boni25
|
Pisav pred nedela dena kolki mi jadese malata i preku nok se se smeni, znam deka na nekoi ke vi zvuci smesno i ke mi recete deka sum srekna majka sto deteto i jade, ali seriozno pocnuvam da se zagrizuvam, znaci ne znam sto se sluci preku nok ali malava kako da ne videla jadenje vo zivotot, znaci konstantno e gladna, i nema za nea dovolno, seuste ne sum ja testirala do kade moze da odi, znam deka ne e zdravo tolku hrana ali stvarno ne znam kako da izlezam na krraj , hrana ne prebira, bukvalno jade se, samo da ima nesto vo usta, do pred nedela dena piese nautro po maksimum 180 ml ad, sega pie 210 i bara uste ali ne i davam, posle 3 saati jade okolu 150-200 gr ovosje, a jadese po 120, i pak ke kazam jas tolku i davam ona place za uste, rucekot i odi nakaj 180 do 200 grama zelencuk, pa mlecna kasa 150-200 gr, pa mleko pred spienje 210 so placki zasto saka uste si sedi so usteto otvoreno i si ceka. jas iskreno se nadevam deka e nekoja faza posto mislam deka pola kilo ima staveno za nedela dena, a da ne zboram deka veke glupo mi e da jadam pred nea, pocnav da se krijam posto samoo gleda vo mojata hrana , se oblizuva so usticeto i probuva da zeme od kaj mene za da stavi vo usta, ve molam utesete me deka e samo faza. nie nikogas sme nemale problem so jadenje ali si znaela kolku i e dosta, sega veke ne znae, duri od sto e tolku gladna mislam deka nemam vreme da ja stavam lazicakata vo tanjirceto, cel obrok go jade za maksimum 3 min, ne znam dali e do deteto do mene, i kazav na pedijatarot, ona mi se smee mi vika super si e deteto neka si jade kolku sto saka ama znam deka ne etaka.
(Одговор на членот Annet)
|