mina_m -> RE: Нешто неверојатно :) (4.2.2010 14:06:49)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29 читам и не си верувам на очите :-( Место мајчино млеко, бебиња јадат хамбургери Британката Лин Солт (24) има 190 килограми и е мајка на тројка стари осум месеци, но наместо да ги храни со храна за бебиња и со мајчино млеко, таа им дава сендвичи и друг вид брза храна, јавуваат светските агенции. Бебињата имаа шест месеци кога првпат им дадов да јадат хамбургер. Бидејќи се' уште немаат запчиња, јас им ја џвакам храната, па им ја давам. Понекогаш им подготвувам лазањи во микробрановата печка. Им давам и бебешка храна, но сметам дека сендвичите нема да им наштетат. Сакам да ја вкусат храната што јас ја јадам за да знам што ним најмногу им се допаѓа - вели Солт. Таа забременила од своето момче, но врската набрзо прекинала и сега живее со своите родители. Како невработена прима социјална помош, а многу од парите троши на храна. Солт вели дека избегнува на бебињата да им дава храна што е нормална за нивната возраст зашто се плаши да не станат анорексични. # poremetena rabota,greota se bebcinjata...ama vakvi primeri tuka kaj sum kolku gi ima po mcdonalds i drugi fast food,sednati majkite i tie butaat, na decata im butaat a uste neprknati nit zabcinja izlezeni,i zatoa sega noviot zakon e dokolku decata dojdat do prekumerna tezina a ne e soodvetna so godinite,visinata i genot ke im gi zema drzavata posto ne se sposobni roditelite da gi cuvaat vo normalni granici i uslovi.
|
|
|
|