Felly RR -> RE: Затнато носе (4.5.2012 22:41:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: light Nie vecerva ne spievme imamvem temperatura nad 38 , kaslame nosot ni e skroz zatnat, solzi ni tecat,ova nie prv pat so temperatura i prvpat da e nastinata, bev na lekar, ni dade paracetomol deneska nemame temperatura no uste ne mozeme da disime spie po 10 15 min posto ne moze da dise i se razbuduva a vecerva treba da patuvame kako ke pomineme ne znam a mnogu mi e strav ne znam sto da i pravam so nosot dali smeam daja inhaliram imame 7 meseci ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Стави и физиолошки раствор во носето, и аспирирај го секретот почесто за да дише полесно. Плус нема ништо лошо да го пробаш и лекот со кромидот, сигурно ќе попушти носето ИЗВОРНА ПОРАКА: light Ej ve citav i go probav vednas no ne ni pomogna izgleda mnogu e nastinata i stavam fizioloski rastvor plus so pumpa i zedov eden sprej no ne pomaga c ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Консултирај се со педијатарот дали можеш да и ставиш ампула гентамицин во капките или во физилошкиот да делуваат локално, греота е ако не може да спие, малку бар да и се одзатне носето ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR Гентамицин со оперил на ќерка ми и даваат само кога има страшен секрет од нос. Значи зелени, лепливи мрсули. Сепак гентамицинот е антибиотик со широк спектар и не би го давале за затнат нос. За затнато носе аква марис спреј, не капки. Спрејов не да одзатнува нос, одма протекува. И топла бања пред спиење. Ако има Т главата да не се мие. ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Па затоа реков, не знам колку и е затнат носот, и каков и е секретот, ама ако има детето мака треба пал веројатно да се консултира со педијатарот за да се смени нешто
|
|
|
|