cleo
|
Zdravo dragi R-Rajki. Me nemase podolgo na forumov, imav pricina za toa, no sega navistina imam potreba od vasa poddrska i druzba. Pred se da im se zablagodaram na site clenki koi me poddrzuvaa po privatni poraki, navistina mi znaci toa. I eve ja sega mojata prikazna, izvinete ako postov e podolg. Pravev ivf po treti pat vo Remedika, i vtoroto mi bese tamu, a prvoto vo Sistina. Za vtoroto si pominav mnoooogu loso,se izmlatretirav do maksimum,mi pravea dve punkcii za dva dena (nekontroliran broj na jajce kletki + E2 ripna na 6 000) ,srede Juli,nadvor milion stepeni,bolki, stresovi,agonija,uzas...ne me cudi sto prokrvarev na 10 den. Spored mene golem propust na doktorot,no nema veze odime ponatamu. Se ke preziveam samo da bidne. Ovoj pat odevme na kratok protokol,modificiran ciklus. Mi izvadi 5 jajce kletki ,se oplodija 4,mi vratija 3 so odlicen kvalitet, na treti den. I se rabira js kako najgolem baksuz dobiv napad na bubreg so enormni bolki i povrakjanje tri casa posle transferot uste dodeka lezev vo bolnica. Vednas mi uklucija infuzija so Spasmex i mi pomina, a ostanav i edna vecer kaj niv. No smrtno sum uplasena da ne gi izgubiv embrionite poradi napreganjeto pri povrakjanjeto, iako doktorot me uveruvase deka ne e mozn toa, ama nekako poveke na nikogo ne veruvam...ova od iskustvo go kazuvam zasto bev zaslepena od verba pa dobiv samo ogromen rizik po moeto licno zdravje. Nejse...Se vrativ doma, odlicno se osekav,pocnaa takanareceni simptomi, koi znam deka vsusnost ne se simptomi tuku reakcija na teloto od terapijata. Primam Crinone gel navecer, Aspirin 100, Clexan inekcii, Dekortin H od 20 mg i Tifol. Primiv Luveris inekcija vednas posle transfer po preporaka od doktorot. Ima nesto sto mnogu me maci i voznemiruva - od transferot do denes (6 den) gradite i bradavicite me naboluvaa a eve od denes toa cuvstvo se namaluva. Svesna sum deka toa e los znak i toa me ubiva vo poim. Nabreknati ne mi bea voopsto ni od pocetok, ama me naboluvaa, a eve od vcera vecer pooveke ne tolku. I toa e toa..no sepak nadezta posledna umira. Dali nekoja od Vas i se slucilo ova, a sepak na krajot imala pozitiven ishod?? Mnogu ke mi znacat vasite odgovori i poddrska. Na site momentalni iscekuvalki vi posakuvam uspeh i psiuvajte kako se osekate, pa da spodelime iskustva. Se nadevam ke se druzime. Pozdrav, Cleo
(Одговор на членот betti)
|