Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 21.9.2012 22:10:12
Barbicki2
lele kate ako imas sveza krv odi pak ili javi mu se ili odi na bolnica,kafeno e stara krv,ama crvena sveza neznam,iako ima nekoi koi krvarat,nemoj da se plasis. koja nedela si?
Zdravo decki jas sum nov clen i baram sovet od vas. Trebase da dobijam denes, a test napraviv pred dva dena i mi se pokaza vtora linija ama bleda. Sega me interesira koga da otidam kaj maticniot da mi kaze dali sum bremena. Inaku imam simptomi za dobivanje i mnogu sum zbuneta ne znam dali da se raduvam ili ne.
cucika добре дојде Втора бледа линија е втора линија но за да бидеш сигурна направи тест преку крв а потоа јависе кај гинеколог и ќе ти каже кога да одиш на ехо. Најчесто на волку рана бременост неможе со сигурно да се утврди на ехо па затоа во овој преиод ти е најмеродавен тестот преку крв. Чекаме да ни ја потврдиш убавата вест
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Zdravo RR jas sum nov clen i mnogu mi e milo sto i kaj nas ima vakvi sajtovi i forumi kade sto moze nesto da se pomogne i nauci. Imam edno prasanje do vas za koe bi sakala da slusnam vasi mislenja: Jas trebase da dobijam pred 2 dena ama seuste nemam. Temperaturata mi bese posle ovulacija 36.8-37.0. Vcera ja izmeriv mi padna na 36.7 i denes isto 36.7, a ciklusot seuste ne mi dojden. Sakam da pocekam za test barem do Ponedalnik. Mislite deka moze se raboti za bremenost? Pred 6 dena bev na doktor i mi rece deka seuste se gledalo zolto telo, no deka endometriumot mi bil hipoplasticen kako pred dobivanje, a ciklusot uste mi go nema. Sto mislite vie spored vas? Odnapred fala za odgovorite.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.9.2012 14:29:42
Barbicki2
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..
me molam za odgvor dali nekoja koja od vas vo prvite nedeli koga ostanala bremena i potecelo kafeava boja na gakite i sto moze da bide toa ve molam za odgovor
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.9.2012 17:23:02
zajche
Zdravo na site.Mene me nemase nekoe vreme imav rabota pa malku go zapostaviv forumot.Sega malku poveke ke citam da vidam sto ispustiv vo izminatiot period.Jas neli imav problem so se porano dobivanje a eve sega e 33ot den i uste nemam dobieno.Test ne sum napravila seuste si vikam da pomine uste nekoj den.Gi imam site simtomi pred dobivanje no kolku znam i ako sum bremena moze da gi imam istite simtomi.Custvuvam postojano glad no dali e od toa sto sum bremena ili pak samo si voobrazuvam i psihicki si deluvam na gladot.Ako ne dobijam do ponedelnik za koe silno se nadevam ke odam da kupam test i site da mi stiskate palci da sum bremena :) pozdravce
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 22.9.2012 21:18:13
kate..
ИЗВОРНА ПОРАКА: Barbicki2
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..
me molam za odgvor dali nekoja koja od vas vo prvite nedeli koga ostanala bremena i potecelo kafeava boja na gakite i sto moze da bide toa ve molam za odgovor
kate so napravi so krvarenjeto?
seuste imam krvarenje ama mu se javiv na maticniot mi rece da ja zgolemam dozata da piajm poveke utrogestan i taka no me interesira dali folnata kiselina moze da se pije po dve apcinja ili samo po edno apce.maticniot mi rece u pondelnik da odam kaj nego pa ke videme sto ke mi kaze
Beti sega vaka kako prvo da ti kazam deka sekoj slucaj si e posebno za sebe deka toa sto mi se sluci ne mora da se sluci sekoj pat eve ja mojata prikazna:
Jas posle cetiri meseci gledam dve crti, celata radosna i presrekna resavam idniot den da odam na lekar pred da napravam test imav eden den kafeavo krvarenje koe prestana idniot den, i odam na lekar mi vika se uste ne se gleda plod no matkata e gotova da go primi plodot i 99% si trudnai kazuvam deka imam kafeav iscedok mi vika ili e stara krv ili e od pogrup seks, mi dava utrogestan i mi vika ke go zemas vaginalno na sabajle i vecer, i kazuvam deka odam na rabota mi vika togas zemaj go vecer vaginalno i utro oralno, posle prvata tabletka poccnav da krvaram cela nedela krvarev poslabo i mi vika si imala spontan abortus zal mi e , posle odam na internist za eden opst pregled custvuvav nekoja bolka okolu bubrezite i mu ja kazuvam sluckata mi vika zosto utrogestan??????? za pobrzo da ti dojde???????jas vikam ne mu vikam za da se zadrzi plodot, sto sekako ginekologot treba da znae tocno i toj mi vika aha mozebi e vo pravo no so sigurno si imala spontan. Od togas ziveam vo strav i sekoj termin za nedobivanje go ocekuvam so strav zatoa sto se plasam od toa sto veke se sluci, i vikam od sto se sluci mi vika od stres.
Sakam da ti kazam odi odmah na lekar i bidi sto e mozno posmirena i se ke bide vo red.
I ajde izrduvanje utre posle pregledot.
Pozdravce i milion
< Поракaта ја уредил bebence19 -- 23.9.2012 9:15:14 >
da treba da odi na lekar da ja vidat na eho,da vidat od sto e krvta ako e sveza,i nema da misli i ako e se vo red da se opusti,zosto crvena krv moze loso da bide nedaj boze.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 23.9.2012 20:35:42
Anonimen
Devojki imam edno prasanje do vas: Bidejki prv pat ce mi bide so klomifen koga e najdobro da se pocne? Maticniot mi rece od 5 den, a privatniot doktor od 3 den? ZNam deka ce treba da pocneme nekolku ciklusi i dvajcata se soglasija za toa no ne znam od koj den tocno. Spored vas koga e najdobro. Treba da pocnam od utre ako pocnam od 3 den. Ve molam za odgovor. FALAAa
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 24.9.2012 11:40:38
**IRENA
GOLEMOOOO za tie sto si gi vidoa ! kaj mene trebe utre da ne dobijam i kako po obicaj me mava psihata so nadez deka i kaj mene ke ima !denovite pred i za vreme na ovaluacija bea ispolneti so "rabota" taka da se nadevam na pozitiven rezultat ama od simtomi za bremenost ni S od niv,a za dobijavle i taka i taka obicno crvot na neizvesnosta e vo preden plan!ke recat opusteno smireno...ama ete toa sum jas temperamentna po priroda vo stilot: zena sakam sega sakam i obicno den pred da dobijam po netov se gledam za i okolu a prethodnite denovi ne ni pomisluvav!eh da mozam i denes taka da mi e kako prethodnite denovi!ama toa ic ne mi odi od raka !za pravejne test ne ni pomisluvam se zarekov prethodniot mesec deka ne kupuvam dodeka onaka 4-5 dena ne mi kasni
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 24.9.2012 11:55:49
kate..
krvarenjre denes nema no b ev kaj maticniot i mi prepisa progesteron inekci 3 ednata ja primiv denes a drugite dve narednite ponedelnici.i podot seuste ne se gleda mi rece drugiot pondelnik pak krv da mi zemaat da se vide kolku e pozitiven rezoltatot od krvta.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 24.9.2012 12:38:54
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen
Devojki imam edno prasanje do vas: Bidejki prv pat ce mi bide so klomifen koga e najdobro da se pocne? Maticniot mi rece od 5 den, a privatniot doktor od 3 den? ZNam deka ce treba da pocneme nekolku ciklusi i dvajcata se soglasija za toa no ne znam od koj den tocno. Spored vas koga e najdobro. Treba da pocnam od utre ako pocnam od 3 den. Ve molam za odgovor. FALAAa
Јас секогаш ги пиев од 3 ден,а според мене колку и да тра циклусот но сепак зависи како ќе ти делува кломифенот овулација ќе имаш на 13-14 ден што знчи плус 14-15 дена и добиваш одприлика на вкупно 29 ден.
**IRENA отрпни и уживај ако цело време си опуште треба и тие два дена да бегаш од дома се надевам ќе имаш позитивен тест
kate.. незнам зошто толку да чекаш до понеделник ,ако мисли дека треба пак преку крв нека те прати докај петок.Но најдобро ти си знаеш и колку и веруваш
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 24.9.2012 14:02:33
Barbicki2
kate odi kaj drug na privatno,kako moz e da ne kaze koja nedela si?i zosto vistina da cekas uste edna nedela za hcg,toj raste sekoj den mu raste vrednosta duplo. kako progesteron za zadrzuvanje na plodot,a plod si nemala??
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 24.9.2012 14:06:56
kate..
ИЗВОРНА ПОРАКА: Barbicki2
kate odi kaj drug na privatno,kako moz e da ne kaze koja nedela si?i zosto vistina da cekas uste edna nedela za hcg,toj raste sekoj den mu raste vrednosta duplo. kako progesteron za zadrzuvanje na plodot,a plod si nemala??
osledna menstruacija na 17 avgust a trebase da dobijam na 10 septemvbri