Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 4.3.2010 10:56:03
pacuvce
Весна сте требале да им кажете дека ви требаат за вакцина,веднаш ќе ви ги направеле...Ние така направивме минатиот пат...Не боцнаа,им рековме дека треба да примаме вакцина и веднаш ги обработија...
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 19.7.2010 19:42:47
Albi
Nie samo sto napolni 3 meseci ni preporacaa krvna slika lele koga mu zemaa krv od prst tolku placese sto duri mislam deka togas prv pat mu gi vidov solzite da mu tecat. Rezultatite ni ispadnaa anemicnost pa sega sme so Ferum lek i apce vit. C kako sto mi kaza pediatarot prvo zoste sme na adaptirano mleko Nan 1 pa ne go bendisal mnogu zosto ima skrob i vtoro zosto jas celata bremenost bev na negativa so hemoglobinot pa sega ke vidime na drugite rezultati kako ke ispadne
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 19.7.2010 23:00:51
Isabella
I na Isabella i zemaa krv od petata koga se rodi, megutoa roditelot mora prethodno da potpise soglasnost. Toa se zema za analiza na zdravstvenata sostojba na bebeto, a i za evidencija na bebeto.
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 28.7.2010 14:36:30
Sandric
E sega bas se iznervirav!!!! Od bolnica ne ispustija so pokaceno CRP, odkako predhodni ni bea pokaceni i leukocitite, i pievme sirup i denes na kontrola. I na krvnata slika se mu ispitale osven CRP I sto sega pak da go nosam na bockanje
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 19.8.2010 11:09:26
gvenda
deneska prv pat ni zemaa krv na 3 meseci i 10 dena zaradi vakcinata i nea ja primivme i sea cekame reakcija daj boze da nema rezultatie ni se sledni hgb 119 ; wbc 6,4; rbc 4,24 mislam deka se ok iako hemoglobinot mi e malku nekako zoso granicata e od 115 sto mislite
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 19.8.2010 11:33:44
blue_blue
на моите им земаа крв веднаш по раѓање. Мислам дека им е тоа нормална процедура на болниците, прво за да видат крвна група на бебето кај мајки со РХ негатив (што беше мојот случај и иако и мажот ми е РХ негатив, они спеак по процедура им земаа крв), а и за да видат дали сите параметри се ОК. На пример жената што лежеше со мене во соба - бебето имало многу ниско ниво на шеќер па одма го ставија на инфузија со гликоза и го контролираа шеќерот следните 2 дена
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 19.8.2010 13:10:28
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: gvenda
deneska prv pat ni zemaa krv na 3 meseci i 10 dena zaradi vakcinata i nea ja primivme i sea cekame reakcija daj boze da nema rezultatie ni se sledni hgb 119 ; wbc 6,4; rbc 4,24 mislam deka se ok iako hemoglobinot mi e malku nekako zoso granicata e od 115 sto mislite
Ако бебето е само на цицање нормално е нивото на хемоглобин да е во границите, супер сте, кај нас на 3 месеци беше 111
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 21.8.2010 18:26:40
Felly RR
Кај нас на 3 месеци хемоглобинот беше 135, а на 6м- 115, и д-рката ни даде сируп Легофер, ама рече за да нема МАтеа проблеми со мешето, јас да го пијам бидејќи сеуште цица, и треба да го пијам до др месец, на 9 месеци кога ќе провериме пак крвна слика да видиме.
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 22.8.2010 21:30:30
BILE.F
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
И на Миа и беше толку хемоглобинот. И што ви рекоа Snowhite, има потреба од дополнително железо?
Не, нема потреба, рече дека е на граница, ама е супер за бебе што цица
Нас ни земаа крв на 3месеци и 1ден, се беше добро само хемоглобинот беше 109, па еве пиеме ц-витамин и ферум сирупче! Па ќе видиме како ќе ни биде крвната слика наредниот месец!
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 22.8.2010 21:47:06
Тања РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly
Кај нас на 3 месеци хемоглобинот беше 135, а на 6м- 115, и д-рката ни даде сируп Легофер, ама рече за да нема МАтеа проблеми со мешето, јас да го пијам бидејќи сеуште цица, и треба да го пијам до др месец, на 9 месеци кога ќе провериме пак крвна слика да видиме.
Aуууууууууу Фели педијатар ти го рече ова? Па секој лекар БИ ТРЕБАЛО да знае дека мајчиното млеко е сиромашно со железо и дека со земање на железни препарати од страна на мајката нема бенефит за детето. Ќе мора само да си го зема сирупчето. Ќерка ми пиеше Ферум Лек уште од самото раѓања, колку само се мачеше кутрата, камо среќа да можев јас да го пијам место неа.
RE: Кога прв пат се вади крв кај бебињата? 23.8.2010 9:01:16
Felly RR
Да, Тања, педијатар. Е сега, дали е во право или не - не знам. Сепак и да е како што велиш ти, мислам дека нема да му наштетам на моето дете ако го пијам јас. Зошто еве и на дечиња со послаб хемоглобин, не им дале сирупче, па и да не стигнува до неа железото што го пијам јас- може нема да има бенефит, ама нема ни да има штета.