|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
28.2.2011 15:37:46   
vodickata
mili ringerajki bidna i toa transferot pomina dobro dvete embrioncinja se na svoe mesto pa mi ostanuva samo da cekam da se nadevam i da grickam nokti ve pozdravuvam

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 951
28.2.2011 16:16:33   
smokva84
Vodickata ajde sega samo smireno i opusteno,,i jas sum veke 5ti den posle ET.Koj znae kako ke pominat uste 10 dena,grbot me kine od lezenje,ama mora da izdrzime!!!!pozdrav do site ringerajki

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 952
28.2.2011 16:32:35   
Olivia
Smokva84 i vodickata srekno i da ne izraduvate naskoro, sega samo odmarajte i uzivajteuser posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот smokva84)
Непосредна врска до пораките: 953
28.2.2011 16:50:15   
Nate76
Vodickata so sreka duso sega samo bidi si smirena i uzivkaj si user posted image i VERUVAJ deka ke vidis pozitiven test user posted image user posted image
Ti posakuvam i dvete embrioncinja da si se vgnezdat i da si dobies posle devet meseci dve ubavi bliznacinjauser posted image user posted image user posted image
Smokva84 istoto ti go posakuvam i tebe user posted image user posted image samo verbauser posted image user posted image
Jas inace denes bev na merenje na endometriumot i na sedmi den od ciklus mi e 7 mm (doktorot veli deka e ok)
Ispituvav i estradiol i gledam deka e vo referentni vrednosti 112 a prolaktinot mi e malce pokacen (gorna granica e 496 a mene mi e 546 a si pijam bromergon ) pa najverojatno ke mi treba pogolema doza -ke vidime vecerva sto ke mi kaze doktorot koga ke se slusneme. Se nadevam deka nema nesto da e problem za da treba da go odlozuvame transferot user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 954
28.2.2011 17:06:17   
Olivia
Nate super ti e endrometriumot za 7 den , za kolku dena ti rekoa na uste edno merenje, jas sum ute na vtoro pa se nadevam ke mi kazat koga ke bide transverot.

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 955
28.2.2011 17:50:22   
Nate76
Olivija ne znam seuste koga na vtoro merenje treba da se slusnam vecerva so doktorot i da mi kaze se vo zavisnost mi rece od vrednostite na estradiolot pa ke vidime posto rezultatite gi dobiv po mail pa da vidime i doktorot sto ke mi rece poposle ke go baramuser posted image

Непосредна врска до пораките: 956
28.2.2011 18:56:36   
siki1
golemi cestitki za vodickata i smokva 84 se nadevame deka ke ne izraduvate a smite najprvo se znae no so vasata rados nie ke bideme pohrabri vo nasata prosedurauser posted image user posted image user posted image user posted image a za radovisankaedehn sovet jas pravef bopsija vo plodnost vo bitola kaj dr tase no super se site i ne go menuvam tamu go imam materijalot i sega koga ke bidam spremna samo cekam uste nekoj odgovor od min za zdr.pa ke odam ..no mislam deka sekade go ima sega po pivatnite kliniki mozes kade sakas.jas koga pravef pret tolku godini nemase,no ti sega vednas trbase da si odis tamu.i sto najpoke me naluti togas trebase da go sece na mm drpopovski,a na kraj fi imase prateno na nekoj naznam koj asistenti.znaci nikogas ne e kako sto ke se dogovoris.so eden zbor ne si vo sigurni race.pozzzzzzzzzzzRADOVISANKA I NE SE SEKIRAJ

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 957
28.2.2011 19:05:38   
vodickata
jas uste ednas vi blagodaram na site i stiskam palci za site vas mi vleavte golema nadez i celo vreme ja osekam vasata podrska i se custvuvam poubavo ko ke procitam nesto ubavko na forumov. pa ajde pisuvajte ubavi vesti.:) smokva84 a dali ti lezis celo vreme ?? jas nekako si stanuvam da si napravam cajce kafence ama da ne napravam nekoja belja ??? i ti prakam guski i iskreni zelbicki za 10 dena da si vidis user posted image

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 958
28.2.2011 19:40:59   
smokva84
Vodickata jas pretezno lezam,odam samo do wc,ama od utre planiram da se dvizam po malku.Ti imas li nekakvi simtomi???/Jas samo odvreme navreme custvuvam peckanje mnogu nisko vo stomakot i si gi cuvstvuvam jajnicite ,drugo nisto.Ajde se da bide na dobro,te guskam i se nadevam deka ke uspeeme da si gi vidime svoite user posted image

Непосредна врска до пораките: 959
28.2.2011 19:57:54   
vodickata
pa jas custvuvam blaga bolka vo leviot jajnik ama toa mi e uste pred punkcijata doktorot mi kaza deka toa e poradi toa sto mi pravea dve laparaskopii se nadevam deka se e vo red :) guski

Непосредна врска до пораките: 960
28.2.2011 22:13:55   
pinokio2010
Devojcinja, denes na 14 dpt na 3 den od punkcija mojata beta e 5.95
Ovojpat nisto od moeto user posted image
Vi posakuvam sreka na vas i da se raduvate so trocifrena brojka.
pozz, se molam za vas.

Непосредна врска до пораките: 961
1.3.2011 0:16:52   
diti
Pinokio mnogu mi e zal user posted image no bidi hrabra i so krenata glava prodolzi ponatamu kon celta koja koga najmalku ocekuvas ke ja dostignes. user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 962
1.3.2011 0:18:09   
diti
Vodickata i Smokva vi posakuvam mnogu sreka i nabragu da si gi vidite user posted image .
da se raduvame site zaedno na vasiot uspeh

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 963
1.3.2011 7:12:10   
babydoll
eve me i mene .sobiram hrabrost da vi pisam ... vcera gi zedov rezultatite od betata i cel svet mi se srusi,bese samo 1,6.

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 964
1.3.2011 11:05:49   
Bogdancanka
pinokio i babydoll bas mi e zal user posted image user posted image user posted image vi posakuvam uspeh naredniot pat, samo bidete hrabri i izdrzete...user posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 965
1.3.2011 11:19:54   
vodickata
pinokio i babydoll mnogu mi e zal user posted image jas veruvam vo vasata hrabrost i vo toa deka posle dozdot sonce izgreva site si zasluzuvame nesto ubavo glavata gore neli STO E NASE KE SI DOJDE user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 966
1.3.2011 11:33:54   
smokva84
babydoll i pinokio mnogu mi e zaluser posted image user posted image user posted image ,znam deka e mnogu tesko,samo toj sto go pominal ovoj pat moze da ne svati,no site nie sme hrabri i znam deka ke uspeeme,,,,,nekoj den site nie ke se raduvame na nasite user posted image ,pozdrav milicki i hrabro

Непосредна врска до пораките: 967
1.3.2011 11:43:52   
arh_diz
Nema otkazuvanje odite ponataka.Mnogu ostanale po priroden pat bremeni posle neuspesno invitro vi go posakuvam toa i na vas

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 968
1.3.2011 12:46:11   
Olivia
Babydoll i Pinokio tuka ja delime radosta no i tagata, potpolno ja razbiram vasata razozaranost, no toa treba da ve napravi samo pojaki do slednata bitka koja vodi do uspehotuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 969
1.3.2011 12:52:27   
dezdemona
Zdravo Pinokio i babydoll
Mnogu mi e zal sto taka ispadna ne se nervirajte ke bide, site sme pominale niz toa custvo a jas 3 pati do sega taka da se naviknav. Ko ke dojde vremeto nase ke bide samo da ne se otkazuvame do posledno. Edna drugarka moja bese isto na IFV i ne i vratija nisto mnogu se razocara a pred toa bese 6 meseci bremena i imase spontan, sega e bremena prirodno 6 nedela cudo zar ne...
Mozda se sto ni treba e da se opustimeuser posted image
pozdravce

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 970
1.3.2011 12:53:55   
dezdemona
Olivija
Do kaj si ti? Koga ke bide transferot ti kaza doktorot?
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 971
1.3.2011 12:57:18   
Olivia
Dezdemona jas vecer sum na lekar vtora smena mi e doktorot, ke vi pisam stom se vratam doma,ti kako si koga ke pravis test,user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 972
1.3.2011 13:33:19   
pinokio2010
Vi blagodaram na site za podrskata. Denes se cuvstvuvam mnogu podobro i smisluvam strategii sto ponatamu. user posted image
Sestrata vo Remedika mi kaza deka vrednosta na betata znaci biohemiska bremenost (vo nivnata lab. vrednostite pogolemi od 1 znacat bremenost), i uste ovoj mesec da prodolzime prirodno da se obiduvame. Rece deka sansite se golemi zatoa sto dejstvoto na lekovite trae do 3 meseci a kaj mene i soprugot vsusnost se e vo red. Moze zenata sakase samo da mi dade nadez da ne se razocaram no jas ne sum tip sto tolku lesno se razocaruva. Se vo zivotot sum dobila so borba pa i ovaa vojna ke ja vodam, se dodeka imam vo jajnicite jajcekletki ke se obiduvam. Pa i koga ke snema ke baram donor i ke prodolzamuser posted image  Do togas moze medicinata uste poveke ke napredne user posted image

Непосредна врска до пораките: 973
1.3.2011 13:33:43   
dezdemona
Vo ponedelnik mislam toj preku krvta betata. Pa ke vidime so ke bide user posted image

Непосредна врска до пораките: 974
1.3.2011 13:39:55   
pinokio2010
Olivija srekno vecer! Kaj koj doktor si ako ne e tajna?
smokva , vodickata miruvajte samo , ne se napregajte i ne razmisluvajte negativno. Edna zena, zaedno bevme i na punkcija i na transfer imase mnogu pozitivni misli i velese sega dve pa za tretoto po dve godini. Vo nieden moment ne se somnevase deka ke uspee duri se mislese kako ke patuva so avion bremena. Nejzinata beta bese preku 600. Samo pozitivno veruvajte deka ke uspeete i ke bide. Ne se zamarajte so simptomi i nikako ne pravete testovi preku urina, samo preku krv i toa na denot koga vi kaza doktorot, ne porano.
babydoll zal mi e milauser posted image  no ke ne ogree i nas sonce eden denuser posted image

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 975
Страница:   <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe zensko ime poveke vi se dopaga
Admin

dragi mamicki ve molam pomognete mi da go izberam imeto na moeto bebe

rebeka (9%)

helena (11%)

viktorija (32%)

kludija (5%)

nina (40%)

amalija (4%)

Број на сите гласови: 111

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!