Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.8.2012 19:03:31
temjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen
Citav niz forumov no ne mozev da najdam bas soodveten odgovor. Jas bev stimulirana so Klomifen i 12 den Pregnyl. Posle 5 dena bev na ginekolog zosto bev nestrpliva rekov da vidam dali se gleda nesto i mi rece deka imam uste folikuli po 22, 25 i 28 mm i da imam odnosi tie denovi. Jas mu kazav deka prethodno sum primila Pregnil (pred 5 dena) i mi vika ako nema vrska i ovie ce piknat moze sega da se fati . Sto mislite dali navistina moze da se fati posle 5 dena. Dali bi mozela jas da ostanam bremena od tie folikuli , bidejki prethodno iako bese mnoguu rano ne vide na exo nisto. Ova me jade odvnatre, Se obiduvame za 1 godina ne e mnogu dolg period ama sekoj minut se na toa mislam.
А од кои фоликули планираш да останеш бремена??? Имаш зрели фоликули и мислам дека ако сакаш бебе морате сега да работите на случајот бидејќи кај и да е ќе пукнат. Мој совет не многу се чуди туку грабни го мажот ти и (послушај го докторот кој што дефинитивно знае многу повеќе од нас) уште денеска фрлете се на работа Ти посакувам успех и во најбрзо време
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.8.2012 19:41:55
Нивеа
temjanaaaaaaaaaaa hahahahaha me iznasmea, "od koi folikuli planiras da ostanes bremena" hahahaha ahhh sum se iznasmeala ubavo...srckaaaa ANONIMEN uzivajte vodete ljubov, napijte se vince,abe iznauzivajte se i daj boze da ima pozitiven rezultat
Jas bev stimulirana so Klomifen i 12 den Pregnyl. Posle 5 dena bev na ginekolog zosto bev nestrpliva rekov da vidam dali se gleda nesto i mi rece deka imam uste folikuli po 22, 25 i 28 mm i da imam odnosi tie denovi. Jas mu kazav deka prethodno sum primila Pregnil (pred 5 dena) i mi vika ako nema vrska i ovie ce piknat moze sega da se fati .
Сега ни мене не ми е јасно,како со примен прегнил а стимулирана со кломифен може да имаш фоликули од 20 и кусур мм ????? Фоликул од 28мм да прсне??? Не дека студирам медицина ,ама ич не ми е јасно. Знае ли некој нешто за ова?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 23.8.2012 11:51:47
Anonimen
Veruvaj i mene ne mi e ic jasno. Od 5 do 9 den piev Klomifen i imase folikuli se super si bese Na 12 den od ciklus primiv Pregnyl. i posle 5 dena odam na exo i dr mi vika imas folikuli i toa super golemi se Brzo imaj odnosi sega. Jas mu vikam da ne se cisti, toj mi vika ne eve gledam ima i izlevanje i se. Ama voopsto ne go svativ. Pravev 4 testa se negativni mi se.Bas sabajlevo go pravev posledniot. Trebase vcera da dobija ama aber nema nisto. Me frkaat jajnicite de leviot de desniot. Se plasam da ne se cisti pa da ne ne dobijam od niv. Ajde koj znae nesto help.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 23.8.2012 13:50:25
Нивеа
anonimen srcka a da si pojdes pak na doktor da te vidi...da ne ti se napraile cisti zs ja znam foikulite rastat do 23,24,25 i plus pregnyl inekcija pukaat vo rok od 36 saati a i valjda ima granica do koja folikulot e folikul so jajce kletka a posle toa ako ne pukne raste vo cista,moze ke treba apcenca da pies da ti puknat,zavisi kakvi se neli cistite, a isto mozno e da imas i kasna ovulacija no aj ti pak proveri si pa izvesti ne sto bidnalo, zs jas samo pogoduvam ne sum strucna za da ti kazam sto kako....pozdrav i daj boze da e na arno...pozz
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 23.8.2012 18:31:08
cacisk
Si citkam taka niz forumov i primetiv deka Kapina ni nema pisano od poodamna. Do kade e dali ima nesto novo? Moze i da gresam se nadevam deka e prefrlena vo druga tema" Bremenost".
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 23.8.2012 22:30:53
kapina
e ne sum vo taa tema uste spremam dokumenti za ivf imav otkrieno mikoplazma i ureoplazma i piev lekoklar vo ponedelnik ke treba da mi zemat bris za niv hormonite gi ispituvav na 20 avgust i bea odlicni gi drzam pod kontrola blgodarenie na lekovite sto gi pijam sega mm na 30 avgust ke praveme spermogram na gak
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 24.8.2012 22:39:54
lelicka
Zdr na site. Jas sum nova na forumov ama odamna go sledam i mn mi se dopaga, barem edno zensko katce za slobodni muabet:) Nie so mm od neodamna pocnavme so rabota ama uste ne fatilo ama se nadevame na se najdobro mozebi bas ovoj mesec e klucniot. Moj sovet do site e samo opusteno i bez nervozi kolku i da zvuci tesko da se izvede vredi da se potrudite. samo pozitivni misli i se ke si dojde na svoe so sreka za na site nas i sto poskoro
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 24.8.2012 23:18:15
Melanija RR
lelicka добре дојде Ти посакувам што поскоро и
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 25.8.2012 23:44:03
**IRENA
Ete me i mene odmorot mi zavrsi se nadevame na pa ke vidime sto sme srabotile na 30 avgust!i jas kako i mnogumina a se nablizuva datata za dobivajne togas me faka nekoaj nerva ke bide ili ne!a prethodno onaka opusteno olabaveno mozam da kazam skoro i ne pomisluvam ama ajde de ne misli uste 5 dena !ako i ovoj pat ne bide nisto odam kaj ginekologot dali ke mi dade nekoaj terapija poso citam ima zenicki sto i stimuliraat nekako a jas osven ovie normalnite kontroli i HCG terapija ne sum primila!ke vidime od ko ke mi zavrsi (ako dobijam,a daj boze da ne dobijam da mu odam na ginekologot za potvrda na )so ke me krsti sega sto ke bide slednoto!za toa otom potom
**IRENA srcka,nazdravje odmorceto, ufff jas edvaj cekam, utre trgam,malku da se odmoram i ne misli sega,daj boze da ima rezultat pa da ni se pofalis da ne e vaka monotono da sakaat site dve crtki nego da ima i nekoja koja gi videla tie dve crtki,pozz
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 29.8.2012 12:14:58
Melanija RR
Апдејт редно е некој да види
За тест чекаме: stelle 18 јуни ??? ---------------------- Kokiceto 2 август ??? Sajna 11 август ??? Anne^ 29август bella80 2 септември Нивеа 11 септември sonce7 22 септември **IRENA 25 септември
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 1.9.2012 0:27:44 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 29.8.2012 16:10:49
**IRENA
Dusicki moi nekako ne mi se ceka do utre znam deka ke si ja macam dusickata samo vo iscekuvajne jas da si kupam denes edno testce pa da bidam na raat posle ako ima ke bidam mnooguuu srekna ako ne zdravje sto e tuka e oti ako ima ke pokaza valda i denes !samo ne sum procitala nikade dali onie mozolcijnata sto izleguvaat na liceto vo tekot na pms izgleduvaat i ako si ?/za simtomite znam deka nemora da znaci ama za onie bubulicite ne sum bas sigura e sega ne deka i imam mnogu edna dve gi imam ama ciso onaka da si prasam!!!
Ирена а да не правиш тестче?Немој молим те, само пари и стрест,а и ако ти покаже една црта пак може да е . Нема фајде од тестови,туку од убави мисли
Napraviv Melanija ama negativen i samo so vregovme vo noviot den mi pokaza deka ke dobijam onaka kafeavo imam!i jas taka si pomisliv deka deka samo pari frlam otkako go napraviv ama ete i na maz mi mu obekav a ete i na vas pred vreme test ne pravam poveke!sto e naso ke si dojde ako dobijam odam na kontrola koa ke mi zavrsi sto ponatamu da me posovetuva ginekologot!!
i jas go imam istiot problem so soprugot stalno sporime dali da napravam test ili ne koga e vistinskiot moment ama iskreno koga prv pat gi vidov bev presrekna a posle koga se sluci toa sto se sluci veke znam deka i da gi vidam nema da bidam presrekna se dodeka ne mi potvrdat deka se e vo red.Tesko e i sakam da ne izgubam nadez nie probame sigurno veke 6 meseci od koi ednas imav ama na ginekolog ne mi potvrdija prokrvavev i mi rekoa deka sum imala spontan abortus sega znam deka da ne napravev test nemase nitu da znam deka sum imala spontan , taka sto i jas veke ne pravam testovi koga dojde momentot ako mi docni ke si odam direktno na lekar. I toa e znam deka tuka site me razbirate i deka ne sum sama pa mi davate hrabrost i jas vi ja pustam na vas sto e nase ke si dojde
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 30.8.2012 13:11:27
Anonimen
Zdrvo na site jas sum nova na forumov konecno da se zaclenam.Nie okolu 7 meseci probuvame za bebe ama ne se fatilo a sega veke mi kasni okolu 2 nedeli i strah me da napravam test za bremenost za da ne izleze negativen.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 30.8.2012 23:42:13
Melanija RR
Анонимен 2 недели е многу за каснење, можеш директно да одиш на гинеколог.Ти посакувам
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 31.8.2012 13:47:08
Maja06
Здраво на сите!!! Јас сум нова на форумов Од минатиот месец почнавме на некој начин официјално во плодни денови да имаме незаштитен однос, мислам веќе конечно И почнав да си пијам фолна киселина 0,4 мг. секако во консултација со гинеколог! Со Господ напред се надеваме на добри резултати Секој Ваш совет и препорака добро би ми дошле!!! Ви благодарам однапред и искрено се радувам на заедничка дружба и од се срце на сите ни посакувам што поскоро
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 31.8.2012 13:52:13
Melanija RR
Maja06 добре дојде Можеш да прочиташ се што те интересира на подфорумот Забременување, и тука сме за секој совет Ти посакувам многу скоро