|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рингеријада
7.4.2011 11:15:59   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

Имам јас утрински вежби кои траат пола саат - трчање по детето и обидување да ја облечам user posted image секој ден истото - таа сака боса да оди во градинка, а јас ја убедувам дека  е ладно и мора да облече кондури.
ај сега види во пп тања

Подобра гимнастика од ова здравјеuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 776
7.4.2011 11:17:23   
mama26
zdravo i od mene user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 777
7.4.2011 11:34:02   
Tanjat7880
Ooo taa gimnastika dami moi e so minliv karakter,sega mojot sin se oblekuva sam skroz,dodusha mu trebaat 20min,toa da go napravi,na pocetokot znaeshe i pantalonite obratno da gi oblece i corapite da gi stavi dvete na edno nodje i taka posle ushte 20min.se koregirashe a jas za toa vreme dremam vo dnevna i go cekam!Koga e veke so patiki spremen se poglednuva vo ogledalo i me prashuva "Zgoden sum,mamo?"Jas se topam

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 778
7.4.2011 11:39:00   
mama26
lepotani se bre od dete pocisto nemauser posted image

ajde koj e za kafe so mene samo sto staiv koj ne e zdravje drug patuser posted image

user posted image

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 779
7.4.2011 11:39:23   
Maca25
Ќерка ми ми бега по цел стан и не дава да ја облечам. Трча гола и мисли дека си играме брканица. Баш денес во градника со еден татко и една мајка зборевме за тоа колку се тешки децава од сабајле за облекување. Сите ги мачи тој проблем. Ама се поминува.
Него, кафе ќе прави некој?!?

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 780
7.4.2011 11:40:19   
mama26
ayyyyyy maco te pretrkav poveli pogore staiv...ziveli zdravi i zivi da sme i veseli sekoj den

Непосредна врска до пораките: 781
7.4.2011 11:41:10   
Tanjat7880
Mama 26 go turila i eve go ni cadi pred nos kafeto,fala ti

Непосредна врска до пораките: 782
8.4.2011 11:52:37   
AnnaMolly RR
Вчера свеки кога го зела Филип од градинка и кога дошла дома забележала дека има голема модрица на челото.
Се удрил некако во градинка, ама ништо не и кажала воспитувачката. И сабајле кога го однесов ја прашав што се случило, а таа вика: Па си играше во креветче и почна да плаче, јас го земав и видов дека е удрен, ама не знаев дали е од сега или од дома, па затоа ништо не сме кажале. Да бевме сигурно дека се удрил тука, ќе кажевме.
Не дека јас ги обвинувам нив што се удрил, нормално дека ќе се удира, дете е. И него ќе го удираат во градинка, и тој некој ќе удри. Само ме изнервира што не кажале.

Ама важно добро се адаптира, сега за сега по 3-4 часа максимум седи, од понеделник и за спиење ќе остане.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 783
8.4.2011 12:36:58   
Julie1
Јас денес сум цел ден тажна и вчера неможев да спијам ептен ме потресе веста за смртта на синот на една модераторка од Словенија. Денес прочитав и пост во кој таа опишува како починал, ќе се обидам да го преведам.... колку е животов суров значи, еве во кратки црти што пиша вчера модераторката Сибил:

„Ви благодарам на сите за вашите сочувства, со маж ми ги читаме и заедно плачеме.
Патрик беше целосно здраво момче, во вторникот во училиште јадел лепче, кога го каснал  лепчето еднопарче му отишло во душникот. Во преминот кај гласните жици, парчето леб повредило некој нерв кој го контролира срцето и срцето почнало да работи забрзано. Од забрзаната работа срцето брзо станува уморно и неможеа веќе да го вратат во природен ритам на работа.

Кога парчето леб би отишло право во душникот би можело да се искашла или би имал пневмонија сега, но очигледно судбината сакала тој сега да е помеѓу ангелчињата.

Не можам да разберам, навистина неможам колку беше живо дете, храбро и здраво, толку убав, мил мојот златен сончко......

А утре ќе го закопаме.... навистина незнам како ќе издржам“

Рингераја денес испрати венец од целата РР за погребот на малиот Патрик. Нека му е лесна земја.

< Поракaта ја уредил Julie -- 8.4.2011 12:44:29 >

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 784
8.4.2011 13:08:59   
Џесика
Навистина жално Јуле, јас вчера користев и google translate за да сфатам што се случило, колку-толку разбрав... навистина од здраво и право дете... голема трагедија, шок...user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 785
8.4.2011 13:14:11   
Maca25
Огромна трагедија. Од сабајле не можам да се соземам, откако прочитав. user posted image user posted image user posted image Нека му е лесна земја.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 786
8.4.2011 13:18:50   
fila
dali moze nekoj da mi objasni sto potocno se podrazbira primanje na plazma preku vena i zasto voopsto treba da se prima plazma inace se raboti za bebeto na sestra mi koe vo bolnica a ima 9 meseci

Непосредна врска до пораките: 787
8.4.2011 13:27:26   
Natuska85
Сочуство за малиот Патрикuser posted image ,значи стварно животот колку може да биде неправеден, од парче лебчеuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 788
8.4.2011 13:31:13   
annie
ИЗВОРНА ПОРАКА: fila

dali moze nekoj da mi objasni sto potocno se podrazbira primanje na plazma preku vena i zasto voopsto treba da se prima plazma inace se raboti za bebeto na sestra mi koe vo bolnica a ima 9 meseci
[/quote

едно од моите 3 деца се роди со нарушена функција на црниот дроб и примаше плазма околу 4 години.исто така на детска клиника во скопје ја даваат од различни причини како анемија,хипоалбуминемија па плазма некогаш даваат како замена на крв или албумини.што  дијагноза има бебето?

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 789
8.4.2011 13:40:48   
AnnaMolly RR
Сочувство за Патрик. Нека почива со ангелчињата.

Live and let live

(Одговор на членот annie)
Непосредна врска до пораките: 790
8.4.2011 13:48:11   
Bogdancanka
user posted image user posted image user posted image Socuvstvo za maliot Patrikuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 791
8.4.2011 14:22:02   
Pepelaska *
Сочувство за Патрик, вчера кога прочитав премногу се потресов ама не ми беше јасно како се случило, сега читам user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , уште еднаш ќе кажам, дете само Господ може да го доварди , им испраќам многу сочувствооо на неговите родителиuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 792
8.4.2011 14:26:38   
Olivia
Soocustvo do semejstvoto na Patrik, mnogu tragicno i zalno, me potrese sluckata.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 793
8.4.2011 16:09:49   
maki1
Socuvtsvo do semejstvoto i neka mu e lesna zemja na Patrikuser posted image user posted image user posted image user posted image .Navistina zalno.

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 794
8.4.2011 16:38:07   
arh_diz
Socustvo za semejstvoto user posted image user posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 795
8.4.2011 17:31:26   
irena801
zdravo kako ste
jas sum majka na dve deca

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 796
8.4.2011 22:19:13   
Pepelaska *
Добредојде ирена801, повели претстави се ТУКА, ама е тивко вечерва овде каде сте бе женски

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот irena801)
Непосредна врска до пораките: 797
8.4.2011 22:27:11   
Natuska85
Јас сум тука Пепелашка,до сега комшите беа кај нас кркавме  пуканки ,па да зирнам шо има на нет и на спиењ.Ти како си?Како малиот? 

< Поракaта ја уредил Natuska85 -- 8.4.2011 22:28:19 >

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 798
8.4.2011 22:30:21   
Pepelaska *
Јас сум секој ден се поумоуморна и поуморна незнам што ми еuser posted image ама сепак се полнам со позитивна енергија заради него, user posted image малиот е добар еве го нана овде до мене сега и јас ќе му се придружам

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 799
8.4.2011 22:54:50   
Палешка РР
И јас се спремам за спиење, само да ве поздравам за добра ноќ. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?