RE: Сакаме две црти!!! - II дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Заедничка надеж

Порака

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (8.11.2012 21:31:28)

Нивеа [sm=smiley31.gif] немам зборови ,знам дека ќе го издржиш ова

За тест чекаме:

nataly86 20 октомври ???
Anne^ 24 октомври ???

sonce7 22 ноември
Sajna 1 декември
Нивеа 8 декември

alai -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (8.11.2012 22:45:04)

DAj boze kaj SITE

Zdravo Marija sakam do tebe edno prasanje
Ovaj e prvi mesec sto se trudime da ostanam trudna probav i so plodnite denovi no eve deneska se razocarav poladnevo prokervariv pa se plasam dali ke mozam da ostanam trudna te molam za nekakov sovet a inace do sega se pazevme odnapred blagodaram
Isto i jas dobiv i mn sum razocarano a inace prvi pat mi e kazate nesto plsss

Уредил:Меланија РР-причина:да не се пишуват постови со големи букви

bella80 -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 0:27:37)

ИЗВОРНА ПОРАКА: alai

ZDRAVO MARIJA SAKAM DO TEBE EDNO PRASANJE'
OVAJ E PRVI MESEC STO SE TRUDIME DA OSTANAM TRUDNA PROBAV I SO PLODNITE DENOVI NO EVE DENESKA SE RAZOCARAV POPLADNEVO PROKERVARIV PA SE PLASAM DALI KE MOZAM DA OSTANAM TRUDNA TE MOLAM ZA NEKAKOV SOVET A INACE DO SEGA SE PAZEVME ODNAPRED BLAGODARAM

Alai blago kazano neznam kakov sovet baras po samo eden mesec obiduvanje??????????1% se tie sto ostanale bremeni od prva,za panika ima mesto duri po godina dena obiduvanje,zatoa drugarski oladi malki..Pozzzzz

bella80 -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 0:28:30)

Bresete me od spisokot,dobiv na 1[sm=smiley13.gif]

Sajna -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 8:38:53)

Mene stavete me na spisok za na 1 Dekemvri , denes idam na merenje na folikuli pa so gospod napred [sm=bravo.gif]

alai -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 11:33:56)

fala bella .....

marija/ -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 14:25:05)

Здраво alai, сакав да ти кажам немој да се разочаруваш уште првиот месец, ние со сопругот пробувавме седум месеца и имаше моменти и кога јас се разочарував ама тогаш рингераја беше тука и од неа читав најразлични искуства кои многу ми помогнаа, само треба да имаш верба, ако нешто друго те интересира слободно прашај јас сум тука [sm=smiley1.gif]
Поздрав Рингерајки

alai -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 16:24:10)

blagodaram marija daj bozee da se izraduvame tie sto ocekuvame daj boze da bidi sledniov mesec fala mnogu za podrskata

zlatokosa -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 19:19:16)

долго време следам се што е ново на рингераја. Сега се регистрирав зошто сум целата ??????
Ми доцни скоро 4-5 дена сега направив тест и ми излезе позитивен. Од симптоми имам зголемени и жешки гради но не и многу болни, повремени болки во десниот јајник што наликуваат на благо боцкање и оптегање и мали болки од време на време во кичмата. Незнам дали прерано го направив тестот или може и ми доцни од возбуда. Незнам што да мислам од кога може да се испита преку крв и дали е тоа посигурно?
Поздрав до сите рингерајки [sm=smiley1.gif]

Ikana -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 19:28:35)

Златокоса, честитки и имај си лесна бременост! [sm=bravo.gif]
И мене така ми се случи, ми доцнеше 5 дена циклусот и направив тест и излезе позитивен. Следниот ден отидов на гинеколог и ми ја потврдија бременоста. За разлика од тебе, јас немав никакви симптоми, ниту оние за добивање. Единствен предзнак ми беше тоа што ми се слоши дента кога „се фатило„ да речам[sm=smiley1.gif].

Некој прашуваше зошто не дошло до бременост од прв обид....навистина кај некои се случува од прв пат, но кај повеќето (ние по 4 обиди успеавме, а се е во ред кај двајцата) се случува по неколку обиди. Ќе биде, трпение, спасение.
Ви посакувам на сите што поскоро да ни соопштите убави вести!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

zlatokosa -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 19:33:20)

jas sum celata zbunka
od nervozi sum pisala pozitiven. Testot mi izleze NEGATIVEN se izvinuvam greski i prashalnici niz glava mi se vrtat[sm=zmeden.gif]

Ikana -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 19:37:46)

Оф јас се залетав да честитам....
А посакувана е бременоста или..?
Јас мислам најдобро е да појдеш на гинеколог и да те прегледаат на ехо, ако има нешто ќе се види веднаш. Понатаму ќе те советуваат дали да направиш едно БетаХЦГ, со него е посигурно од домашен тест, кој впрочем знае понекогаш да даде грешни резултати.

zlatokosa -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (9.11.2012 19:45:38)

pa ne tolku planirana, ama sega koga docni e mnogu posakuvana [sm=smiley1.gif]
moze i deka podocna go napraviv testot a ne bese po sabajle
ke pocekam do ponedelnik ke vidam i ke izvestam.sepak blagodaram mnogu se nadevam ne e zaludna cestitkata [sm=smiley36.gif]

sonce7 -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (11.11.2012 12:42:34)

SE NADEVAM MESECOV KE IMA POVEKE NOVI MAMICKI [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
JAS SAMO DA SE PRIJAVAM ZA SPISOCETO  22.11

Модератор: Пишувајте со мали букви. Според правилата на РР големите букви значат викање

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (11.11.2012 14:57:24)

zlatokosa има нешто нов?

За тест чекаме:

nataly86 20 октомври ???
Anne^ 24 октомври ???

sonce7 22 ноември
Sajna 1 декември
Нивеа 8 декември

zlatokosa -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (11.11.2012 22:54:23)

Ништо ново за сега. Тест не сум правела пак а нема ни да правам утре или најдоцна во вторник ќе проверам преку крв и ќе одам на лекар. Инаку сеуште ми нема дојдено а утре правам точно месец дена, што значи ми доцни 5-6дена. Градите сеуште ми се отечени и болни на допир а денес приметив и проѕирен слуз нешто слично како белка од јајце, а имам и периодични благи болки во долниот дел на стомакот и премногу сум нервозна за се нешто избувнувам. Ако има нешто пријавувам прво тука [sm=smiley36.gif]
Поздрав до сите

Sajna -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (12.11.2012 9:04:07)

pustajte mi sreka denes odam da vidime dali ke treba da primam stop inekcija dali konecno porasna folikulceto moe ... panika me faka ajde mesecov da bideme site pozitivni [sm=rozacrtici.gif] [sm=jezicek.gif]

zlatokosa -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (12.11.2012 10:48:20)

Ти ја пуштам целата среќа на тебе и на сите мами што чекаат [sm=bravo.gif]

Bogdancanka -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (12.11.2012 11:19:36)

ајде Сања ти ја пуштам сета моја среќа[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Sajna -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (12.11.2012 19:47:42)

moze sum dosadna ama da si prasam moram :) , bev na lekar vo 14 h, mi konstatiraa 1 folikula 22 mm i mi stavija Pregnyl od 5000 ml, prasanjeto mi e: dali od 5000 e dovolno za da pukne folikulot??? bidejki koga odev vo sistina 10000 mi davaa... i po vas bidejki mi ja stavija vo 15 casot od koga da se fatime za rabota? od utre ili zadutre??? i kako da znam dali puknal ili ne ili mora da pukne od inekcijata???

cacisk -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (12.11.2012 22:13:58)

Najdobro e da pocnete od utre sabajle. Po moe mislenje utre sabajle, utre navecer, i zadutre navecer, da bide pokvalitetna spermata. Folikulot mora da pukne od inekcijata, mozes da oset_is ako imas blagi bolki vo jajnicite i ovie denovi meri bazalna temperatura mora da bide poacena ako se sluci ovulacija.

Melanija RR -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (12.11.2012 22:17:00)

Сајна јас секогаш сум примала прегнил од 5.ооо и на 1 и на 2 фоликули и секогаш прскале,дека ќе прсне е сигурно,а како да знаеш па може и нема да знаеш но ако осетиш болка во јајници тоа е тоа со сигурност ама пак ќе кажам може и нема да осетиш.
Инаку пука фоликулот во рок од 24 до 36 часа но тешко се темпира,но сперматозоидите подолго живеат така да и од утре сабајче не е лошо да почнете,па утревечер,па задутре......
Ти пуштам среќа [sm=bravo.gif]

alai -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (12.11.2012 23:07:31)

[sm=duda.gif] do sanja

moze vo spisoceto alai 08.12

Sajna -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (13.11.2012 8:40:00)

mnogu sum vi blagodarna za podrskata sto ja dobivam od vas, eve nie resivme od denes veke da pocnuvame so rabota [sm=jezicek.gif] e sega posle odnosi kolku vreme da lezam ??? dajte nekoj babinski osvet drug sto da pravam.... sto pravite vie?

cacisk -> RE: Сакаме две црти!!! - II дел (13.11.2012 9:43:03)

Posle odnosot kreni gi nozete nagore edno 5-10 min, i ne mora mnogu da lezis 20-30 min mislam dovolno e. Ajde so sreca neka e i da ne izraduvas so [sm=modricrtici.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>