Felly RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (29.5.2014 23:26:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90 Женски би сакала да ве прашам за совет.Значи овие денови сум на план да ја фарбам косата посветла од што ми е сега значи некаде измеѓу плаво и кафено,поточно светло кафено.Е сега ќе си се фарбам дома.Ама прашањето ми е значи која фарба според вас е најдобра и нај нема да ми ја оштети косата.Значи не ми е сега оштетена ама природно ми е поретка.И плус не знам дали има врска тоа дека се уште го дојам син ми па дали е штетно фарбањето за време на доење или не.А не можам веќе да чекам ми здосади веќе една та иста боја сакам малку промена.[sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90 Женски би сакала да ве прашам за совет.Значи овие денови сум на план да ја фарбам косата посветла од што ми е сега значи некаде измеѓу плаво и кафено,поточно светло кафено.Е сега ќе си се фарбам дома.Ама прашањето ми е значи која фарба според вас е најдобра и нај нема да ми ја оштети косата...... Defne90, има фарби без амонијак можеш во подобро снабдените маркети да купип, пишува на нив, а можеш и по аптеките има природни фарби, во Виола има, не знам дали имате кај вас. Јас искрено би отишла на фризер, зошто знам порано многу тепко ја добивав нијансата која ја сакав поради тоа што имам црвен пигмент на влакното, па на фризер ми ја погодија со мешање на две фарби во одреден соднос, после дома знаев како да направам. Се надевам добро ќе ти испадне. [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa Defne i jas dojam pa eve si se farbav pred eden mesec a se farbav i koga bebeto mi bese 2 meseci. Mislam deka ne e stetno da se farbas so farba sto ne sodrzi amonijak. Zemi si ja Casting na L'Oreal, belkim ke ja najdes po parfimeriite, imaat mnogu ubavi nijansi i plus ako vlaknoto ti e potenko mislam deka od prva ke ja pogodis nijansata. Jas pred eden mesec se farbav so edna farba od Garnier, Olia se vika, nijansata super izleze so tek na mienje osvetluva ama mnogu me pecese kozata na glavata a em bez amonijak bese. Prvpat takov nus efekt mi se pojavi. Imam kadrava kosa ama tenko mi e vlaknoto, sama si se farbam bez problem a kosata mi e prilicno dolga. Ja stavam farbata vo flasickata sto e vo pakuvanjeto i si ja nanesuvam ka kosata postepeno i se razmackuvam so rakavicite. E sega farba ko farba ja ostetuva kosata ama ne se farbame plavi skros pa da ni ja izgorat kosata jakite hidrogeni[sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90 Женски би сакала да ве прашам за совет.Значи овие денови сум на план да ја фарбам косата посветла од што ми е сега значи некаде измеѓу плаво и кафено,поточно светло кафено.Е сега ќе си се фарбам дома.Ама прашањето ми е значи која фарба според вас е најдобра и нај нема да ми ја оштети косата.Значи не ми е сега оштетена ама природно ми е поретка.И плус не знам дали има врска тоа дека се уште го дојам син ми па дали е штетно фарбањето за време на доење или не.А не можам веќе да чекам ми здосади веќе една та иста боја сакам малку промена.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|