RE: Каква фарба за коса користите? (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Убавина и мода

Порака

deluxe -> RE: Каква фарба за коса користите? (31.5.2014 23:38:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90

Навистина е убаво ова со шатирањето ама некако захтева сето тоа и почесто посетување на фризер и одржување за што јас немам време.А инаку еве ваква сакам да ја направам косата како нашата Каролина [sm=smiley1.gif]
[img]http://www.karolinagoceva.net/news-gallery/one-dec-2011/1.jpg[/img]

Моето е за нијанса потемно ама слично е многу.Изатоа знам дека ќе фати.Пред 8 години се исфарбав плаво и ми фати,па таа боја секако ќе фати мислам.Мене дилемата најмногу ми беше околу тоа дека доев ама бидејќи и со тоа расчистивме ќе си земам сајос,ми ја фалеше другарка ми таа со таква фарба се фарба и јас ќе пробам.Па ќе ви ставам слика овде да видите како излезе кога ќе се исфарбам.[sm=smiley1.gif]

Дефне јас ја имам оваа боја на коса ,како Каролинче[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Јас ја користам Субрина Шарм-46,Лешник нијанса.Многу добар сјај има,и долго време стои,не обледува како другите фарби после неколку миења косата добива без веза сјај.Оваа е супер.Пробај ја ако си веќе решена за ваква боја.

Defne90 RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (31.5.2014 23:47:11)

Да дефинитивно сакам ваква боја и уште од одамна планирам ама никако да се решам.Делукс ме предомисли, да знаеш дека ќе земам од субрината.Гледав баш твојата коса прееска и ми се допаѓа како излегува.Ништо овие денови да се подослободам и одам и земам од таа.[sm=smiley1.gif]

omorfo89 -> RE: Каква фарба за коса користите? (6.6.2014 16:46:48)

На Гарниер се најубави [sm=smiley1.gif]

Defne90 RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (6.6.2014 19:38:11)

Јас денеска се исфарбав конечно.Си зедов од Гарниер колор сензејшн 8.0 светло плава.И ми излезе баш како што си сакав светло кафено.[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Еве оваа и ми исапдна потемно.[sm=smiley1.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/13/0606/edd-P59205.png[/img]

Defne90 RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (6.6.2014 19:58:53)

Јас денеска се исфарбав конечно.Си зедов од Гарниер колор сензејшн 8.0 светло плава.И ми излезе баш како што си сакав светло кафено.[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Еве оваа и ми исапдна потемно.[sm=smiley1.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/13/0606/edd-P59205.png[/img]

и да додадам што е најважно ми ги покри белите влакна.Ни трага ни глас од нив нема.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

deluxe -> RE: Каква фарба за коса користите? (6.6.2014 23:59:10)

Ајде Дефне сликни се ,да те видам [sm=smiley1.gif]Итересна е боичкава,баш сега деновиве планирам да се фарбам и тоа посветла нијанса и оваа ми изгледа супер.Кај мене ќе фати баш како на сликата,бидејќи во коренот ми е порасната и природно сум со светла коса,некако тие нијанси ми одговараат ќе се збогувам со кафеавите,им се враќам на плавушите[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Defne90 RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 0:43:03)

Делукс сликам ама не ми излегува убаво сега на светлото кога е пуштено.Утре ќе ја сликам на денска светлина и ќе ставам обавезно.Сега излегува некако многу потемна отколку што е.

princessa -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 9:30:07)

Дефне да пратиш слика обавезно, многу е убава фарбата. Мене не ми одговараат фарби на гарниер, од последната се разочарав. Ја обожавам фарбата на Лораел преферанс, одлична е. Најубава фарба што ја имам користено досега.

omorfo89 -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 9:54:53)

Дафне и јас ја купив фарбава се надевам и мене да ми фати светло кафена [sm=smiley36.gif]

Defne90 RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 10:23:44)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0607/fvj-IMG-20.jpg[/img]
Еве вака ми излезе,инаку имав така доста потемна коса одсега што ми е и затоа не ми фати толку светло.Инаку така на живо кога гледаш е малку посветло.Ама во секој случај,доколку се стави таа фарба на посветла коса секако дека и посветло ќе излезе.Јас и наредниот пат планирам да ставам он неа.Инаку на кутијата си имаше прикажано каква че излезе и мене баш така ми и испадна.Баш лешнак боја.

Defne90 RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 10:29:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: omorfo89

Дафне и јас ја купив фарбава се надевам и мене да ми фати светло кафена [sm=smiley36.gif]

Оморфо тебе бидејќи имаш ставено и бланш би требало многу посветла да ти излезе.Јас си ја ставив на природната боја.

omorfo89 -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 17:03:13)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0607/fvj-IMG-20.jpg[/img]
Еве вака ми излезе,инаку имав така доста потемна коса одсега што ми е и затоа не ми фати толку светло.Инаку така на живо кога гледаш е малку посветло.Ама во секој случај,доколку се стави таа фарба на посветла коса секако дека и посветло ќе излезе.Јас и наредниот пат планирам да ставам он неа.Инаку на кутијата си имаше прикажано каква че излезе и мене баш така ми и испадна.Баш лешнак боја.

Дафне се надевам па сега моментално ваквам и е косата како твојата дури и малку посветла [sm=smiley1.gif] инаку многу ти е убава косата [sm=smiley1.gif]

deluxe -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 17:32:46)

Дефне супер си[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 17:47:30)

Nikakva garbage vo zivotot nemam staveno imam 29godini I seuste nemam potreba od farba. I osven prvut sto mi stvara mojata kosa I toa odvreme na vreme drug problem nemam no sega I toa go resavam so pienje caj od lipa I zalfija 11 dena od koga ke mi zavrsi ciklusot pocnuvam so pienje caj I tolku

Defne90 RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 19:04:01)

Девојки фала за комплиментите,мило ми е што ви се допадна бојата.[sm=smiley1.gif] Навистина и мене ми требаше промена.Инаку се имам фарбано и порано јас тогаш дреч црно се фарбав.Е сега пуцам накај посветло.Инаку сега мора да се фарбам косата почна да ми побелува имам и бели влакна и не ми е естетски убаво така да си ги носам и да не ги покривам.А инаку да секако дека природно си е природно и е најубаво,ама и промена не е на одмет.Сепак секој според вкусот.[sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: Каква фарба за коса користите? (7.6.2014 21:25:57)

Супер промена која што баш одговара за летно време а со тек на време мислам дека ќе осветли[sm=bravo.gif]

Snowhite RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (8.6.2014 0:46:36)

Јас користам Syoss фарба, таква почнав кога бев бремена демек со помалку амоњак била и продолжив со нејзе и за сега сум задоволна

Kvisko -> RE: Каква фарба за коса користите? (11.6.2014 14:58:49)

Јас почнав од ппоследново фарбање да користам Garnier Oliа и сега за сега сум супер задоволна.

princessa -> RE: Каква фарба за коса користите? (11.6.2014 15:07:36)

Еве и некој задоволен, јас оваа фарба никогаш повеќе нема да ја купам поради нус ефекти што си добив.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Јас почнав од ппоследново фарбање да користам Garnier Oliа и сега за сега сум супер задоволна.

omorfo89 -> RE: Каква фарба за коса користите? (16.6.2014 9:39:32)

Женски , имам друго прашање. Ми дојде идеа плава да се правам [sm=smiley36.gif] косава моментално ми е ваква еве и слика да видите

[img]http://www4.slikomat.com/13/0616/3ea-360927.jpg[/img]

црвено портокалова ми е од бланшот што го ставив пред скоро месец. ама сега пред 3 дена се фарбав со гарниер 8.0 меѓу најсветлите ама не ми фати ни малку [sm=hudicek1.gif] дали направив грешка што се фарбав пред да ми дојде мензис [sm=zmeden.gif] како и да е препорачајте ми некоја фарба сакам да ја направам некоја беж-руса боја зашто онаа многу плава незнам дали ќе ми стои, дали да ставам од палете најсветлите или ако знаете некои од овие фарби loreal majirel , rilken cinemax , igora и Koleston само не од кене и еволушн зашто ги нема кај нас

Defne90 RR -> RE: Каква фарба за коса користите? (16.6.2014 15:08:52)

оморфо црвените нијанси многу тешко излегуваат и затоа ќе ти биде потребно доста време за да ги снема.Сигурно ќе треба да ставиш барем уште два пати плава боја па да почне да бледее.Инаку кога ќе почне да бледее ќе почне да мава на портокалово.И кога ќе се осветли доволно ќе можеш да си ја офарбаш со посакуваната нијанса.Меѓутоа додека да осветли фарбај се плаво затоа што од друга нема ни да се приметува.Прашај во парфимерија или во аптека за осветлувач од палете.Ја осветлува косата за три до 4 нијанси.Тоа си е фарба де од оние што се плавите другарка ми ставаше беше црна и стана кафеава навистина и ја осветле.Друго не знам што да ти кажам,ќе биде тешко додека да се добие посакуваната боја ама штом си се нафатила тогаш...инаку немој често да се фарбаш пробај барем преку месец затоа што ќе ти изгори косата од плавите фарби дека тие имаат најјак хидроген.поздрав се надевам дека ќе си ја добиеш посакуваната боја.[sm=smiley1.gif]

omorfo89 -> RE: Каква фарба за коса користите? (9.11.2014 18:31:25)

Јас оддамна не сум пишала овде[sm=smiley36.gif] па сега косата ми е плава баш како што сакам , претходно ми беше нешто подобро од преходната слика ама морав да одам на фризер за да ја направат како што сакам , па таму ме офарба со еволушн 11.11 и 12% хидроген и бш ми се погоди бојата. Од тпгаш ја фарбав со таа фарба со 9% хидроген ама при секое фарбање ме пржеше многу и дознав дека фарбата е многу јака па сега сакам да сменам д ставам гарниер 111 од линијата колор сензејшн. Ја имате ли пробано? Додека бев црна со неа само се фарбав убаво мириса а и не ме пржеше главата, па ме интересира каква е плавата.

http://i1262.photobucket.com/albums/ii605/slavicas89/deb9f051-5a17-44cf-ba1c-dbba50c1c4a4_zps129aad92.jpg

ваква ми беше

сега е ваква

http://i1262.photobucket.com/albums/ii605/slavicas89/a4d97623-2381-40b4-9548-6be424f0692d_zps4c0c972b.jpg

mamicki -> RE: Каква фарба за коса користите? (9.11.2014 20:26:02)

Eksplicit na Aura 1.11. Ama brzo se izmiva, Preporaka za dobra ledeno-plava?

elenak -> RE: Каква фарба за коса користите? (10.11.2014 10:13:05)

Јас користам Гарниер 111 ама од црвената палета. Скоро ја открив ,баш таква како што сакам ми излегува, сиво плава, не жолта.

mamicki -> RE: Каква фарба за коса користите? (10.11.2014 10:15:25)

Garnier color sensation 111, Elenak?

Страница: <<   < Претходна страница  4 5 6 [7] 8   Следна страница >   >>