MademoiselleNina -> RE: ИВФ во природен циклус (4.8.2015 12:50:30)
|
Здраво, да се пријавам, :) овој циклус ќе правам на модифициран природен циклус, кај Ивановски во систина. Ќе примам само 3 гонал инекции. Па ќе видиме. Инаку пијам вит е, фолна, вит д, б комплекс, аспирин и пентоксифилин. Се надеван овојпат дека ќе биде... :) ..............Вчера почнав со Гонал, па денес и утре и во петок на ехо, Ивановски е на одмор, па ми закажаа кај Адамовска. Докторката не ја знам , се надеам дека и таа е супер :) ........ вчера примив cetrotide и gonal, и денес ќе примам исто, а утре сабајле треба да ми земат крв за ЛХ и Е2, па ехо и ќе ми кажат што понатаму. ...............Јас утре имам пункција, вчера примив cetritide во 2ипол попладне, и вечерта примив стоп [sm=smiley1.gif] Лх ми беше 2.7 Е2 660. Докторката рече дека еден е доминанатен фоликул и дека тој уште од почетокот бил селектиран и дека не им давал на другите да пораснат доволно. Имав уште 2-3 околу 14-15 мм, но дека ќе морам да примам Choriomon заради тој едмниот кој е поголем. Ми рече дека најверојатно ќе се прави пункција само на тој еден, и дека другите најверојатно нема да пораснат... Незам дали Ивановски ќе се врати од одмор, а ако не се врати пункцијата ќе ми ја прави Адамовска. Така испадна [sm=smiley1.gif] па сеа што биде нека биде [sm=smiley1.gif] ......Бидна мојата пункција, 2 фоликули, една јк. Ја правеше Ивановски. Без анестезија, и не болеше многу, само е нелагодно. Се уште лежам тука [sm=smiley1.gif].......... ништо не бидна... не дојде до оплодување на јк. Дали некој има повеќе инфо околу ова? Зошто вака се случува? Стварно беше една јк, но рекоа дека е супер, и спермограмот беше супер... и ништо. .................Како и да е, откажување нема, продолжуваме понатаму...[/quote]
|
|
|
|