Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Блаже Конески ВЕЗИЛКА 1. Везилке, кажи како да се роди проста и строга македонска песна од ова срце што со себе води, разговор ноќен во тревога бесна? - Два конца парај од срцето, драги, едниот црн е, а другиот црвен, едниот буди морничави таги, другиот копнеж и светол и стрвен. Па со нив вези еднолична низа, песна од копнеж и песна од мака, ко јас што везам на ленена риза ракав за бела невестинска рака. Судбинско нешто се плело за века од двете нишки, два созвучни збора, едната буди темница што штрека, другата буди вкрвавена зора. Везилке, крени наведена лика, погледај в небо во претпладне златно: се шари таму и чудесно блика твојата везба на синото платно. За тебе нема ни вечерен запад, ти - морно око на трепетна срна. Две бои таму ти горат и капат, две шарки твои - црвена и црна. Зар не се плашиш од јаркоста нивна, и најмил спомен дека ќе ти згасат? Зошто се губиш, ти строга, ти дивна, дните ти минат, прокоби се гласат. - И најмил спомен што в душа ми блесна се гаси од нив ко цвеќе без боја. Но ти што ловиш звук на чудна песна, ти си ја кажа судбината своја.
Ова го најдов на нет ....според песната што ја пее типот нели за Ана Моли е уствари му била некоја замислена девојка која е невообичаенаод другите
Песната Anna Molly од Incubus е инспирација за мојот ник. Таму пеат за една девојка Ана Моли, а најинтересно ми беше што тоа е игра на зборови, односно пеат за anomaly. Јас како што го разбирам текстот, девојката не ни постои, туку му е замислена во главата. Па тоа ми дојде некако интересно. Затоа секаде се потпишувам како AnnaMolly. Браво за кикичка, полн погодок.
А Везилка ми мене нормално ме асоцира на песната Везилка. Кикичка на кики бонбони Икана дека сега знам како се викаш, ме асоцира на твоето име :)
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 17.4.2012 15:01:36 >
Јас знаев за АннаМолли од каде е никот Кикичка ме потсеќа на кики - како фризура, Икана ми асоцира на Цакана уште од старт и тоа е тоа
Маца ми асоцира на неа точно, Натушка на некое плаво руско девојче (мада нема врска), и плус на девојка со големи наочари за сонце, тоа од првиот аватар што и беше
Ќе пишам и за другите да ми текне само...
Виктори ме асоцира на победа. Инаку, имаш право, кога се запознав со РР па посакав да се зачленам, токму тоа ми беше првата асоцијација, место каде се дружат, разменуваат искуства, се тешат, се советуваат, си помагаат- мамички, еден куп мамички
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
На другарка ми Меланија, што сега не се гледаме многу често. Многу ведра и позитивна личност, исто како и ти на темите до сега за забременување, со јак дух и сила за се.