Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.3.2011 23:01:23
veckasr
olivia mila ne se sekiraj i edna moja prijatelka na pocetokot bese taka pa si ja zadrza bremenosta i ona bese so ivf ostanata bremena i jatrvata mi isto bese taka imase temperatura na pocetokot ne se plasi misli pozitivno ne misli na toa sto ti se slucilo toa bilo i pominalo gledaj na napred ne se vrakaj nazad
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.3.2011 9:47:22
radovisanka
bogdancanka,fala za podrska ke razmislime uste malku i ke trgneme vo pohod proletva ,pa sto bide tebe i na drugite rr se naj,naj....sto sakate neka vi donese proletta
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.3.2011 23:09:38
vodickata
mili moi kolku e ubavo koga ima so kogo da se spodeli i tagata i radosta i teskoto i koga toa ni olesnuv i koga tolku luge ni se raduvaat na edno mesto pa ajde milicki i vie da me izraduvate mene i ovaa prolet da ima mnooogu trudnici a baba marta mislam deka nema da ne izneveri i deka barem uste tri trudnici ke ni podari do kraj na mesec
RE: Вештачко оплодување - II дел 16.3.2011 9:47:57
radovisanka
prijatelki,po se sto citam povrzano so azospermija i kako do bebe,izgleda ke mora da se pravi tese,pa ako ima nesto da se zamrzni.dali nekoja pravela vestacko so zamrznata sperma?ima li sansi za uspeh? se misleme kade da se obratime,Skopje ni e blisku dali tamu ke ja najdeme srekata? ve pozdravuvam i drzam sreka za site
RE: Вештачко оплодување - II дел 16.3.2011 10:46:11
Olivia
Radovisanka ako se odlucis za IVF vo Sk najcesto komentirani kliniki od nasi RR-ki koi ostanale se Sistina i Remedika, tvoe e da odlucis i odberes doktor,no so azospermija mislam nema potreba od tese toa najdobro ke odluci doktorot koi ke ti go vodi IVF-to, ti posakuvam sreka i uspeh na patot do .
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.3.2011 20:06:33
Olivia
Eve me mene so losi vesti, 11 den bev na klinika da pravam CRP i krvna slika poradi sto dobiv blaga alergija i temeraturata koja traese sekojdnevno 37.2, rezultatite super i vo meguvreme pravev i bHcg koja bese negativna ili vrednosti pomala od 1, sto znaci ne nastanala implantacija i nema bremenost, znam ke pomislite deka e rano no ne ,koga se raboti za Et so zamrznati embrioni bHcg pocnuva da raste duri po edna nedela od transferot , megutoa ke prodolzam so terapijata do 14 den da se molam deka nekoe cudo ke se sluci, no sepak planovite se menuvaat , veke spremam nova strategija kako da gi pominam narednite 6 meseci dodeka ne donesam odluka za povtoruvanjeto na postapkata, se izvinuvam ako vleav neprijatni cuvstva po citanjeto na ovoj post bidejki poveketo go znaete moeto patesestvie, mene mi preostanuva da im posakam na site koi se vo iscekuvanje na poveke sreka,uspeh i radost najiskreno od dnoto na mojata dusa zeni samo glavata gore "Koj se bori,moze da izgubi, koj ne se bori veke ima izgubeno"
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.3.2011 21:24:08
cika
olivija mila tocno znam kako se osekas no odime ponatamu mila kako so i samata napisa ,ve guskam site i glavata gore BITKATA NE E IZGUBENA SE DODEKA NE SE OTKAZES OD NEA a nie ne se otkazuvame pozz do site rr
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.3.2011 21:32:26
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom
Olivia ти си едно големо срце !!! Пример за оптимизам, пример за тоа какви сите треба да бидеме - јаки и позитивни !!!
амин! неколку пати пишував, па бришев.. не знам ни што да ти напишам. Ни она смајлино што гушка не ми се става ...некако бездушно е, а ти не заслужуваш такво. Ќе те гушнам на дружбата во сабота.
< Поракaта ја уредил виктори -- 18.3.2011 21:33:44 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.3.2011 21:43:31
Џесика
Премногу ми е жал, криво ми е што вакви личности доживуваат неубави моменти, јас верувам во тебе, во твојата позитивност, и верувам дека ќе се случи ЧУДО, зошто, Оливиа, ти тоа го заслужуваш!!!
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.3.2011 22:12:15
ole2004
Olivia neznam so koi zborovi da kazam kolku mi e zal,no ke bidam silna i pozitivna kako tebe,bidejki nadezta e pogolema i veruvam deka e rano i ke se pojavat .
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.3.2011 23:43:46
Nate76
Uklucena sum od preeska i porakava ja pisuvam ne znam kolku vreme, bidejki ednostavno ne mozam da najdam zborovi sto da ti kazam , sto i da ti kazam nema da ti ja namali bolkata,sepak ke ti kazam deka mnogu mi e zal , deka mi e krivo i tesko, deka posakuvam da se sluci cudo i da se raboti za docna implantacija , samo verba za ponataka, i mozebi bitkata e izgubena no vojnata ne e Guski do tebe , i veruvaj deka tuka na forumov imas mnogu prijateli koi ti posakuvaat se najdobro i koi ke se tuka sekogas koga ke ti zatreba
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.3.2011 23:49:09
suzeto
pomos devojki dali ako se odi preku fondot potrebnite dokumenti vazat od sekade pr,spermogram kanali i tn.............i neli ako se pravi i vo privatnite kliniki fondot go pokriva trosakot ili greska sum...fala vi .........
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.3.2011 23:58:28
Bogdancanka
Olivia mila sto i da napisam ke nalikuva na pogore napisanite postovi,celo vreme pisi brisi za eden post,navistina sum bez zborovi,celo vreme mislam na tebe i bas mi e krivo veruvam vo tebe ti si hrabra i znam deka ke uspees,sigurna sum deka eden den site nie ke uspeeme,zatoa mila glavata gore,te guskam mila