Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 16:25:33
smokva84
deneska mi e 14 den,ama vo laboratorija go pravev preku mokraca oti vamu kaj nas ne ispituvale preku krv.jas ne sum od sk i ne mi se maltretirase da odam ,ama sega ke moram.Ke ja prodolzam terapijata do utre,,,,
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 17:13:05
eva3
cao smokva84 ti posakuvam se najdobro i se nadevam deka ke i se pofalis so i jas deneska pravev ama preku krvta samo sto maticniot ne mi e tuka da mi go procite testo pa utre sabajle zdravje ama jas znam deka nema niso zato so dobiv srekno na site poz.
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 21:53:15
bate
na site nasi trudnici im posakuvam lesna bremenost, a nie drugite iskreno se nadevam deka ke im se raduvame eden den da nasite bebenca. Inaku forumov e dobar navistina ima razlicni problemi i mislenja i mene mnogu mi pomogn. Super steeee . pozdravcinjaaaa
RE: Вештачко оплодување - II дел 11.4.2011 23:54:23
Olivia
Zagrizenaa dali mislis na nemanje ovulacijaa voopsto ili na izostanata ovulacija,no vo dvata slucaevi moze da se pravi IVF, dokolku postoi nekakva ovulacija periodicno togas se pravat stimulacci so hormonska terapija koja ke potpomogne vo sozdavanjeto na zreli J.K., dokolku nepostoi nikakva ovulacija ili rezervite na J.K. se istroseni moze da se napravi IVF so donirana J.K.
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 0:02:15
zagrizenaa
anti m.hormon mi e 1.18 a najmala granica e 1.30 do 7.00 reducirana ovarijalna rezerva.no prolaktinot mi e visok i pijam bromergon veke 6 mesec.i ginekologot mi predlozi inseminacija.a kako mozi na inseminacija koga radi prolaktinot nemam ovulacija.a kako e toa donirana j.k. mozno li e i toa?i kolku kosta ako si zapoznaena?poluduvam od zelba za bebence.pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 0:12:28
Olivia
Znaci kaj tebe postoi nekakva ovulacija i nema potreba od donirana JK, stom veke primas hormonska terapija mislam deka treba da pocekas da se stabilizira pa da odlucuvas dali inseminacija ili IVF,ova e samo moe mislenje tvojot doktor najdobro go znae tvojot slucaj,pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 0:21:16
veckasr
Zagrizena stom ti dojde prolaktinot vo normala ti ke dobies ovulacija i ke mozes i po priroden pat da si ostanes bremena,visokiot prolaktin ja sprecuva ovulacijata.
< Поракaта ја уредил Olivia -- 12.4.2011 0:32:00 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 10:06:00
fanicka
Kako ste mi denes dragi moi, jas kako sto ve informirav ja pocnav postapkata preku FZO za odobruvanje na VTO postapka. Bidejki komisijata vcera imase sostanok i gi razgleduvase dokumentite od kandidatkite, me interesira za kolku vreme ke dobijam odgovor na moeto baranje. Sakam vednas da ja pocnam postapkata za VTO ama ne znam dali ke stasa odgovorot vednas , a treba da mi dojde za 2-3 dena.
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 10:33:27
eva3
cao na site inace kaj mene nema nastaneto bremenost , a tolku bev uverena deka zavrsuvam veke so tie bolnici ama eeve niso za zal sudbina da mi kazuvase nekoj kolku e bolna taa zaguba nemase da veruvam a i tolku mi e krivo sto ne napraviv zamrznuvanje , sega ke mi bese polesno moze ako ne procedurata ke se skratese monogu no jas sum si kriva bev mnogu sigura deka ke bide rabota bozja vojla jas tie dve nedeli ne odev i na rabota na boluvanje bev taka mi preporaca matic. doma bev ama ne lezev stalno dali jas sum neso kriva ne rabotev koj znaes sto samo eden ruck ama moze trebase se da lezam neznam sto da kazam kako i da e GOLEM UDAR mi bese .Sakam da mi kazete samo zaso velat deka 2 pat se pogolemi sansite poz.
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 11:05:26
smokva84
eva nemoj da se obvinuvas sebe si za neuspesnoto ivf,taka trebalo da bide ,i jas prviot pat od krevet ne stanav dve nedeli pa bese neuspesno,,,za zal tuka nema pravila i kako sto kaza ,toa e bozja volja,,,,ke bide nareden pat
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 11:19:44
Olivia
Eva3mila nema utesni zborovi no verbata treba da ostane deka ke uspees naredniot pat,i nemoj da baras pricini i da se obvinuvas sebesi,ednostavno uspesnosta ri prvo ivf e samo45% a sansite skoro duplo se zgolemuvaat naredniot pat .
Smokva duso ti sto napravi ke pravis li test preku krv, dodeka pies estrofem nema da dobies i zatoa ne ja prekinuvaj terapijata na svoja glava pred da proveris krv i da se konsultiras so IVF doktorot mozebi se raboti za docna implantacija.
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 12:17:01
viki_
zdravo, jas sum nova vo forumov i bas se izraduvav koga vidov deka mozam so nekogo da go spodelam makite. imam praveno ivf pred 11 dena i uste 4 dena ke odam da napravam test preku krv ama se plasam deka ke bide negativen bidejki nisto ne custvuvam.bi sakala nekoj da mi kaze dali custvuva nesto posle 11 den od ivf
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 12:41:55
Bogdancanka
Eva mila bas mi e zal,nemoj da ja baras vinata vo tebe,taka trebalo da bide...eve jas posledniot pat tie dve nedeli gi izlezav pa nisto....znam deka bolkata od neuspehot e golema no dozvoli da te vodi mislata deka narediot pat ke uspees i deka se borime za edno prekrasno za koe vredi se da se napravi....
Viki najprvo da ti posakam dobredojde na rr kaj sekoja zena ima razlicna reakcija,zatoa nemora da znaci deka tvoeto unviro e neuspesno...nedozvoluvaj negativnite misli da te obzemaat...ajde mila stiskame palci daj boze za 4 dena da si gi vidis tvoite crtki
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 13:04:23
Gorde J
ИЗВОРНА ПОРАКА: viki_
zdravo, jas sum nova vo forumov i bas se izraduvav koga vidov deka mozam so nekogo da go spodelam makite. imam praveno ivf pred 11 dena i uste 4 dena ke odam da napravam test preku krv ama se plasam deka ke bide negativen bidejki nisto ne custvuvam.bi sakala nekoj da mi kaze dali custvuva nesto posle 11 den od ivf
pa netreba i nisto da cuvstvuvas taka treba da bide sekako deka e rano za simptomi za bremenost i nemoj da se zamaras so toa ajde cekame
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 13:13:50
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizenaa
kolku te kostase invitro?i kade pravese?pozz
a kako se bara odobrenie od fondot?i za kolklu vreme go dobivas?nekoi velat 2500 evra bilo a jas sega toa nema da mozam da si go dozvolam .zs sum nevrabotena.kolku poeftino ako ne e tajna?
ИЗВОРНА ПОРАКА: cece81
zagrizena mila ti si mnogu mlada mozes da si probas preku fond no toa treba da go poddrzi tvojot maticen ginekolog deka vie so vasiot soprug ste za IVF toj treba da ja potpise potvrdata za apliciranje kon fondot , pravis ispituvanja mikrobioloski , pap , HCG , markeri za hepatit C i B, krvna slika , hormoni , . Koga ke pocnes so IVF se plaka preku fond samo 6000 den i ako za stimulacija ti treba plus hormoni vo tvojot slcaj togas si doplakas . Inaku vo plodnos na privatno kaj doktor Tase se plaka 1200 evra znaci daleku poeftino od drugite .
fala mnogu za informacijata.ke vidime sega sto ke mi rece gin.i ke resime sto ponatamu.pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 13:29:54
mikimini
Viki I jas pravev ivf pred 9 dena deneska mi e deveti den I jas nisto ne cuvstvuvam osvenn od pred tri dena pocnaa da me bolat gradite I tie uste me bolat.Go prasav dr Dali treba nesto da cuvstvuvam vo dolniot del mi rece ne mislam deka nema da bide normalno ako se cuvstvuva nesto.Mene mi rekoa da lezam ovie dve nedeli samo na grb I toa mi e mn macno.Jas imam uste 5 dena za da odam da proveram preku krv Dali ima bremenost.Se nadevam deka se ke zavrsi so ubavo
RE: Вештачко оплодување - II дел 12.4.2011 20:10:44
viki_
mikimini mene pa naprotiv doktorot mi rece deka treba da se pocustvuvaat bolki vo predelot na matkata.lele znaci sekoj doktor razlicno kazuva.kaj pravese ti invitro? jas go pravev vo sistina kaj dr.Popovic i zadovolna sum od nego samo sto prerano gi vrakaat embrionite odma vtoriot den a po pravo treba od 5-7 den.
< Поракaта ја уредил viki_ -- 12.4.2011 20:14:31 >