Anushka -> RE: Криза во бракот (24.4.2009 15:04:03)
|
Draga Mami i ostanati koleshki... Koga gi citam vasite iskustva, kako da se gledam sebe si vo minatoto. Jas "uspeav" eden brak (a Boga mi i zdravje) da si upropastam zaradi razni dushebriznici koi se pojavuvaa vo vid na rodnini, no najmnogu vo vid na svekrva. Togas ne mi se veruvase deka bas mene mi se "padnala" najlicemernata, najsebicnata, najogranicenata i najnecuvstvitelnata svekrva. Pricinite za site moi nesreki gi gledav vo nea. No, koga pocnavme so soprugot da ziveeme odvoeno, togas svativ deka problemot e pogolem, t.e. deka e vo celoto semejstvo, ili potocno i vo nego i negovoto vospituvanje (citaj nezrelost). Mnogu, mnogu patev. Duri vo mislite poveke vreme i' posvetuvav na svekrva mi, otkolku na moite bebinja i sebe si. Se cuvstvuvav vistinski Kalimero i se' si stavav na srce. Da ne dolzam: Mami, resenieto e vo nas samite. Receptot za sreka e ednostaven: promaja vo usite + nasmevka na liceto + i zastanuvanje na Tosho Sega, vo ovoj brak, deklarativno, za se' i' davam pravo na svekrvata. Se "uzasnuvam" kolku sum zgresila so rucekot i kolku nikogas nema da znam da gotvam kako nea, nitu pak nekogas ke mi uspee da bidam kako nea (a sirotkata ne ni znae deka ne ni imam namera da bidam kako nea). Taa si zivee vo filmot na nejzinata sovrsenost, soprugot mi e sreken kolku se soglasuvame, a ne se ni dvojcata svesni deka na krajot, sekogas izlaga po moe. A toa ne e ni najvazno. Najvazno e sto sum si sega na ra'at, "uvo" ne me boi za nsito, osven za moite decinja, za sebe i, se razbira, za mojot sakan.
|
|
|
|