Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Може ,но најдобро за потврда кога ти се плодни денови треба да одиш на ехо да видат
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Irena veke 7 meseci probuvame za bebence i nikak da se fate ednac mi kasnese 1mesec pa mislev oti ima ama ne i se razocarav mnogu i zatava ne napravih test ama vecera napravih i mi izleze negativen a oste ne mi e dojdeno veke mi kasni okolu 17dena dali moze testo da e netocen mi treba sovet i podrska.
vesnna a da si pojdes na genikolog da ti kaze sto e problemot,mozno e i cista da e se e mozno,ama toj najdobro ke ti kaze,ti opusti se ne misli samoto ke si dojde,eve da vidis kolku primeri ima takvi,na odmor ili bile porelaksirani pa bebe napravile. Ne se sekiraj i ne se nerviraj,pojdi si na genikolog da ti kaze zosto ne dobivas.
vesnna ја имаш подршката чекаме убави вести од кај гинекологот
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
vesnna dusicke mnogu ubavo te razbira se nie pak se obiduvame skoro 3 godini a isto taka i moj sovet ti e da si pojdes na ginekolog mozno e i da e nekoj cista mada ne se znae daj boze da ima !kaj mene licno ne se deilo tolku da kasni do sega mojata gozpoza si e tocna do minutka ne do den
Од мојата околина имам впечаток дека јули и август на сите и кој не планираат им касни,ќе да е од лудите 50 степени
Fala vi nogo na podrskata ginekol. mi kaza nakaj ponedelin / vtornik da odam i ke vidame sto ke izleze inace mnogu sum vi blagodarna ne znaete kolko sum srekna so imam so nekoj da ga spodelam mojata maka
vesnna dusicke zatoa sme i ovde na forumot da se podrzuvame da razmenime mislejna i iskustva poso site znaeme doma okolu nas so i imame osven onaa opusi se i ne se nerviraj drugi komentari i mislejna ne dobivame(bar kaj mene e taka)ili komentarot vo stilot a vie rabotite li na slucajot e toa najmnogu me nervira
do site i ke dojdat i nasite 5 min kad tad
< Поракaта ја уредил **IRENA -- 4.9.2012 13:36:39 >
Нивеа ако веруваш цел август попладне го преспав и тоа на високи температури ,а ноќе слабо спијам.Мислев само јас спијам на сред пладне
Vcera se vrativ od ginekolog i mi bese 13 den od ciklus i na priroden ciklus( bez nikakvi stimulacii) imav folekul 20mm. Prv pat vo moi skoro 3 godini obiduvanja za Plus endometrium 9.3mm. EXTRAAAAA!!!! Doktorot mi rece da primam za denes sabajle Pregnyl 5000. Malku me zbuni deka ne bev stimulirana. Sto mislite da primam denes? Pozdrav i se slusameeeee!!
Jas mislam deka treba da primis, nezavisno od toa sto ne si bila stimulirana. Pregnyl e samo za da ti prsne folikulot ili folikulite (daj boze da se poveke) posle odis na "action" po priroden pat 3pati po 2 pati ili 2pati po 3 pati . Good luck!
Melanija RR fala bogu sto ne sum sama znaci preku nok ni jas ne mozam oko da sklopam se vrtam,celo vreme a koga ke dojde den,abe celo vreme taka a vidam pernicka odma si zazemam pozicija i si legnuvam,hahahahaha dobro e sto ima nekoj kako mene
Nikade ne mozev da najdam Pregnyl vo mojot grad ( ne sum od Sk) i edvaj najdov zamena za pregnyl CHORIOMON mislam se vikase. Se nadevamovoj mesec ce si gi vidam MM ima astenozoospermia pie veke 2 meseci Cink, Selen, Vitamin C i E i plus Speman. Nemame napraveno nov spermogram, posledniot go pravevme kon krajot na Juni. Ne znam dali e ova od medot sto go naracav 6ooo den tegla + sto piev Agnus Castus ama ovoj mesec se e super i so Endometrium i so folikuli.
< Поракaта ја уредил cacisk -- 6.9.2012 14:45:50 >
Zdravo na site. Ja sum nov ocekuvac na :) Ova e cetvrti mesec na obiduvanje i presrekna sum sto gi najdovi ovie diskusii. Navistina se poddrshka. Bidejki sekoj mesec pred dobivanje se furam deka moze daj boze nema da dobijam, eve pak. Treba da dobijam utre a nemam apsolutno nikakov simptom ni na dobivanje ni na bremenost, a obicno simptomite na dobivanje me ubivaat sekoj mesec. Koe e vaseto mislenje, moze li da sledi bremenost bez nikakvi simptomi?
Dragi moi utrovo ( 9 casot) primiv Pregnyl-prethodno bev stimulirana so klomifen. Pred 1-2 casa jas imam blagi bolki vo jajnicite, posebno vo leviot. Mislite deka puknal folikulot ( iako e rano pominati se samo 7 casa) ? Istto imav cista mislite deka puknala taa? Ako puknala cistata dali ce moze i folikulot da pukne??Go barav doktorot no ne mi krevase slusalka. Se plasam da ne puknala cistata a folikulot da ne moze da pukne.
Anonimen без паника и сценарија Кога пука фоликулот и треба да те заболи јајникот тоа е сосема нормално,најчесто после 7-8 часа па натаму се зависи од фоликулот.Неможе да пукнала цистата а фоликулот да не пукнал,кога прегнилот е за пукање на фоликул.Се надевам ти помогнав и те смирив. Само смирено се е во ред
margaritka добре дојде се надеваме дека нашите дискусии и искуства ќе ти помогнат Во однос на симптомите се е можност,нема симптоми кои може 100% да те наведат да мисиш дека секоја жена е индивидуална ,некои симптоми и може да се поклопат. За почеток обиди се иако ти е видливо дека ти ги нема вообичаените симпоми ,пробај да не ги бараш. Ти посакувам што поскоро
Zdr dusicki moi mili ajt mislejne od vas zosto koga idat onie plodni denovi neli koga treba da sme opusteni ova ona mene nekoja nervoza me mava abe se zivo i divo mi smeta i me nervira kako da sum vo PMS!Kolku B6 ispivam tolku kosa nemam na glava !sto znam dali samo kaj mene e taka jas sum nekoj prototip na zena
btw:Margaritka dobro ni dojde i stegame palci za tebe ti posakuvam od se srce da ti se ostavri toa sto site go posakuvame edno malceko ubavo
Јас пак небројам денови кога ми е овулација,онака ќе ми текне е кој ден е ,и обично е 17-20 ден.А може не ги бројам зошто немам овулација,а може некој месец и да имам ама не се замарам.Ако имам ок,имаш шанси,ако не се знае моето ,помирена сум.Можнпст ми е само инсеминација или ифв. Треба пак на пробам со природнине лекови ,ако не пробам зошто мисев летово ќе правиме инсеминација,ама излезе дури сега во септември. Леле кога ќе ви се пријавам со кломифен по 8 пат ќе си се изнасмеам единствена со таков рекорд
Melanija jas mislam da go batalis klomifenot i da si probas so nekoi od prirodnite lekovi. Klomifen po 8mi pat e ramno na samoubistvo. Klomifenot maksimalno gi iscrpuva jajnicite i postoi maksimum pati kolku edna zena moze da bide stimulirana so klomifen vo nejziniot zivot, a toj broj sum sigurna e pomal od 8. zatoa da ne napravis nekoja belja batali.