RE: Сакаме две црти!!! - II дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Заедничка надеж

Порака

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (20.7.2012 14:07:50)

love4ever добре дојде [sm=smiley1.gif] ти посакувам што поскоро [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]
Нивеа како ти установиле раничка на матката преку колкоскопија?И мене така од обичен преглед бившиот гинеколог ми рече така, одам кај сегашниот ми вика нема такво нешто ,одма направив пап и стварно ништо немав.
Мисли позитивно,се ќе биде во ред [sm=smiley31.gif]

Sajna -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (21.7.2012 9:43:17)

NIVEA ne se sekiraj mila nisto ne e strasno sekoja 2 zena ima ranicka na matkata ako e golema ili vidat deka ti pravi problemi ke ti ja izgorat laserski i tolku nisto bolno niti pa strasno ne se panici odma

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (23.7.2012 7:25:57)

Melanija srce da mi napravi covekot kolposkopija i pap... taka ja vide.
Sajna duso doktotor ne mi preporaca da ja goram ako nemam rodeno.rece da ispitame se pa posle so zajaknuvanje na imunitet so primanje na lekarstva ke ja pazi...nedelava ke mi gi kazat rezultatite :( da se nadevam deka nema da ima nekoja losa informacija

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (23.7.2012 14:31:50)

Несмее веќе да има лоши вести, мора се да биде во ред па малку по малку да дојде и нашето време и сончев ден [sm=bravo.gif]

love4ever -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (23.7.2012 15:06:11)

Nivea ic da ne se skiras jas imav ranicka pred 4 god i instistirav da ja goram megutoa doktorot moj ne sakase da slusne za toa ja izleciv samo so aloe gel forever i lesnici bademi po 100 gr dnevno.Eve fala Bogu veke 3 godina ne mi se pojavi pak a imav cin 1 so hpv visoko rizicen. Taka da ne se sekiraj se sto e na vreme fateno ke se sredi[sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif]Pozdravce

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (23.7.2012 19:00:18)

Fala vi na utesnite zborovi,daj boze da ne e nisto,pa ne sum mavala so kamenja po Gospod,pa i nie da vidime dve crtki i da se raduvame na bebce

Love4ever kazi mi malku povekje za aloeto,kaj mozam da go najdam,se pie li?pozz

bebence19 -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (24.7.2012 8:27:34)

Zdravo na site
Sakav da ve prasam edno prasanje na koe odgovorot recisi i go znam no sepak poveke glavi podobar odgovor.Dali e mozno da imas redoven menstrualen ciklus a da si trudna??????ovoj pat ne prasauvam za mene :) jas uste cekam prasuvam za edna drugarka koja dobila a neli cekaat [sm=modricrtici.gif] ama ovoj pat krvarenjeto i bilo uredno odnosno bez partalcinja i malku posvetla krv ama sepak neli obilna, imala vrtoglavica i vetiv deka ke ve prasam pozdravi do site pa kazete mi sto mislite.

love4ever -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (24.7.2012 9:05:47)

Nivea,jas aloeto go kupuvav od ALOE FOREVER toa se naoga kaj Vucko vo Aerodrom toa e od 1 litar i se pie po edna caska mala na sabajle i navecer znaci samo od tamu toa aloe e 99% samo aloe i mn e dobro go zajaknuva imunitetot .Sum probala i Aloe od Herbalife megutoa ne e kako ova od Forever.Toa mi bese preporaka od ginekologot.Isto taka jadev sekoj den po 100 gr lesnici, bademi,morkovcinja i taka se izleciv znaci se na prirodna baza.Ova go imam pominato i znam kako e.Probaj, nema da se izlazes.Ti posakuvam se najdobro[sm=smiley36.gif]

Sajna -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (24.7.2012 10:12:05)

bebence zatoa najdobro da si poseti ginekolog, megutoa postojat zeni koj se bremeni i imaat redoven ciklus

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (24.7.2012 10:29:34)

fala ti love4ever obavezno ke go kupam...imam slusano deka aloeto e zdravo da se pie no ne znaev koe e najdobro,sega koga gi imam informaciite polesno e...inaku denes bev na doktor mi zede mikrobioloski brisevi, sedimentacija, spermogram,mar test i rezultati ke si cekame...
bebence19 mozno e da se ostane trudna ima takvi slucai ali retki, no najubavo e da si napravi test preku krv i dilemata ke si ja resi (potocno od toa zdravje)....
pozdravce

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (25.7.2012 16:24:54)

denes mi se javija za rezultatite od spermogramot i mar-testot...odlicni se [sm=bravo.gif]..uste drugite rezultati da se ok i odime na uste nekoi ispituvanja pa normalno celta e [sm=duda.gif] ve guskam site

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 0:17:13)

Нивеа [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] многу ми е мило што се добро оди ,само продолжи и ќе си ги видите [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 7:56:16)

Melanija Ти Благодарам, само со Господ напред сите ќе дочекаме да си ги видиме цртките, па наши си се! [sm=smiley36.gif]
ќе ве информирам за наредните резултати од испитувањата....[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

love4ever -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 8:55:10)

Nivea bravo[sm=bravo.gif] bas mi e milo za tebe[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Gardenia -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 9:32:32)

[sm=bravo.gif] нивеа,ајде што побрзо да се појават [sm=rozacrtici.gif],баш ми е драго за тебе се изнамачи со испитувања

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 11:01:25)

лелеее стварно се изнамачив ама битно да си се провери се па здравје да се фатиме за работа,
битно е што мажот ми се согласува на се, срцка моја
сега ми остануваат хормоните на 3 ден сега кога ке ми дојде и уште проодност на канали...а успат ги чекаме резултатие од брисевите и папот цмоккк ве сакам сите и ви благодарам на поддршката

love4ever -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 12:55:51)

Lele ve molam da mi kazete sto da pravam jas od pred 3-4 dena se razbolev dobiv bronhit i na lekar mi dadoa amoksiklav ama jas neznam ako mozebi sum[sm=nosecka.gif] dali voopsto smeam da go pijam toj antibiotik? Maticnata mi rece deka moze da se pie ama mn mi e sube nekako ufff[sm=zmeden.gif]

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 13:21:34)

love4ever konsultiraj se so doktor pred da pocnes da pies antibiotik, pij mnogu caevi i ako mislis deka si trudna (daj boze da si) zemi preku krv ispitaj si!, daj boze da ne izraduvas

Frigga -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 15:04:06)

Здраво на сите!Само што се зачленив.Ви посакувам на сите што поскоро да ги видите вашите [sm=rozacrtici.gif],кои ги очекуваме со нетрпение.
Се приклучувам кон желбата за [sm=rozacrtici.gif]...и јас сум во исчекување...
[sm=smiley31.gif]

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 17:23:01)

женички...само да ве апдејтувам за моите испитувања...пап тестот покажал ХПВ [sm=smiley19.gif]

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 18:19:16)

Нивеа од каде сега тоа [sm=zmeden.gif] но немора да е ништо посериозно и ќе треба да го зајакнеш имунитетот.но што тикажа докторот и каде правеше?Можеш да го повториш

Frigga добре дојде на РР [sm=bravo.gif] Што поскоро да си ги видиш [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 18:20:27)

леле мислам дека ако некој со слабо срце беше на мое место до сега ќе умреше
сега ми се јавија и за брисевите,шок по шок...се било во ред само сум имала уреоплазма!
цццц готова сум...не бива се па убави вести, утре одам кај докторот да ми каже што треба да примам
само знам спомена флексан или така некако и за мене и за мажот ми и бетадине вагиналети...и обавезно да си го подобрам имунитетот!оффффф

Нивеа -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 18:23:02)

Меланија, ми кажа дека така покажал пап тестот, и ми спомена дека не е ништо страшно, не треба да се тревожам, не смета во процесот на забременување и ми спомена дека мора да си го зајакнам имунитетот и за 6 месеци пак пап тест да видиме до каде е работата...утре одам да разговарам со него....аман

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (26.7.2012 18:26:09)

Тогаш оди и убаво се распрашај се ,ти пуштам среќа и продолжи си со испитувања, прашај мислам дека може и за 3 месеци да провериш за да не чекаш 6 месеци

love4ever -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (27.7.2012 9:48:58)

Nivea ne se sekiraj tolku mnogu.Ti kazav,jas imav HPV visokorizicen i toa godina dena pa eve fala mu na Gospod go izleciv a za bakterijata i jas ja imav istata togas koga imav hpv i mi dadoa sumamed 3 dena da gi pijam.Sakam da ti kazam deka sto i da e ke pomine samo zajakni go imunitetot ne se nerviraj i se ke bide vo red[sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>