Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 21.5.2011 14:46:25
Olivia
Zagrizena znaci cenite pogore se samo za Ivf postapkata so transfer, pokraj samata postapka vo cenata ne se vkljuceni drugite ispituvanja, hormonskite ispituvanja,hormonskata terapija(inekciite, da napomenam deka sekoj slucaj e razlicen i sekoj ima potreba od razlicna doza na inekcii i toa vlijae mnogu na cenata), folikulometrija,spermogram i hormonski balans kaj partnerot,i uste mnogu drugi sitni raboti koi gore dole ke ja zaokruzat cenata okolu 2000e , vo nekoi kliniki so zapocnuvanje na procedurata IVF najcesto se vkljuceni odreden broj na eho i folikulometrija koj ne treba dopolnitelno da se plakaat a koi se popratni i zadolzitelni vo samata procedura!
RE: Вештачко оплодување - II дел 21.5.2011 19:28:43
zagrizenaa
da znam deka treba ispituvanja.ama jas site gi imam napraveno brisevi hss hormonska dozaza spermogram sega se mi e vo red.a samo ifv bez ispituvanja kolku kosta?i dali parite gi vraka fondot za inekcii ili ne?i dali fondot dava odobruvanje za ifv bez inseminacii za zeni so namalen amh.samo toa mi e problem.pozzz
sto e toa folikulometrija?jas pojma nemam od ovie raboti hehee
< Поракaта ја уредил Olivia -- 21.5.2011 19:40:15 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 24.5.2011 9:13:27
Cooper
anebebe mislam deka Rh vlijae..posto stanuva zbor za bremenosta bilo da e po priroden pat ili INF.Tvojot soprug treba da e Rh negativen za da nema problemi..vo drug slucaj ako e Rh + deteto ke bide Rh+(se predava po dominanten pat)...Tvojot organizam ne go prepoznava Rh(bidejki nemash) i pocnuva da izrabotuva antitela...za vreme na prvata bremenost se sozdavaat antitelata..i zatoa toa ne vlijae na bremenosta..no vo vtorata bremenos veke ke ima izraboteno dovolno antitela..i po toj nacin go unishtuva bebeto..go napaga.. sega so modernata medicina se stavaat inekcii posle prvata bremenost..i nema da imash problem vo vtorata..pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.5.2011 9:49:38
Cooper
zagrizena jas sum so namalen amh no sum na privatno...nemozam da ti odgovoram... inaku imam od 8 jajcekletki izvadeni 6 embrioni super kvalitetni oti gi ostavija da se oplodat prirodno..utre ke odam za embriotransfer..i potoa cekanjeee na ..pozdrav do site
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.5.2011 10:32:49
anebebe
dali po ET nekoja od vas ostna vo bolnicata po dolgo vreme na pr 2 - 3 dena po svoja zelba zaradi prevencija , posto sum od po daleku od dr grad pa se dvoumam dal da ostanam nekoj den vo bolnicata ili odma da si zaminam
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.5.2011 12:06:16
Gorde J
Jas ostanav 3 dena i ostanav bremena. Sega lekarite velat deka nema potreba ni da se lezi ni 2 saati. Ne mozis da bidis pameten sto da pravis. Ako imas nekoj blizok da ne zivee na sprat vo Sk ostani tamu ama doma si e doma Inaku najdi dobra kola so dobra amortizacijada ne gi civstvuvas mnogu dupkite po patot sto gi ima nasekade i po avtopati i po lokalni patista
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.5.2011 17:14:08
bile_r
Jas bev mnogu isplasena kako i sekoja RR koga ode na transfer i pobarav da ostanam vo Skopje vo bolnica na sto Petanovski mi rece deka nema potreba i lezev samo cas i polovina i si trgnav za Kavadarci no posle doma 3 dena strogo miruvav i rezultatot e pozitiven Ajde so lesno i da ne izraduvas
RE: Вештачко оплодување - II дел 25.5.2011 23:01:35
Olivia
Anebebe samo opusteno mila i ke stignes do uspehot, porzo da si docekas odgovor od fondot i nabrzo da spodeluvas iskustva od tvojata bremenost po drugite temi, ti ja prakam seta sreka da te sledi vo postapkata
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.5.2011 15:20:10
Cooper
zdr na site rr..jas deneska napraviv ET(3 embrioncinja)i eve sega cekame.. :)) najvaznoto e ubavi misli i da si kazesh:neka bide so bide..toa sto zavisi od mene ke go napravam..t.s da odmaram..da se pazam..da se hranam pravilno..drugoto e bozja volja..kako e pisano taka neka bide..pozd do site
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.5.2011 16:57:18
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cooper
zdr na site rr..jas deneska napraviv ET(3 embrioncinja)i eve sega cekame.. :)) najvaznoto e ubavi misli i da si kazesh:neka bide so bide..toa sto zavisi od mene ke go napravam..t.s da odmaram..da se pazam..da se hranam pravilno..drugoto e bozja volja..kako e pisano taka neka bide..pozd do site [/quote
Cooper ajde so sreka, ti posakuvam za dve nedeli da si vidis Edna rabota samo sakam da te prasam,kako ti vratile tri embrioncinja koga kaj nas mi rece doc.deka so zakon e dozvoleno samo dve..jas minatoto IVF imav 3 odlicni, no mi vratija samo dve, a tretoto go frlija ...moze bas toa ke se fatese..
RE: Вештачко оплодување - II дел 26.5.2011 22:52:09
Olivia
Cooper so tebe sme, brzo da ti minat denovite i samo so radost i nasmevka, iskreno ti posakuvam da ne izraduvas ovde so visoka beta pa i trite neka se fatat, da slavime ivf trojka , srekno mila
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.5.2011 8:01:29
Cooper
pinokio2010 mene mi vratija 3 za da ne go frlat tretoto..oti imav 6 embrioncinja ama 3-te rastea zaedno..drugite ke gi cekame da vidime do sabota kako ke se razvivaat za da gi zamrzneme..a 3-toto trebase da go frlat..jas ne go pravam invitroto vo Mk..a mi kazaa deka se so mn dobar kvalitet embrionite i zalno e da go frlat...i tuka e 2 ILI 3 no sega koga veke se razvivaat dobro zal mi bese da im recam 2 ..cel zivot ke mislam a sto ako bea i trite??? ..zatoa bozja volja neka bide so bide..jas samo ke cekam..pozdrav do site
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.5.2011 11:07:16
Olivia
Cooper ke moze li malku da ni pises kako odese procedurata vo klinikata vo koja go pravese IVF-to , da sporedime koi se razlikite ili slicnostite so nasite kliniki ovde vo MK.Se nadevam vremeto ti pominuva i povtorno ke pisam te cekam so visoka beta