|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рингеријада
28.7.2011 13:23:45   
AnnaMolly RR
Прво да му честитам на син ти, имал голема среќа!
Второ, можам да ти дадам информации околу тоа. Вечер одам во Прилеп, баба ми и дедо ми се од таму и тие пред неколку години добија фамилијарно виза за во Америка на лотаријата. Ако сакаш ќе ги прашам подетално, па ќе ти пишам. Прати ми пп што поточно те интересира и ќе ги прашам.

Live and let live

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 2126
28.7.2011 13:34:40   
ananikol

Maca,jas neznam sto da mislamuser posted image  prvo neznam ni dali e legitimno izvestuvanjeto po msn navodno ke stignelo i po posta ama me buni toa sto uplatata po clen od 819 $ se uplaka preku Wester Union na licnost so ime i prezime i toa vo Anglijauser posted image jas mislam deka toa treba da se uplati na smetka na USA ambasada????
Sin mi e kefoviuser posted image toj sakase da studira tamu,nie ne se soglasivme pa zapisa ovde.Koj znae mozebi i ke mu se ostvari zelbata no nekako sumlivo mi e...Zgora na toa vo e-mailot pisuva samo ima i prezime nikakvi drugi podatoci a toj ne se sekava ni  koja adresa ja navel..dali  od mk ili od ovde ...pa user posted image
Zgora na toa sto me buni e deka ne samo potesno semejstvo ami deka mozis da uplatis i za braka ,sestri
babi....Mozebi nekoj samo saka da si go naplini dzebot,sto poveke prijaveni - podobro,neli?user posted image
Sakav da ja kontaktiram usa ambasadata ama telefonite koi se navedeni strikno se oznaceni za sto mozis da prasas ili da zakazes termin po e-mail a rokot za plakanje e do 4-ti avgust...
neznam,neznam,neznam....ako znae nekoj neka pisi

Непосредна врска до пораките: 2127
28.7.2011 13:38:46   
ananikol

Od tolku sto sum vozbudena,zaboraviv da vi se zablagodaram

Vi blagodaram na cestitkite i daj boze da e vistina ke mu se isponi sonot na sin mi.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 2128
28.7.2011 13:44:48   
anedespo
Има на сајтот на американска амбасада известување каде според бројот на пријавата можеш да си го провериш статусот. Еве линк:
http://www.dvlottery.state.gov/ESC/

Непосредна врска до пораките: 2129
28.7.2011 13:49:14   
zapce
Ананикол ве молам испитајте ја убаво ситуацијата за визава немој да е некоја превара, колеската што работи со мене - нејзина сестра пред неполн месец заминаа за Америка преку лотарија, таа ми кажа дека документите ги поднеле преку Kentaky consular centar -тоа е единствениот легитимен центар каде се врши изборот и се процесуира лотаријата, нејзината сестра добила известување по пошта, и имало некои формулари кои се симнуваат од интернет кои се пракаат во тој центар каде се проверува точноста на добиената виза, потоа се оди на интервју во амбасадата-а пред интервкуто се оди на лекарски преглед и тоа во они ординации каде што имаа склучено договор самата амбасада и таму во ординацијата се плаќа лекарскиот. Со лекарскиот преглед потоа се оди на интервју, а после интервкуто те известваат дали ке добиеш виза и парите ги уплакаш директно во амбасадата веднаш по известувањето дека си добила виза. Значи единствени трошоци се лекарскиот на лице место, и за виза откако ке се обави интервјуто. Лотаријата е БЕСПЛАТНА, не знам зошто му тражат пари
Ова ми го кажа колешката, нејзина сестра фамилијарно заминаа за Америка, а и таа има поднесено за Канад па чека одговор и доста е запозната со овие работи.

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

Непосредна врска до пораките: 2130
28.7.2011 13:54:10   
miana
Stom e po e - mail togas e definitivno prevara..Jas poznavam eden tip sto se bavi so vakvi stvari i mozat se da napravat ..I bas preku western union gi primase parite..Odma da prijavite vo POLICE!!!!!

Непосредна врска до пораките: 2131
28.7.2011 13:54:17   
zapce
Eve ti go linkot centarot
http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1321.html

Ако не сега - кога?

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 2132
28.7.2011 13:56:49   
miana
Neli imase izvestie vo vesnici za ovakvata prevara?Najubavo e da prasate i da se posovetuvate so policija ,tie ke ve upatat..Ili pak javi se vo ambasada na bilo koj lokal -kazi sto e rabotata i tie sigurno ke te prenasocat kade treb da se se javis i obratis..Ne veruvam deka za takvo nesto ke te izvestat po e mail - a baska i ova so western union mi e poznato mnogu!!!!! Nikako uplakanje!!!!

Непосредна врска до пораките: 2133
28.7.2011 13:57:11   
zapce
Moram da ti go postiram i ova, na angliski i e ama da bide pobrzo da ne preveduvam

Applicants selected in the Diversity Visa random drawing are notified by the Department of State, Kentucky Consular Center by letter, NOT e-mail and are provided instructions on how to proceed to the next step in the process

Ако не сега - кога?

Непосредна врска до пораките: 2134
28.7.2011 14:01:48   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: zapce

Лотаријата е БЕСПЛАТНА, не знам зошто му тражат пари
Ова ми го кажа колешката, нејзина сестра фамилијарно заминаа за Америка, а и таа има поднесено за Канад па чека одговор и доста е запозната со овие работи.

Лотаријата не е бесплатна. Кога се аплицира за лотаријата откако ќе ја пополниш апликацијата се уплаќаат пари, мислам дека беше околу стотина долари. Ама тоа е ПРЕД испраќање на апликацијата. Значи добил, не добил мора да се плати.

Мене ова ми личи на интернет измама, не ми е веродостојно. Преку мејл ако му стигнало дека добил виза и ТЕК СЕГА да уплаќа пари, тоа не ми е верно.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 2135
28.7.2011 14:07:18   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

Има на сајтот на американска амбасада известување каде според бројот на пријавата можеш да си го провериш статусот. Еве линк:

nema brojce ami vo e-mailot se naveduva deka po uplatata na parite ke ni stigne brojcetouser posted image

taka da nemozam nikade da proveram

< Поракaта ја уредил ananikol -- 28.7.2011 14:08:03 >

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 2136
28.7.2011 14:10:11   
ananikol

AnnaMolly,ja dobi li pp?

Непосредна врска до пораките: 2137
28.7.2011 14:11:54   
ananikol

Samo da go zaspijam user posted image  pa ke vi  go objavam e-mailot, se nadvam brzo ke zaspieme

Непосредна врска до пораките: 2138
28.7.2011 14:15:33   
miana
Ananikol,uste ednas ti kazuvam - NIKAKO uplata!!! ova e PREVARA

Непосредна врска до пораките: 2139
28.7.2011 14:17:57   
AnnaMolly RR
Женски, ОВА мора да го видите, се пукнав од смеење!

Live and let live

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 2140
28.7.2011 14:18:20   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol

AnnaMolly,ja dobi li pp?

Не, ништо немам добиено!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 2141
28.7.2011 14:21:15   
miana
Abe Onur i Seherezad se razveduvaat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Kako li Kaan ke go podnese ova? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 2142
28.7.2011 14:41:25   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Мене ова ми личи на интернет измама, не ми е веродостојно. Преку мејл ако му стигнало дека добил виза и ТЕК СЕГА да уплаќа пари, тоа не ми е верно.

Da navodno da uplatime za da ni go dadat brojceto....

Tema za dilema e toa sto sin mi ne se sekava so sigurnost kako apliciral no misli deka toa go napravil preku nekoja agencija

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 2143
28.7.2011 14:45:24   
Maca25
Кога аплицирал? Јавете се во агенциите кои посредуваат за вакви работи, видете дали некаде постои како корисник. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 2144
28.7.2011 14:53:13   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Кога аплицирал? Јавете се во агенциите кои посредуваат за вакви работи, видете дали некаде постои како корисник. 

Maca,toj apliciral preku internet proslata godina(po pretpostavka maj mesec) i misli deka preku nekoja agencija go napravil toa.Cisto ete kako na zafrkancija go popolnil i go pustil i go zaboravil.....
E sega mislime deka taa agencijata si bara da i gi uplatime parite za da ni go dadat brojceto.. NO dali e se toa taka???
Izmama ili vistina ???? Vo prasanje se okolu 3300$...

Непосредна врска до пораките: 2145
28.7.2011 14:56:10   
Maca25
уф, тоа се многу пари. нека буричка по мејловида не го најде мејлот преку кој аплицирал. обично таков мејл не се брише user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 2146
28.7.2011 15:20:59   
mama26
arh diz fala za cestitkite

ananikol 3000 i kusur dolari? ti zanes deka 99 % lazat ili pak 100 % ?>?  i objasni mu na sinti deka ne cvetaat rozi tamu i deka mnoogu se raboti,,pozdrav  nemoj da me svatis pogresno daj boze da e taka ama jasa neveruvam..edino da odi preku studenti i da se zeni tamu..pa taka inaku umre toa vreme so lotarii

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 2147
28.7.2011 15:22:55   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

znaes uste kolku  ima  vakvi aplikacii  ?user posted image i so znaminja i so pecati americkiuser posted image

< Поракaта ја уредил mama26 -- 28.7.2011 15:23:50 >

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 2148
28.7.2011 15:23:28   
Maca25
мама26 честито нова работа!!! што работиш, ако не е тајна?

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 2149
28.7.2011 15:24:15   
arh_diz
Mama26 ako si vo frizernica da ti doagame da ne sreduvas

Биди тоа што си

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?