Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Lele Nate jas ne bev spiena vcera ama ic imav custvo kako da ke odam negde daleku na pat, dusava mi bese zguzvana od netrpenie ama si naogav zanimacii do 5 sabalje pa dremnav dva saati i pravo na transfer, zatoa denes go utepav krevetov Ti posakuvam i na tebe so lesno ovoj pat i za dve nedeli da se raduvame site zaedno, Zmej ajde ti si po Nate za transfer, site drugi da si docekate dragi moi
Ajde Olivija so sreka neka e. Bidi sigurna deka ke bide i ne ocekuvaj deka ke dobies nikakvi simprtomi za bremenost ili menstuacija. Samo bidi si smirena i opusti se lezi kako sakas na stomace na grb ama samo lezi i pij mogu voda da se iscistis od hormonite i da imas dobra cirkulacija na krv.
Gorde ti blagodaram na sovetite ova mi 3ti obid , nema sto ne sum probala, samo trpenie i se ke bide ako imam sreka za simptomi ne ni raznisluvam, osven podrska i ljubov ne mi treba nisto drugo ovie dve nedeli, se nadevam deka ke se sluci dolgoocekuvanoto , pozz
Olivija na prvoto vo 2005 dobiv hiperstimulacija mi prsna jajnikot i za vlakno me vratija vo zivite posle toa ne zastanav samo go smeniv lekarot i bolnicata posle toa na 3 tiot obid uspea imam prekrasna kerka zatoa veruvam deka i ti ke uspees.
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 14:47:30
Gorde J
zal mi e ama ne se razocaruvaj i jas koga napraviv 12 ti den bese mnogu bledo ne mora da znaci vazno e i kolkava bila koncentracijata na urina mozebi si piela poveke tecnost pa ne pokazalo jas 12 ti den i prokrvarev malku pa ete bidna
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 17:32:29
Bogdancanka
nate mila stiskam palci za tebe srekno mnogu sreka za site sto se pred transfer i za site koj veke se vo iscekuvanje na ajde milicki od srce vi posakuvam nabrzo da vi se ostvari vasata posakuvana zelba Srekno uste ednas
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 18:20:56
Nate76
Olivia, Bogdancanka, babydoll fali vi srcki na podrskata mnogu mi znaci Inaku Olivia doktorot mi e dezuren nokeska i zatoa taka docna -kazi mi ti kako si? kako ti pominuva vremeto?
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 22:06:33
jas sum
Lele Olivia jas duri sega procepkav i vidov deka pravis in vitro. Nemas ideja kolku srekja i pozitivni misli ti prakjam!! Moram da kazam deka si prekrasna osoba i zasluzuvas edno tolku prekrasno .Seta srekja na svet ti ja prakjam!!
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 22:19:38
cleo
Olivia mila ti posakuvam mnogu srekja i ti pustam eden ton pozitivna energija Samo da znaes recisi sum sigurna deka ovoj pat ke bide uspesen i ke ne izraduvas so ili . Te A kolku embrioncinja ti vratija?
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 22:24:20
Olivia
Eve me mene vtor den taka si go racunam vo krevet, samo do wc sto stanuvam za se drugo mi pomaga mm i majka mi, vaka ke teram do cetvrtok koga ke idam na inekcija , ovoj pat ke se bockam so progesteron inekcii na sekoi 4 dena,posle toa ke si funkcioniram normalno bez preteruvanje, "Jas sum" ti blagodaram na ubavite zborovi, i ti ostani pozitivna i ke si ostanes bremena nabrzo
Cleo ostanaa samo dve za ovoj pat, daj boze da si vo pravo i ova da e posledno i jas te mila ti do kaj si?
< Поракaта ја уредил Olivia -- 8.3.2011 22:26:39 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 22:31:31
cleo
Jas si ja cekam ovoj mesec konecno ovulacijata so nova pogolema doza Klomifen...pa da se frlime na rabota so mm neli . Drzete mi sreka da bide uspesno A samo progesteron inekcii ke primas ili si stavas i Utrogestan, a inekciite se plus?? Te pozdravuvam i uzivaj si sega. Site na RR te poddrzuvame, samo napred
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 22:36:19
cleo
Smokva84 i ti li ja napravi istata greska kako mene? Pa neli mila Smokvicke nekolku pati pisuvav bas za ova na forumov i od iskustvo ve sovetuvav da ne pravite test pred vreme a osobeno ne so urina. Sosema znam kako ti e sega, samo da znaes deka sansi ima seuste, zatoa pocekaj do 14-15 den i napravi test preku krv. Ti ja pustam seta sreka sepak da bide uspesno.
RE: Вештачко оплодување - II дел 8.3.2011 22:42:06
Olivia
Cleo prodolzuvam vaginalno so utrogestanot 200mg na sekoi 8 saati i drugata terapija, no inekciite se plus, Doktorot mi predlozi za podobra podkrepa, nemoze seuste da si poveruva sto mi se sluci prosliot pat, ali toa e toa sega samo cekanje i ke vidime sto sme postignale, ti duso samo raboti na slucajot i vodete mnogu ljubov so mt, ke ni bides i ti edna od nasite rr trudnici nabrzo