niki -> RE: Колку сте задоволни од вашиот кум? (20.8.2009 23:55:11)
|
Bocko, mi gi zema zborovite od usta. Vcera ja citav temava i sakav da iskomentiram, ama ne najdov vreme i eve denes citam si srocil se sto sakav da kazam. Inaku jas imam duplo kumovi, imam pisuvano veke, onie koi me vencaa vo crkva, koi po redot i obicaite mi donesoa golem poklon, kolku golem neznam bea pari, no toa e sosema nebitno bidejki jas niv sum gi videla 2 pati vo zivotot sose svadbata i mene mi se totalni stranci, ni muabet nemam so niv, prvo zatoa sto sme razlicni generacii, potoa ziveeme razlicno, na razlicno intelektualno nivo sme razlicen ekonomski i socijalen status imame i ziveeme vo 2 razlicni drzavi. I si gi imam ovie sto mi se tuka sto mi bea svedoci vo maticno, so koi si se druzime koi poklon i kupuvaat na kerka mi samo za rodenden i toa nesto simbolicno isto i jas na nivnoto since no si go imame muabetot se pomagame, tuka sme si za loso i za arno i niv si gi pocituvam i mnogu poveke mi zznacat od onie drugite. Mene licno mi se dopaga onoj model i znacenje na kum koj go ima vo zapadnite zemji, znaci toa e nekoe blisko lice koe vo slucaj nesto da im se sluci na roditelite ke ja prevzeme grizata na nivnite deca i od toa pogolem poklon nema, djabe ti se frizideri, televizori, sporeti ili neznam na sto veke se palime nie koga ke se spomne kum, koga vo najteskite situacii nema na kogo da se oslonime.
|
|
|
|