|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рингеријада
6.5.2011 12:28:41   
ferdunde
dobro utro i od mene vo ovoj navistina ubav soncev petok...jas imam kafica pri raka pa ajde site da se druzime so kafa ...
Tanjat te zalam ...i nie bevme pred dve nedeli isto ..Tobrex kapki bese terapijata sto ni pomogna...uste so prvata kapka ke progledas ama sekeko odi terapijata 5-6 dena...inaku kako dopolnitelna terapija Nesscafe za da gi otvorime ocite sabajlecki :)
pozdravce

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1351
6.5.2011 12:28:51   
lukas
kako ste mi zenski,jas eve sega pijam kafe,cela nok ne sum spana lukas celo vreme povrakase cekav da odi po nuzda da vidam dali ima prolivce imase malku,se javiv kaj maticnata mi dade darmflora,i mi rece da go drzam na dieta,lele mnogu sum isplasena kako povrakase na moment pomisluvav ostanuva bez zdiv,a jas pak budalata koga ne znaes taka ti e od koga ispovrati se po eden sat mu dadov mleko,budala jas i se pak ispovrati,dusicka i sega imase blaga temp.37.6,ne e nisto ama mi e strav...mi rece maticnata ako prodolzi so proliv i so naredno povrakanje da i se javam ako treba infuzija nesto...vo 6 i pol arno so i se javiv na sestra mi mi rece da mu dam nane cajce pa zaspa poaren bese spiese do kaj 9 i pol satot sabajlevo,ne mi se nosese na bolnica da go nosam oti ovie odma na infuzija ke go staveja...pa kazete mi ste imale vakvo iskustvo se plasam mnogu a ne treba...znamuser posted image

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1352
6.5.2011 12:35:27   
arh_diz
Lukas jas sum nemala iskustvo znam deka se dava cajce nane ili kamilica lazicka po lazicka.Infuzija ne e nisto strasno uste podobro ke mu e i davaj mu tecnosti voda
Ke mu pomine mozebi kasnal nesto neubavo

Биди тоа што си

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 1353
6.5.2011 12:39:20   
lukas
ne veruvam da e do ishranata,zaradi toa sto veke mu tecese nego noseto i mu bese malku crvenko grlotoi pie cefaklor,i sega ima i povrakanje sinoka i prolivce sabajlevo imalo nekoj virus so pvrakanje i so proliv na sestra mi isto malata go imase toa ,samo neka ne kreva temp.me interesira dali osven banana se dava i drugo ovosje,ili da ne davam drugo.osven supa grizincinja i jogurt so lepce?...pozzz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1354
6.5.2011 12:41:34   
Martins mom
Оф Лукас, душиче мало...побрзо да му поминеuser posted image user posted image user posted image user posted image А од што така му се случи? Не се грижи, ќе му пројде, не кревај паника

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1355
6.5.2011 12:45:04   
lukas
se trudam da ne krevam panika martins mom ama sinoka mi se cinese srcev udar ke dobijam arno mazot mi sto e posmiren i sto se razbira,me fakase strav samo za povrakanjeto oti nemase kutroto nisto vo zeludniceto i kiselinite gi povrakase nekolku sekundi duri cel ke se pocrvenese i ke ostanese bez zdiv ama ja pominavme nokta se nadevam ke bide podobar sega i nema da krene temp.ajde sega toa e ne sum edinstvena se znae deka so dete niz ova mora da se pomine...pozzz

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1356
6.5.2011 12:49:16   
mamadeja
Има сега стомачен вирус од сестра ми двете деца имаа. Не траеше долго. Од овошје давај му само банана или печена јаболка. Може јогурт или кисело млеко, повеќе течности ако може да пие ама да не се сокови. Ако има пролив може и линекс да му даваш, а исто така има еден прашок се раствора во вода  има вкус на глина   му се дава цел ден по неколку лажички добар е за пролив -во аптека сигурно знаат.  

Непосредна врска до пораките: 1357
6.5.2011 12:51:43   
ferdunde
Lukas ne se nerviraj ke mu bide podobro...decinja se tie se polesno proagaat iako e tesko da gi gledas koga se taka nemokni i bolni....Da ima stomscen virus po gradov i najverovatno mu e toa...jas im davam na moite elektroliti Humana rastvoreni vo sokce ( koka kola e najdobra ili sokce od jabolko ) ili cajce malce e bjlak vkusot no kapka po kapka so lazica ako treba im davam za da ne dehidriraat...ne go forsiraj ako nejke da jade podobro odreden period da ne jade da mu se smiri stomaceto a posle lesna hrana...morkovce...orivce...supa...jogurt..cajce
I lineks mozes da mu dades ako ima prolivce ama ako pocne da ti kreva temperatura odnesi go na lekar neka go vidat...inaku i samite sirupcinja davaat proliv a stom veke pie cefaklor adj mu linex nema da ima steta samo korist
i gusni go za da mu pomine pobrgu :)
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1358
6.5.2011 13:40:40   
mami2
Лукас јас и ти колешки сме биле ноќеска. Ние вчера бевме на роденден, беше весел и одеднаш почна да повраќа, направивме лом по цела куќа.
До дома а и дома уште неколку пати повраќаше, и само една голтка вода не ја поднесуваше. Цела  ноќ не спиеше. Сабајлево мм го однесе на лекар, направи анализа на крв и ЦРП излезе покачено. Од вечер кога ќе се потсмири стомачето да даваме антибиотик, затоа што е некоја бактерија  која најверојатно ја закачил во градинка.  А само што тргна, за сефте одеше осум дена. Температура немаше, ниту пролив
Д-р препорача да даваме електролити во кока-кола, супа готова (петел), да грицка медицински јаглен, печено јаболко, банана.
Инаку јас сум на работа моментално, ама со мисли далеку, немам концентрација и волја, и досадив на мајка ми на телефон, ама што да правамuser posted image user posted image user posted image
Инаку како се пренесуваат бактериите? капково, со допир, преку контакт, воздух???? Ми е страв за малата

(Одговор на членот ferdunde)
Непосредна врска до пораките: 1359
6.5.2011 14:25:12   
lukas
ЦРП излезе покачено.

mozebi glupavo sto prasuvam no sto e ova?   crp?
so pomin neka e....ajde da se nadevame deka vecer ke e se vo red i deka ke spieme kako jagninja site..pozzz

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 1360
6.5.2011 14:32:00   
Џесика
И Борјан од 1ви Мај има пролив, повраќаше, 2 дена и температура имаше... све се стабилизира, ама проливчето никако да се смири... Лукас, давај му ОРС електролити, да не ти дехидрира, оризова вода, варен морков, компир, чај од шипка за проливот, и полека ќе се среди... банана не му давај одма, таа оди некаде 3-4 ден од диетата, исто и леќа можеш да му даваш тогаш, сега строго ова варивото... јас пред пола саат се слушнав со матичниот, така ми рече... и линекс обавезно или лиобиф ампули, за пролив биле многу добри, ми ги препорача како ефективни... најверојатно е вирус, пошто и мене ме фати, ама среќа поминав само со повраќање... 

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 1361
6.5.2011 15:07:44   
mami2

sto e ova?   crp?

Не знам стручно, само знам дека е протеин, а со тестирање укажува на постоење на инфекција или воспалителен процес.
Се надевам дека ќе кренат глава дечкиве а и ние...

Непосредна врска до пораките: 1362
6.5.2011 16:27:33   
Octavia

ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

ЦРП излезе покачено.

mozebi glupavo sto prasuvam no sto e ova?   crp?
so pomin neka e....ajde da se nadevame deka vecer ke e se vo red i deka ke spieme kako jagninja site..pozzz

CRP е протеин во крвта и кога вредноста е покачена значи дека има некоја инфекција во организмот. Мислам дека кај мали деца треба да биде под 6. Мало покачување даваат вирусни инфекции, поголемо покачување има кај бактериски инфекции. Јас обично го правам тоа испитување за малата пред да прима вакцини.

Непосредна врска до пораките: 1363
6.5.2011 20:52:53   
mama26
glava me boli ke mi prsne,abe ocite me pecat user posted image

olivia te vidov tuka si si se vratila kako si pomina so tm?uste prasuvam pak jas ,se znae kako superrr user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 1364
6.5.2011 21:47:40   
nadica
девојки каде сте како сте? ми недостигате мн
јас се соочив со непланирани проблеми и затоа отсуствувам user posted image  жалам што не ќе можам да дојдам и на бебесаем но што е тука е побрзо да се разреши проблематиката па ќе ме има почесто

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1365
6.5.2011 22:05:46   
Olivia
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

glava me boli ke mi prsne,abe ocite me pecat 

olivia te vidov tuka si si se vratila kako si pomina so tm?uste prasuvam pak jas ,se znae kako superrr

Hehehe mama26 moze li tebe nesto da ti promkne,jas preeska samo na brzinka ve zirnav,I eve tuka sum se vrativ vo Sk, preubavo si pominav, si go vidov mm se iznaguskavme i nema detali da pisuvamuser posted image bitno mi dojde dusickata na mesto presrekna sum ama i nenasitna sakam pak, veke si razmisluvam kako odam pak user posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 1366
7.5.2011 9:14:19   
mama26
dobro utro user posted image   na site, i denes soncev den user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1367
7.5.2011 9:18:11   
Палешка РР
Добро утро и тебе мама26 user posted image  Ќе честиш по едно кафе?

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 1368
7.5.2011 9:24:07   
mama26
eve i kafence za site,,sirkam po forumov nekoj nokeska mozokot u sex mu bil  user posted image

user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1369
7.5.2011 9:24:53   
lukas
zdravo zenski lukas ja prespa cela nok bez nikakov problem kefoj sum nemase ni povrakanje ni nisto duri sabajle vo 6 i pol se razbudi i sega gledam dobar e no ne saka da jade ,supa mu davav sabajle i samo vodickata ja sakase,i mu dadov posle elektorliti izmesani so cajce...sega spie pak ,ne se ima iskakano za da vidam dali ima prolivce ama gledam nekako e podobar ,vcera dojde i maticnata na gosti kaj nas za da go dzirne,i rece deka ne mu izgleda loso,uh kurtuliv od infuzii oti ako odev na infuzija ke mi puknese zolckata...I am kefooooooojjjjjjjjjjuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1370
7.5.2011 9:27:04   
Snowhite RR
Добро утро јас само да ве поздравам, деновиве немав многу време да ве дружам, а и наредниве два, вечер сум на свадба во Битола, а утре на крштевка, вчера на работа си го пресеков прстот со склапел, гргаше крв, мислев ќе ми истечи цела крв и сега имам завој врзано дебел ко **user posted image user posted image Се нервирам како ќе одам со завој вечер, ама тоа е, сега уште малку излегувам в чаршија да испазарам нешто ситници наваму натаму. Убав викенд на сите

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1371
7.5.2011 9:29:58   
lukas
MMMMM,nekoj ke ni ide vo bt...pozzz...a za prstot ne se sekiraj kako so mi vika mene mazot mi nema da ti go secat.....
sam ke ti padne.user posted image ..se smeam ,da ne mi se nalutis..
.so pominuser posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1372
7.5.2011 9:32:54   
mama26
lukas milo mi e sto ste podobri user posted image

snoywajt najubavo da si pomines na svadba i pazi so toa nozevite sto napravi bre zensko do tolku da prst si iseces tolku ???

Непосредна врска до пораките: 1373
7.5.2011 9:34:36   
Палешка РР
Фала мама26 за кафето.
Snowhite убаво да си поминеш на свадбаuser posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 1374
7.5.2011 10:24:17   
penelopa
Убав ден и пријатен викенд на сите  user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 1375
Страница:   <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?