Melanija RR -> RE: Дали постите? (25.11.2014 16:41:07)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond Lani gi postev boziknite posti, godinava ne znam sto da pravam, so ogled na toa deka sum bremena, znam deka e dozvoleno za trudnici i stari lica konzumiranje na mleko i mlecni proizvodi. Mesoto ke go odbegnuvam. Sepak ke go prasam selskiot pop za mislenje. ИЗВОРНА ПОРАКА: AneLav RR Јас никогаш во животов немам држено пости, ниту пак се имам причестено. Можам да постам тоа не ми е проблем но ми е гроза да се причестам. Единствени пости кои ги држам, поради религијата се велики четврток и петок, Бадник. ИЗВОРНА ПОРАКА: scared Јас имам постено 3 години по ред за Велигден, цели 7 недели, од кои првата и последната без зејтин. Два пати се имам причестено, првата година кога постев незнаев како идат работите и касно отидов ,причесната веќе беше завршена :( Сега го постам секој петок. ИЗВОРНА ПОРАКА: Defne90 Jas sum od onie luge sto cvrsto veruvaat vo Boga megutoa so postoenjeto i pricestuvanjeto sum skarana.Tesko mi e da postam i zatoa se imam precesteno samo ednas uste dodeka bev mala.I mi imaat kazano deka e podobro da ne ni postam voopsto otkolku da postam vo maki i iskusenie.Inaku i jas postam samo za badnik ama mi se ima slucuvano da zaboravam pa i togas da se omrsam,najcesto okolu decata,zatoa sto tie se uste mali za da postat pa so niv i jas.
|
|
|
|