kikimiki -> RE: Криза во бракот (16.1.2011 1:11:32)
|
lele majko mila, i jas mislev deka sum edinstvena kako i ti humana, ama ne bio taka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Otkako mi se rodi kerkickata pred nekolku meseci idiotov od mojot maz, ne znaese veke sto da napravi i kako poveke da me iznervira. Se pocna so toa deka jas sum sakala majka mi da bide glavna baba, a majka mu da sum ja isklucela. Kaj nas toa e problemot. Jas go dojam deteto, a toj mi stoi nad glava i mi drnda: kaj majka ti nedelava bese 4 pati, a kaj majka mu , so koja ziveeme vo ist dvor sum bila 2 pati. A taa pak sekojdnevno mi doagjase po 3 pati na den. E pa sto e mnogu , mnogu e...Se borev, objasnuvav deka ne e taka, pogresno gleda na rabotite, probuvav da najdam zaednicko resenie, i eden den mi pukna filmot i mu rekov: ti i majka ti mi objavivte vojna, ke ja dobiete, ama ne znaete vo koja crkva se krstite. Ne ste svesni kakvo oruzje drzam u raka, pa ako go ispukam proektilov, pri toa mislam na kerka mi, majka ti i tebe namesto da ve vika babo i tato ke ve vika po ime, a i tebe ke te mnozi so nula, iako si i tatko. Kako majka sum vo prednost i mozam da go napravam toa, iako nesakam da dojde do takvo nesto, sepak toa ne e zdravo. Ama ako sakate vojna ke ja imate. Mene dosega nikoj ne me kleknal na kolenici, pa nema ni ti da me kleknes. Mislam deka treba da bideme malce po resitelni i poostri, jas probuvav da go resam problemot so fino, so razgovor, ama od nego ne dobivav povratno, toj si terase so inaetot i so raspraviite. E dosta e rekov, i svrtev nov list. Ocigledno deka so mazite treba samo ostro, tie ne se vrazumuvaat inaku. Pa vo megjuvreme mu dadov do znaenje deka ima crven karton vo odnos na deteto i odlukite za nego, zasto smetam deka toj se odnesuva mnogu detski, a ja veke imam edno dete od nekolku meseci, i ne mi treba uste i 36-godisno bebe. Pa eve go sega bara nacin kako da ne dobie, i kako da se ukljuci i toj vo grizata za beebto. Ke dobies moznost mu rekov ako porasnes, zasto se dodeka se odnesuvas vaka ke sedis na klupa za rezervni igraci i ke bides samo posmatrac, a ke sluzis samo da mi obezbedis se sto mi treba za bebeto. Zasto ako me iznerviras uste malku ke popies i tuzba za psihiscko maltretiranje na rodilka ......pa ti misli mu ja, kolku i kako ke ti naplatam? Ke ja otsakas majka ti za 2 sec. i nema veke da ti tekne ni da mi ja spones. A i nejze ja otpeav vo edna prilika, i megju drugoto i rekov deka ne sakam veke da mi doagja i deka nejzinoto prisustvo po 3 pati na den sekojdnevno, ama bas ic ne mi e potrebno. Se ukute i nema veke stapnato kaj nas.E stvarno veke ne mozev, se dodeka ja so dobro, so cile...mile...bllablabla....tie po svoe i mi praat nervozi. E sega prijateli moi ke vidite edna moja druga strana i ne bas prijatna za gledanje.....ama sami si ja baravte. I da znaete deka imam rezultati od toa, ama uste nema da popustam i ke go maltretiram do iznemostuvanje mm. Moite solzi koi gi isplakav vo tie nekolku meseci od poroduvanjeto.....e boga mi skapo ke go kostaat. So niv samo taka treba. NE SE RAZBIRAAT TIE SO DOBRO
|
|
|
|