|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
27.5.2011 12:39:53   
Cooper
da se razbira i onaka sega samo lezam user posted image .. ispituvanje nna FSH LH Estrogen I Progesteron ipocnav so inekcii FSH PERGOVERIL(mi kazaa deka se za mladi zeni) od 2-riot den na ciklusot..na 5 den pravev ispituvanje Estrogen i LH..i podolziv so dvojnata doza od pergoveril+ antagonist Cetrotide(za da ne dojde do hiperstimulacija)..za 9 dena mmi bea gotovi folikulite i endometriumot po sto ja staviv inekcijata Otrivelle da sozrevanje na folikulite..i posle 36 casa mi pravea punkcija...
posle puncijata zimam analgin na pladne i dvapati dnevno kortikosteroid + vaginalno gel sto sodrzi progesteron
ne mi kazaa nisto za jadenje,osven pomalku sol..mi rece doktorot deka ne e ubavo da lezam celo vreme...tuku i da sednuvam od vreme na vreme..mi zabrani velosiped haha toa posledno mi paga na um segauser posted image user posted image ..vo ponedelnikot mi bese punkcijata a embrionite mii gi vratija vo cetvrtok..sekoj od niv bese so razlicen broj kletki(6,7 i 9)
toa e za sega..ako ima neshto drugo da mi dadat da pijam ke vi kazam.. pozdrav

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1726
27.5.2011 18:59:43   
bebabeba
Cooper dragicka ti posakuvam da se raduvash i da si ja osetish radosta koja site nie ja posakuvame tolku mnogu veke odma:-)kebide se draga samo so pozitivni misli.
Dushicke procitav deka i tvojot AMH beshe nizok,mojot e <0.16,dali e mnogu nizok za da se uspee da mi napravat invitro so moi jajce kletki?Pozdrav dushicke i raduvajne so najubavi vesti

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 1727
27.5.2011 19:48:29   
Cooper
bebabeba ic ne se sekiraj za niskoto AMH kaj mene vo pocetokot lekarot se cudese dali ke mozam da imam moi kletki ama se zavisi kako organizamot ke reagira na stimulacijata..se slucuvaat cuda...od 11 jajcekletki 8 bea super..a se oplodija 6 :)) i se bese so super kvalitetni..ne se sekiraj nemoze da znaesh dodeka ne probash..ti posakuvam mn uspeh

(Одговор на членот bebabeba)
Непосредна врска до пораките: 1728
27.5.2011 20:13:37   
cika
bebabeba mila i mojot amh e 0,16 i jas sum mnogu zagrizena ,a mislam deka i fondot ne dava odobrenie so nizok amh ,a tvojot fsh kolku e  pozz i se najdobro na site  pozz 

(Одговор на членот bebabeba)
Непосредна врска до пораките: 1729
27.5.2011 22:03:08   
zagrizenaa
i jas imam nizok amh  1.18 gin mi predlozi inseminacija ete sega cekam rezultati zauser posted image user posted image .ne mi se ceka uste 1 nedela hehe nedaj boze da ne e uspesna ke se resam na ifv.zs mislam deka sansite se mnogu pogolemi.samo me koci toa sto ne davaat odobrenie od fondot i ke mora na privatno.pozz

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 1730
28.5.2011 0:34:55   
zagrizenaa
 daj boze da ti uspee ifv.i toa 2 bliznacinja hehee ti drzam sreka kako se pravi punkcija bolno e ili??so anestezija???kolku vreme kako i sto mozes li da mi kazes????i kloku te kostase na privatno taka??pozz

Непосредна врска до пораките: 1731
28.5.2011 23:18:33   
betti
cooper mila kade go pravese ivf bidejki i jas pijen andol i vaginallen gell koi soderzi progesteron
ti posakuvam visoka betaa i da se fatat site tri embrioncinauser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот zagrizenaa)
Непосредна врска до пораките: 1732
28.5.2011 23:19:36   
betti
cooper jas go pravef ivf vo svajcarija

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 1733
28.5.2011 23:56:23   
zagrizenaa
kolku te kostase vo svajcarija ako ne e tajna?odamna pravese ili sega?

Непосредна врска до пораките: 1734
29.5.2011 0:16:09   
betti
zagrizena draga vo svajcarija ivf me kostase 7000 fr punkcija lekovi transfer potoa so zamernati embrioni skoro 3000 fr

nomozam eke da izdrzam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image celo vreme mislam na user posted image user posted image user posted image dusa me boli no ke se boram do uspeh

< Поракaта ја уредил Olivia -- 29.5.2011 0:36:03 >

Непосредна врска до пораките: 1735
29.5.2011 0:22:51   
zagrizenaa
ne se sekiraj naset_o ke si dojdi koga togas.gospod koga ke saka.jas cekam rezultati uste 1 nedela.napraviv inseminacija.pa ako saka gospod ke bide i mene od um ne mi izleguva ova nesto bebe bebe bebe i bebe.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
imam mnogu bolki vo dolniot del na stomakot ne znam zs???i mi e kako poduen....

< Поракaта ја уредил Olivia -- 29.5.2011 0:33:13 >

Непосредна врска до пораките: 1736
29.5.2011 9:46:00   
dafne1
ej luge jas sum nogu srekna vcera mi stasa odobrenie od fondot za ifv sega me interesira kakva e procedurata neka mi pise nekoj odma li pocnuvas so inekcii ili ne bidejki planiram da odam na odmor

Непосредна врска до пораките: 1737
29.5.2011 9:50:25   
Cooper
dafne1..za inekciite neznam..samo sakam da ti posakam mn sreka mn trpenie i sila i da ne izraduvash so user posted image ..user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 1738
29.5.2011 22:08:16   
betti
zagrizena i mene stomakot mi ja kako natecen no mozit od maka je je poduen jas si vikam ke puknam od maka za bebce no po nekogas si vellam ke podit mora da bide gospot e golem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1739
30.5.2011 9:29:44   
Cooper
sakam da si popravam edna greska ...znaci posle ET zemam kortizon(jas sum pisala kortikosteroiduser posted image user posted image )..+analgin i progesteron...eve deneska mi e 5-ti den od ET..nema da lezam veke..ama nema ni da setam..doma i da vidime sto ke bide....pozdrav do site RR

Непосредна врска до пораките: 1740
30.5.2011 11:50:20   
Olivia
Dafne srekno vo tekot na celata procedura neka ishodot bide edno ili povekeuser posted image ,so doktorot najubavo ke se dogovoris koga da se pocne so terapijata,treba da pocnes so inekcii od prv den na ciklus no sepak za toa najubavo ke se dogovoris so nego vo zaviusnost koga treba da dobies pred ili posle planiraniot odmor.Srekno user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 1741
31.5.2011 13:41:34   
anebebe
ufff edna nedela pomina otkako gi podnesovme dokumentite za ivf vo fondot lele kolku bavno mi pominuva vremeto user posted image user posted image edvaj cekam da go slusnam odgovorotuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1742
31.5.2011 14:44:23   
babyhope
anebebe и јас го исчекувам одговорот. Прочитав дека дафне1 го добила писмото а поднела 1 ден после мене, па се јавив во ФЗО кај Љубица. МИ рече дека комисијата го разгледала мојот предмет но дека она негледа дека има несто во врска со мојот случај. Со еден збор- ни позитивно ни негативно. Барем јас така си го толкувам. Единствено што ми рече дека треба да го очекувам писмото на домашна адреса,а него го нема.
Дали некој некогаш се соочил со ваква ситуација. Дали ова е знак дека ќе ми бараат други интервенции и докумнти.
HELP!!!!

(Одговор на членот anebebe)
Непосредна врска до пораките: 1743
1.6.2011 23:21:35   
Olivia
Zeni koi ste vo ocekuvanje nauser posted image , do kaj ste kako vi pominuva vremeto?
Anebebe i Babyhope opusteno ke stignat dokumentite ne se grizete ve cekaat ubavi denoviuser posted image

eve samo mal tekst koj ke donese nasmevka na vasite lica da vi go razubavam denot, eve sto ne ceka site:

Си беше едно дете кое се припремаше да дојде на свет.
Еден ден тоа го запраша Бога:
„Господе ми рече дека утре ќе ме испратиш на светот, но јас сум толку ситен и немоќен, како ќе живеам таму?““
Бог му одговори:
„Од сите ангели ти избрав еден само за тебе. Тој ќе те чека и чува. Секој ден ќе ти пее и ќе ти се смее. Така што ќе ја осетиш неговата љубов и ќе бидеш среќен.“
„Добро, а како ќе ги разберам кога нешто ќе ми кажат кога не го знам нивниот јазик?“ - запраша детето.
„Ангелот ќе ти ги кажува најубавите и најслатките зборови кои ќе можеш да ги чуеш во светот и така што внимателно и со љубов ќе те научи да зборуваш.“
„Слушнав дека на земјата има и многу лоши луѓе, кој ќе ме штити од нив?“
загрижено продолжи детето.
Бог се насмевна и рече:
„Твојот ангел ќе те штити за било што, па макар и по цена на неговиот живот.“
Детето го погледна Бога и со расплакано гласче рече:
„Но јас сум многу тажен што никогаш повеќе нема да те видам.“
На тоа Бог му одговори:
„Твојот ангел секогаш ќе ти зборува за мене и ќе те научи на патиштата кои водат до мене.“
Тогаш во рајот се прекина тишината и гласовите од земјата допреа до него. Детето сфати дека мора да оди и го постави последното прашање:
„Господе кога веќе морам да одам, кажи ми како се вика мојот ангел?“

Господ му одговори со голема насмевка:

„Не е важно кое е нејзиното име, ти ќе ја викаш МАМА.“
user posted image

< Поракaта ја уредил Olivia -- 1.6.2011 23:24:55 >

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1744
1.6.2011 23:39:44   
anebebe
uff Olivia mn bavno mi minuva vremeto edvaj cekam da pocnam so postapkata za ivf me plasi i toa sto dodeka pocneme ke fanat i golemi zestini i kako ke bide neznam a inaku za tekstot cista 5 mn ubav user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1745
2.6.2011 0:02:19   
Olivia
Anebebe nebaraj pricini koi ke te razocaruvaat kako na pr. zestinite koi doagaat, toa se takvi nebitni raboti koi site ke ne snajdat a ti najvazno e sega da go zacuvas pozitivniot duh i da bides nasmeana mama naskoro, raduvaj mu se na sekoj nov den , samo so edna misla, deka sekoj mig si se poblicku do celta, navivam za site vas da go docekate toj golem den sto pobrzo , zapomnete so vas go trcam maratonotuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот anebebe)
Непосредна врска до пораките: 1746
2.6.2011 9:30:59   
Cooper
zdr na site rr..kaj mene eve pomina edna nedela od transferot..nekako ne mine vreme..i knigi citam i spisanija..ama ne mine nikako..no ajde uste malku vo ponedelnik mi kazaa da napravam hCG pa ke vidime..pozd do site

Непосредна врска до пораките: 1747
2.6.2011 13:56:33   
nadbet
cooper gledaj da uzivash, ne se zamaraj, odnesuvaj se kako da si user posted image , gali si go stomaceto i zboruvaj mu na embrionceto. Ke vidish deka se ke e vo red. Ti stiskame palci i cekame pozitivni vesto od tebe vo ponedelnik. Se najubavo milauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1748
2.6.2011 23:42:39   
zagrizenaa
daj boze da si bidisuser posted image so dve bliznacinja 2 radosti istovremeno.heheeeeee i ic ne misli bidi pozitivna i ke si bidi.uzivaj si.......pozdravceuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1749
4.6.2011 21:24:56   
bebabeba
Cika mila izvini shto ne ti pishav ama bev malku prezafatena i nemav ic otvoreno na forumot,mislam deka FSH mi beshe 18,ne mi se tuka rezultatite zatoa neznam tocno ama mislam deka beshe tolku.Pa ne znam srce kako odat tie raboti so fondot ama mene od samiot rezultat na AMH i od moite godini(36),faktot deka dolgo vreme nemozam da ostanam bremena i 3 stimulacii so Klomifen ukazivaat deka moram da odam na Invitro,stimulaciite samo bi mi gi troshelo jajce kletkite a ne se sigurni kolku invitroto.Pa neznam kako ke odi.Ovaj ciklus me prati doktorot pa ke vidime shto ke kazi.Pozdrav dragicka

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?