Индијците први го откриле чудотворното дејство на поединечни зеленчуци и зачини кои делуваат на будењето на сексуалната желба. Нивната кујна тежнее кон исполнување на храната со сите најбитни состојки за создавање на животна енергија.
Следејќи ја нивната филозофија и уметност комбинирана со зачини и храна се отвориле нови научни сознанија околу нивното делување врз човековиот организам.
Храната која поттикнува љубовна магичност не смее да биде тешка и обилна бидејќи личноста ќе биде уморна. Спремете му на партнерот лесен оброк, личен на изглед, а наградата сигурно нема да биде пропуштена.
Школки, кавијар, бадеми и квалитетно вино се зборови и афродизијаци на кои ретко кој може да остане рамнодушен. Зачините никако не би смееле да ги пропуштите, особено сафранот и морското орефче.
Виното го опушта телото и на организмот му дава голема сексуална желба. Но, не смеете да претерувате со пиење бидејќи желбата за секс едноставно ќе се намали, а чоколадото користете го како средство за поттикнување на хормонот за среќа, блажена состојба или за ослободување од стрес.
Слатко пиле Топчиња грозје прелијте ги со коњак и ставете ги да одстојат.
Пилето зачинете го со зачини наменети за него и печете го на јак оган додека не поцрвени на сите страни.
Додајте малку пилешка супа и ставете да се пече уште 40 минути, а потоа ставете печурки и грозјето со коњакот. Печете го уште 15 мин.
Лут манго Парчиња шунка зачинети со бибер завиткајте ги и ставете ги во една чинија.
На тоа додадете тенки парченца излупено манго.
Ставете лут зачин, ликер од манго и лимонов сок односно сето тоа прелијте го преку мангото. Оставете го да стои 10 минути.
На крајот може да го украсите со кисело млеко.
Овошје и сирење Сирење, јаболко, портокал и круша исецкајте ги на мали парченца.
Додајте грозје и посипајте ги со ситни ореви и бадеми.
Потоа промешајте ги во сок од портокал, млеко, шеќер и цимет. Сето тоа добро промешајте го и прелијте го преку салатата.
Оаза на зачини Преполовете ги печурките, зачинете ги со сол и пиперка и пржете ги на маслиното масло цели 10 минути.
Пресечете на парчиња сирење моцарела, горе ставете ги печурките, додајте малку маслиното масло, лист босилок, малку першун и ставете го во печка додека моцарелата не почне да се топи.