|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Грчеви кај бебето- колики
15.1.2012 17:43:52   
kremco
Zdravo mamicki...
Moevo bebe napolni dve nedeli,mnogu bese mirnicka na pocetokot,sega ovie dva dena mnogu tesko zaspiva i koga kje zaspie kenka,se budi,taka dodeka ne se pokaka ili dodeka ne zaspie sama od sebeuser posted image
,so nisto ne mozam da ja smiram navecer i davam espumisan,cajot becutan  vekje ne go saka,imam mnogu mleko i ja siti dali se grcevi,ili gradite ja bolat,oteceni se ili ednostavno ne moze da zaspie ,saka samo so cicka da zaspie ama koga kje se zasiti a ne zaspala togas samo piska..
.Preku den e ok,a navecer edvaj zaspiva,a koga kje zaspie spie do 3h pa se budi,pa pak edvaj zaspiva pa pak 3h.
Kako znaete dali ima grcevi?

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 626
15.1.2012 17:56:08   
mamicka87
draga kremco,i nie imavme mn golemi problemi so tie grcevi.ke gi prepoznaes po toa sto bebeto se grci i vristi kako nikogas da ne planira da prekine;) ke ti preporacam da si kupite sirupce na bilna baza e i potpolno sigurno.JAS SUM NAJGOLEM PROTIVNIK NA HEMII I TABLETI ZA VOZRASNI,JAS LICNO NIKOGAS NE PIJAM NISTO I USTE POMALCE BI DALA NEKOJ PREPARAT NA BEBE DURI NI PARACETAMOL NE I DAVAM KOGA IMA TEMPERATURA TUKU I GI MASIRAM NODZINJATA SO RAKIJA.taka da ti garantiram deka sirupceto e 100% bezbedno.se vika COLI-B i ke go najdete vo aptekata vo leptokarija,znaci ne vo zegin tuku taa od karsi,do kafanata BURE sto e,kade sto pravat lekovi po naracka.mislam deka e ili 640 ili 460 den ne me fakaj za zbor sum podzaboravila.nas toa ni pomogna, se dava 3 pati na den na 8 saati ima dozerka ke vidis.isto moj sovet ti e (SERIOZNA SUM) koga ke pocne da place user posted image zemi go vo race taka sto ke go svrtis so stomaceto nadolu,znaci liceto da ti e na dlanka i da ti lezi dolz rakata i pustete FEN ili PRAVOSMUKALA.toa gi smiruva bidejki zvukot proizveden od niv mn mu nalikuva na bebeto na zvucite koi gi slusa dodeka e vo stomak i ke se smiri i sekako najbitno e ti da si smirena,jas mn se voznemiruvav i se nervirav i mislam deka od toa uste poveke placese.vi posakuvam uspeh i pisi sto si napravila.

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 627
15.1.2012 18:16:25   
AnnaMolly RR
Кремчо, кај грчевите е клучен бројот три. Односно, се јавуваат во третата недела по раѓање, траат три часа дневно, три дена неделно и обично се јавуваат во исто време од денот или ноќта.
Ако ги грчи ноџињата накај стомачето и плаче многу силно, сигурно се грчеви.
Пробај со Плантекс чај или чај од Хип со коморача ако не сака Бекутан.

Live and let live

(Одговор на членот mamicka87)
Непосредна врска до пораките: 628
15.1.2012 18:27:19   
belabela
Da go spodelam moeto iskustvo so grcevite kaj moeto since koe ima 2.5 meseci i veke nema grcevi.Zapocnaa 2 nedeli posle raganjeto piev caj za doilki od bilna ne mi pomogna,samo ja zgolemi laktacijata a grcevite gi imavme sekoe popladne i rano nautro.Sledno sto zemav da pijam e caj od sladok anason po 2l na den i grcevite poleka se svedoa na minimum a sega veke gi nemame toplo go preporacuvam na site.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 629
15.1.2012 19:00:45   
kremco
Anna Molly eve vaka da ti opisam,devojcevo cica,ednata grada,ako e mnogu gladna i drugata ja iscicuva,zaspiva,ja spustam na krevetce,se budi so piskanje,bukvalno i kenka,piska silno ama ne e toa nekoj plac,koga kje ja zemam prestanuva,ja vrakjam na grada,i ne saka da cica,se nervira,piska ili stenka ama plac nema,gladna ne e,caj ne saka,nozete ne gi sobira ne sum zabelezala..E ajde,,user posted image dali moze gradi da ja bolat oteceni i se?

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 630
15.1.2012 19:54:33   
Kockicka
Zdravo RR !
Bi sakala da ve zaprasam dali nekoj znae po kolku moze bebe od eden mesec da pie Bekutan caj nasite grcevi gi smiruvaat samo cajce probavme so kapki Espumisan no nekako poslabo ni odese i dali nekoj znae lek mojata princeza veke nekolku dena nema kakano celata se grci pocrvenuva zivo grevce e a pie samo cajce bekutan i jas ja dojam znaci ne e na adaptirano mleko za toa do doveduva da nemoze da se iskaka
Blagodaram

Непосредна врска до пораките: 631
15.1.2012 22:06:53   
ana mari
zenski ima problem bebcevo moe eve skoro cela nedela povraka kako cesma se sto pie povraka dali e normalno ova ima li nekoj vakov proble da mi kaze kako go resil pomossss

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 632
15.1.2012 22:19:38   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Zdravo RR !
Bi sakala da ve zaprasam dali nekoj znae po kolku moze bebe od eden mesec da pie Bekutan caj nasite grcevi gi smiruvaat samo cajce probavme so kapki Espumisan no nekako poslabo ni odese i dali nekoj znae lek mojata princeza veke nekolku dena nema kakano celata se grci pocrvenuva zivo grevce e a pie samo cajce bekutan i jas ja dojam znaci ne e na adaptirano mleko za toa do doveduva da nemoze da se iskaka
Blagodaram

Сирупот ласс б на природна база за регулирање на столицата кај бебиња и деца слободно давајние го користевме и на секој му го препорачувам,а инаку од чајот можеш и ти да пиеш што ја доиш па преку млекото плус.или па само чај од анасон немора бекутан да пиеш ти.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 633
15.1.2012 22:33:13   
kikicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

zenski ima problem bebcevo moe eve skoro cela nedela povraka kako cesma se sto pie povraka dali e normalno ova ima li nekoj vakov proble da mi kaze kako go resil pomossss

ана мари ана цицање или на ад е...ние бевме на АД и цело време повраќаше се додека не почнавме со дохрана,спас нема се додека мускулот што го затвра желудникот не се зацврсти се ке поврака прочитај повеќе за РЕФЛУКС ,мислам дека имаше тема за ова али нешто не ја отвара...posle sekoj podoj obavezno da se drzi ispravena, nezavisno dali e zaspana ili ne. Ponatamu, duseceto na koe sto spie e pod mal agol ispraveno. Koga ja doesh, polozbata e obaveno pod agol od 45 stepeni, nikako legnata.nie spievme na golema pernica podignata taka i posle saat spienje koga ke staneshe pak povrakashe.Odete na lekar i kazete pa toj ke ve sovetuva najdobro

< Поракaта ја уредил kikicka -- 15.1.2012 22:34:45 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 634
15.1.2012 22:57:53   
ana mari
i davam od hipp bevme na lekar ama nisto ne ni kazaa samo ni re4e toa e normalno

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 635
15.1.2012 23:34:15   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

Zdravo RR !
Blagodaram

Сирупот ласс б на природна база за регулирање на столицата кај бебиња и деца слободно давајние го користевме и на секој му го препорачувам,а инаку од чајот можеш и ти да пиеш што ја доиш па преку млекото плус.или па само чај од анасон немора бекутан да пиеш ти.
]
mila pie mnogu caj becutan nekogas i po 200gr t.e dve paketcinja

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 636
16.1.2012 0:17:19   
kikicka

i davam od hipp bevme na lekar ama nisto ne ni kazaa samo ni re4e toa e normalno

така е занив се е нормално .....од тоа нормално меме сто млека ми сменија ,а нели не е убаво да мењаш АД секоја недела ај пробајте со ова ај со она ај трето и што на крај ништооо така теравме до 4.5 месеци после помалку повраќаше и како растеше се помалку и помалку,али има разлика од повраќање ,види и столицата каква му е па конслултирај се.

< Поракaта ја уредил kikicka -- 16.1.2012 0:19:15 >

Непосредна врска до пораките: 637
16.1.2012 0:37:47   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

Zdravo RR !
Blagodaram

]
mila pie mnogu caj becutan nekogas i po 200gr t.e dve paketcinja

za bebe od eden mesec ja ne bi ti preporacala ic caj...ednostavno imaat mnogu shekeri..a ako e toa edinstvenoto shto vi pomaga neka bide ne povekje od 50ml..vo sprotivno mu zamenuvas cel obrok so caj namesto so mleko

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 638
16.1.2012 10:34:04   
kremco
Mamicka 7 jas go zedov coli b ama itALIJANSKI E,isttiot li e?? zasto ti spomena deka toj tvojot e praven...kjerka mi bese mnogu placliva sinokja samo kenkase,sabajlevo isto,100 pati se razbudi,cica samo po malku ne ja iscicuva cela grada...

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 639
16.1.2012 15:48:34   
sladjana ms

Ana mari  i moevo bebce prvo bese na Hip i tri dena sekoj obrok vo mlazevi go povrakase toa ne e normalno, normalno e da bljucne malku kaku liguska ako ima visok od mlekce.Plus imase i zapek kutroto se iscrpi maksimalno go odnesovme na klinika i mu ispitaa krv i spored nea nemase nikakva infekcija i mi preporacaa pocesto da bide na majcino  mleko bidejki togas i seuste go doev plus dohrana.Jas na moja raka si zemav Aptamil i eve go bebce pu pu da ne go urocam odlicno napreduva i nema ni p odpovrakanje pa nitu bljucnuva odlicno go prifati mlekoto.E sega ne e ubavo da se menuva cesto mlekoto ama uste poloso e da go povraka i toa sto ke go ispie.Moj sovet e da go smenis mlekoto, a kolku sto gledam od Hip dosta bebinja povrakaat ,no sekako konsultiraj se prvo so pedijatar.Pozz

Непосредна врска до пораките: 640
16.1.2012 16:02:00   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms

Ana mari  i moevo bebce prvo bese na Hip i tri dena sekoj obrok vo mlazevi go povrakase toa ne e normalno, normalno e da bljucne malku kaku liguska ako ima visok od mlekce.Plus imase i zapek kutroto se iscrpi maksimalno go odnesovme na klinika i mu ispitaa krv i spored nea nemase nikakva infekcija i mi preporacaa pocesto da bide na majcino  mleko bidejki togas i seuste go doev plus dohrana.Jas na moja raka si zemav Aptamil i eve go bebce pu pu da ne go urocam odlicno napreduva i nema ni p odpovrakanje pa nitu bljucnuva odlicno go prifati mlekoto.E sega ne e ubavo da se menuva cesto mlekoto ama uste poloso e da go povraka i toa sto ke go ispie.Moj sovet e da go smenis mlekoto, a kolku sto gledam od Hip dosta bebinja povrakaat ,no sekako konsultiraj se prvo so pedijatar.Pozz

menjaj mleko odma,ne e normalno cela nedela da povrakja mlazevi.
i jas sum imala takvo ikustvo so NAN1.Od Aptamil gajle nemase,spored mene naj naj naj dobro mleko bez konkurencija.

Pozdrav

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 641
16.1.2012 22:09:36   
mamicka87
kremco da da italijanski e,toj e ste go pogodile, jas samo ti objasnuvav deka e vo aptekata vo koja se pravat lekovi :)

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 642
19.1.2012 14:23:14   
Natasa981
Jas krenav race, nisto veke nema da mu davam na bebeto..Ke prodolzam da vnimavam na ishranata i ke prodozam da pijam od ova caevive i toa e toa.Napolnivme tri meseci, belkim ke vidime malku raat za ponatamu..

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот mamicka87)
Непосредна врска до пораките: 643
19.1.2012 15:27:44   
Fiao
Kolku pati dnevno piete od cajot za doilki i dali ste primetile pozitiven efekt od nego, no ne za nadoagjanje mleko tuku za namaluvanje na grcevite kaj bebeto? user posted image

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 644
19.1.2012 15:40:43   
Fiao
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Anna Molly eve vaka da ti opisam,devojcevo cica,ednata grada,ako e mnogu gladna i drugata ja iscicuva,zaspiva,ja spustam na krevetce,se budi so piskanje,bukvalno i kenka,piska silno ama ne e toa nekoj plac,koga kje ja zemam prestanuva,ja vrakjam na grada,i ne saka da cica,se nervira,piska ili stenka ama plac nema,gladna ne e,caj ne saka,nozete ne gi sobira ne sum zabelezala..E ajde,,user posted image dali moze gradi da ja bolat oteceni i se?

Po ova sto citam, mnogu verojatno da saka da izdrigne, drzete ja povekje vreme, nekogas 1-2 izdrignuvanja ne se dovolni, mojava na primer podzdrignuva dolgo vreme po malkucka. taka nie posle jadenje si se drzime po 20-30 min ubavo da se izdrigneme za da mozeme da spieme. I duri i posle toa mi se slucuvalo da se razbudi po pola saat spienje i da ja krenam i pak zdrignuva... mozebi zatoa taka pravi

Непосредна врска до пораките: 645
19.1.2012 16:30:36   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Kolku pati dnevno piete od cajot za doilki i dali ste primetile pozitiven efekt od nego, no ne za nadoagjanje mleko tuku za namaluvanje na grcevite kaj bebeto? user posted image

Јас пиев 2 пати дневно од хипот за доикли и по едно литро дневно мајчина душица со ким.Моето user posted image многу слаби грчеви имаше,фала Богу и многу кратко време трае.А од хипот и многу млеко ми надоаѓаше.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 646
19.1.2012 19:35:19   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

I jas pijam dva pati na den od cajot na hipp...Andrej fala bogu nemase ili bea mnogu slabi grcevite...a i za mleko mislam deka mi e ok

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 647
19.1.2012 19:40:20   
kremco
Po ova sto citam, mnogu verojatno da saka da izdrigne, drzete ja povekje vreme, nekogas 1-2 izdrignuvanja ne se dovolni, mojava na primer podzdrignuva dolgo vreme po malkucka. taka nie posle jadenje si se drzime po 20-30 min ubavo da se izdrigneme za da mozeme da spieme. I duri i posle toa mi se slucuvalo da se razbudi po pola saat spienje i da ja krenam i pak zdrignuva... mozebi zatoa taka pravi

Ja drzime,i mislam deka si vo pravo ama imala i grcevi pedijatarot rece...

Непосредна врска до пораките: 648
19.1.2012 19:43:07   
kremco
kremco da da italijanski e,toj e ste go pogodile, jas samo ti objasnuvav deka e vo aptekata vo koja se pravat lekovi :)

Mnogu fala sto mi kaza za sirupot iako po malce i go davav mislam deka mnogu ubavo ja smiruvase,dali e od sirup dali od espumisan dali caj super sme,gospod zdravje da ti dade,go pofaliv i na pedijatarot duri i mene za zeludnik mi pomogna mnogu smiruva...

Непосредна врска до пораките: 649
19.1.2012 20:36:08   
ana mari

SLADJANA MS fala ke probam ke smenam mleko ke vidime dali e do toa

Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?