20:55   
Nate76
Radovisanka mila ti blagodaram na ubavite zborovi i ti posakuvam i ti sto pobrzo da se usrekis user posted image Jas sabajle ke proveruvam prolaktin pa drzete mi sreka se da e ok user posted image

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 1012
4.3.2011 11:58:37   
radovisanka
siki,poarno sto si napravila vakvi brisevi,barem ke znaes deka od taa strana nema da imas teskotii.mozi ke trae podolgo i posigurno.toa e najvazno,da dojdeme site do bebuvcinjauser posted image
srekno       na siteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 1013
4.3.2011 14:03:13   
vodickata
mili ringerajki nokeska povtorno so silni bolki otidov vo sistina i dezurniot doktor mi rece deka mi se zgolemeni dvata jajnika so nekolku cisti, so izliv vo C dogalasi. Sega se vrakam od kaj doktorot koj mi go vodi ivt-to i mi rece deka ne e iziliv tuku deka jajnicite mi se fiksirani i bolkata se javuva kako reakcija na lekovite i neli deka imam dve laparaskopii... i pak sum pod stres i ne znam so da mislam user posted image user posted image user posted image zemam ketonal cepcinja protiv bolki

(Одговор на членот radovisanka)
Непосредна врска до пораките: 1014
4.3.2011 16:36:20   
pinokio2010
I jas imam laparoskopija na jajnikot ama nemav takvi bolki. A ako ti e slucajno blaga hiperstimulacija od lekovite, ne estrasno samo da pies mnogu mineralna voda negazirana izklucivo(jas piev Rosa) i toa navistina 2 do 3 litri na den i taka ke go isfrlis visokot od lekovite pobrzo od organizmot.

Inaku jas denes dobiv fala mu na Boga, iako imam strasni bolki ke istrpam , se raduvam deka sum eden cekor ponapred kon moeto user posted image

4 x IUI =0

Непосредна врска до пораките: 1015
4.3.2011 16:53:48   
Olivia
Ovoj pat endometriumot ne bese mnogu poslusen i poleka rastese no sepak go dostignavme sakaniot rezultat, mojot transfer e zakazan za ponedelnik i ke bide tocno na 19 den od ciklus samo neka bide se vo red so odmrznuvanjeto i so novi sili.
Alal neka mu e na doktorot mi go razubavi denot so negoviot optimizam i pozitivnost na mojot slucaj.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 1016
4.3.2011 17:00:39   
ole2004
Olivija so sreka,pa da ne izraduvas so user posted image  user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1017
4.3.2011 17:07:53   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

Ovoj pat endometriumot ne bese mnogu poslusen i poleka rastese no sepak go dostignavme sakaniot rezultat, mojot transfer e zakazan za ponedelnik i ke bide tocno na 19 den od ciklus samo neka bide se vo red so odmrznuvanjeto i so novi sili.
Alal neka mu e na doktorot mi go razubavi denot so negoviot optimizam i pozitivnost na mojot slucaj.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

So sreka mila i so Gospod napred, ke bide ovoj pat, ti drzam sreka!

4 x IUI =0

Непосредна врска до пораките: 1018
4.3.2011 17:14:48   
arh_diz
So sreka Oliviauser posted image

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1019
4.3.2011 17:38:04   
vodickata
fala pinokio i srekno vo staro novata borba:)) Olivia me izraduva ajde stiskam palci za tebe srekno daj boze se da bide vo red :))user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1020
4.3.2011 17:42:36   
Bogdancanka
Olivia mila ti posakuvam mnogu sreka,daj boze ovoj pat da bide se kako sto treba i da se raduvame site zaedno na tvoite user posted image crtkiuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1021
4.3.2011 17:43:07   
cece81
Srekno mila nasa Olivija i da ne izraduvas so user posted image  i user posted image user posted image  naednas !

Pozdrav!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1022
4.3.2011 17:56:27   
smokva84
Ajde sega so lesno Olivia,kaj prekrasen doktor si i jas sum dlaboko ubedena deka ova ke bide tvojata posledna bitka,,,te guskam i znam deka konecno ke si gi vidis tvoite user posted image

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 1023
4.3.2011 18:48:04   
mila mama
Olivia so Boga napred, da mine se besprekorno, pa da ne pocastis so ubavi vesti!user posted image user posted image user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот smokva84)
Непосредна врска до пораките: 1024
4.3.2011 20:49:33   
Natasa981
Srekno mila Olivia, ti posakuvam mesecov da izraduvas so ubavi vesti user posted image user posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 1025
Страница:   <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?