|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
15.4.2011 23:22:06   
taci14
dragi rr jas do sega primav suprefakt a od utre pocnuvam so menopur ili merional neznam sto tocno imaat pozdrav

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 1501
15.4.2011 23:24:47   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: viki_

Moram da  ja spodelam mojata radosna vest so vas.
Konecno po 7 godini denes gi dobiv dolgoocekuvaniteuser posted image , presrekna sum i na site vi posakuvam da se pocustvuvate isto kako i jas denes i sto pobrzo da si gi dobiete vasite user posted image .

cestitki viki user posted image user posted image imaj lesna bremenost user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот viki_)
Непосредна врска до пораките: 1502
15.4.2011 23:37:37   
suzeto
cestitkiuser posted image user posted image

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1503
16.4.2011 0:02:45   
zagrizenaa
cestitiki daj boze se najubo.pozz

Непосредна врска до пораките: 1504
16.4.2011 9:28:29   
Gorde J
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

Mikimini ako mozes da mi kazes zasto primase estrofem poradi tenok endometrium ili bese od del na terapijata pred punkcijata i dali go pies sega vo bremenosta,jas kolku sto znam estrofem se pie pri transfer so zamrznati embrioni ova e novo za mene sepak sakam da znam zatoa sto dosega nekoj neveruvam deka ima pisano deka prima i estrofem pred punkcija,pozdrav i ti blagodaram odnapreduser posted image

Vo 2008 estrofemot go davaa na site zeni sto pravea IVF ama posledniot pat koga pravev ne mi dadoa a endometriumot posledniot pregled mislam deka mi bese 8. mislam deka toa e mnogu vazno a i dr taktizirase mi napravi transfer 21 den od ciklusot

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1505
16.4.2011 12:34:24   
cece81
Viki cestitki i od mene,user posted image user posted image   imaj si lesna bremenost , user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Gorde J)
Непосредна врска до пораките: 1506
16.4.2011 14:13:18   
Bogdancanka
Честитки Викиuser posted image user posted image user posted image ти посакувам лесна бременостuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1507
16.4.2011 17:08:23   
Gorde J
pozdrav do site novi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da ve ima uste mnogu mnogu poveke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1508
16.4.2011 18:23:48   
babydoll
viki  cestitki i imaj si lesna bremenost user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1509
16.4.2011 20:55:18   
liljak
viki cestitki i od mene
jas imam problem rr posle toa sto se ispustiv od inv ostanav bremena po priroden pat odma naredniot mesec, gradite ne me bolea, jajnicite me bolea i testot pokaza pozitiven, imav malku skroz malku kafeavo pred nekoj den no skroz malku i mi zapre....e sega se plasam denes pocnaja da me bolat gradite a dosega ne me bolea, se plasam da ne mi dojdi, pak isto da ne zavrsam kako so inv ( togas gradite me bolea i pred i po ostanuvanjeto na bremenosta)dali treba da me bolat gradite , sega mi e 5 nedela i 3 dena. lele se plasam ... dali po priroden pat bolat gradite , lele se plasam....poz

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1510
16.4.2011 22:06:16   
Olivia
Draga Liljak namesto da se plasis treba da pocnes da se raduvas na bremenosta,custvitelnosta na gradite e normalna pri bila kakva bremenost, samo dali ispita bHcg ovoj pat,pozz i cestitki.

Gorde i Bogdancanka vi blagodaram za odgovorite, jas se zacudiv za estrofemot epten, jas go primav samo pri transverot so zamrznati embrioni,najvrojatno nemalo potreba pred punkcijata kolku sto pomnam togas doktorot bese zadovolen od debelinata na endometriumot pa mozebi i zatoa.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1511
16.4.2011 23:19:52   
kikimiki
Liljak ne se plasi, bolat gradi i po normalen pat koga se zabremenuva, moze da pocnat i pokasno da te bolat, ne znaci deka od prvata nedela ke zabolat. A za da nemas nedoumici i grizi, najubavo da si bides sigurna i da se opustis vo ponedelnik kaj ginekolog na pregled, cisto onaka za proverka . Uzivaj se ke ide super user posted image

Непосредна врска до пораките: 1512
17.4.2011 0:35:33   
bile_r
mene denes mi bese punkcijata i mmi dadoa estrofem od 1mg i mi rekoa da go pijam i da ne go prekinuvam dodeka tie ne mi kazat ama po protokolot kako sto gledam sto mi go dadoa edna nedela sigurno ke go piam a i ponatamu a so mene sto bese pacientka na punkcija i nea isto i go dadoa

Непосредна врска до пораките: 1513
17.4.2011 0:49:05   
Olivia
Bile_r neka te prati srekata vo ovie denovi na iscekuvanja,imaj lesen transfer i po 2 sedmici da si gi vidis user posted image ,od se srce ti posakuvam uspeh na patot do edno slatko bebence,pozz

(Одговор на членот bile_r)
Непосредна врска до пораките: 1514
17.4.2011 2:08:15   
veckasr
i jas ti drzam srekicka bile_r ovoj pat da uspees so ivfto i da si rodes dve zdravi i zivi bebcinjauser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1515
17.4.2011 13:17:14   
bile_r
Vi blagodaram mnogu se nadevam se ke bide vo red mi se javija utrovo deka imam 17 oplodeni pa sega ke mi se javat utre kolku ke se delat pravilno i ke mi zakazat transfer.
Pa potoa ke si zemam filmovi i ke si lezam i ke go cekam najsrekniot den vo mojot zivot koga ke vidam dve crticki

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1516
17.4.2011 13:20:36   
mikimini
Utre pominuvaat tie dve nedeli I ke odam da mi proverat krv da mi potvrdat bremenost :))) ovie dve nedeli navistina mn levee moze da se laze celo vreme samo stanuvav za vo toalet I za jadenje,od utre veke ne znam sto da pravam Dali I ponatamu ke treba da bidam vrzana za krevet ili ke moze I po malku da prosetuvam oti navistina ne mi se lezi veke I psihicki pocna da mi deluva,ako nekoj ima iskustvo neka mi pise oti site mi vikaat deka stom sum ostanala bremena so ivf ke sum imala rizicna bremenost.Mora li da znaci????

Непосредна врска до пораките: 1517
17.4.2011 18:57:41   
vodickata
mikimini nemat vrska uzivkaj si jas si se dvizam posle 3tiot den od transferot pa pupu sega za sega se si e vo red normalna bremenost ... taka da nema vrska deka ivf e prosledena so rizicna bremenost se si e toa najnormalno isto kako prirodna bremenost barem jas taka mislam i taka si ja teram

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот mikimini)
Непосредна врска до пораките: 1518
17.4.2011 19:40:55   
mikimini
vodickata i jas mislam taka,ne mozam i jas 9 meseci da gi prelezam nekogas toa ne daj boze ako ne saka da bide i po priroden pat moze da se sluci nesto pupu da ne dade Gospod,ajde samo napred i ke se izdrzi pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1519
18.4.2011 12:24:34   
prvenka
Cestitki za novite trudnickiuser posted image user posted image user posted image Bidete srekni i veseliuser posted image
Eve jas se javiv vo fond da prasam dali mi go imaat razgledano predmetot,i mi rekoa deka vo petokot prosol na komisija i e pozitivno resenuser posted image
Sega cekam da go dobijam vaucerot,pa so gospod napred do edno slatkouser posted image

(Одговор на членот mikimini)
Непосредна врска до пораките: 1520
18.4.2011 13:18:39   
zmej1
Zdravo rr-ki,
Odamna nemam pisano,im cetitam na site novi trudnici a na onie sto cekaat user posted image  sto pobrzo da gi vidat i da im se pridruzat.Znam kolku e tesko i jas gi cekav moite user posted image  tri godini.
Jas si uzivam vo bremenosta, osven gadenjeto i macninite user posted image ,inaku sum 8-ma nedela so bliznacinja .Pozdrav do site

(Одговор на членот prvenka)
Непосредна врска до пораките: 1521
18.4.2011 13:37:32   
chery33
zmej1 cestito user posted image user posted image uzivkaj si sega vo bremenosta

(Одговор на членот zmej1)
Непосредна врска до пораките: 1522
20.4.2011 11:38:27   
bate
sakam neskoj ako imal slicna sitoacija da mi kaze. ovoj mesec nemam menstruacija mi kasni 5 dena (ne sum bremena), ne znam zosto??user posted image nemam ni kapka krv. mnogu sum zagrizena da ne ima nekoj problemuser posted image ? a vo juni ke pravam in vitro? ve molam nekoj ako imal slicno iskustvo neka kaze.
pozdravcinjaa

Непосредна врска до пораките: 1523
20.4.2011 12:51:21   
dafne1
i jas go imam istiot problem ovoj mesec ne mi dojde menstruacija a ne sum bremena a mi kasne ne znam dali ke mi dojde ovoj mesec toj mesec nemav ovulacija i imav policisticni jajnici dali e od toa neznam a i jas se spremam za invitro

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1524
20.4.2011 14:26:08   
Olivia
ИЗВОРНА ПОРАКА: zmej1

Zdravo rr-ki,
Odamna nemam pisano,im cetitam na site novi trudnici a na onie sto cekaat  sto pobrzo da gi vidat i da im se pridruzat.Znam kolku e tesko i jas gi cekav moite  tri godini.
Jas si uzivam vo bremenosta, osven gadenjeto i macninite ,inaku sum 8-ma nedela so bliznacinja .Pozdrav do site

Te cekav Zmej vaka ubavo da ni se pofalis kako se odvivaat rabotite ,sega ke go istrpis gadenjeto posle seto cekanje mila, me izraduva sto nosis bliznaci, teraj si ja so lesno bremenosta i pisuvajni pocesto kako raste meseto pozdrav dusickeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 1525
Страница:   <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Име за моето девојче?
Fiona

Во очекување на моето ќеркиче, сеуште сум во размислување за нејзиното име. Ве молам за ваше мислење.

Ирина (27%)

Ирена (15%)

Бела (34%)

Срна (10%)

Искра (14%)

Број на сите гласови: 121

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!